Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość POMOCYYYYYYYYYYYYYYYY

CHROSTKI CZERWONE U 6 MIES. DZIECKA NA POLICZKACH POMOCY!!!

Polecane posty

PROSZE BARDZO POMÓŻCIE MI MÓJ SYNEK MA OD PARU DNI TYLKO NA POLICZKACH CGROPOWATE CZERWONE DROBNE CHROSTKI CO TO MOŻE BYĆ MIAŁ JUŻ KTOŚ TAKI PRZYPADEK??? PODAŁAM MU WAPNO BO MYŚLAŁAM ZE OD JEDZENIA ALE NIC TAKIEGO MU NIE PODAWAŁAM ABY DOSTAŁ UCZULENIE WIĘC NAWET PO TYM NIE ZESZŁO PLIS ODPOWIEDZCIE MI CO TO MOŻE BYĆ MARTWIĄ MNIE TE CHROSTKI???:(

Gość kluska serowa
a co to sa chrostki?

Gość tragedia obydwa
właśnie co to takiego owe chrostki? tak samo jak PERFUMA, często widze w necie takie słowa :O

Gość nigdy5
U mojego synka tak objwiała sie alergia na mleko

ODPOWIEDZCIE MI PLIS NIE CHCE SIĘ TU UCZYĆ POLSKIEGO MAM PROBLEM A WY MI TU TAKIE PYTANIA!!!!:O PLIS CZEKAM ZA ODP.PROSZE 😭

Gość tragedia obydwa
po pierwsze nie krzycz :O

Gość Lili_83
trądzik młodzieżowy. Szybko dojrzewa i tyle. Nie ma sie co martwić

Gość kluska serowa
ale ja sie powaznie pytam. bo moze krostki i twoje chrostki to wcale nie to samo i wtedy tak jak bym ja mowila o zupie a ty o du..ie :P problema? :D

możliwe że to skaza białkowa, idx do lekarza może powinnas zmienic mleko, jeśli karmisz piersią to sama nie pij mleka

Gość fotogeniczka
skaza białkowa. zwykle wystarczy zmienic mleko sztuczne np na bebilon pepti . jest ono przeznaczone dla alergików. Poza tym ograniczyć podawanie nabiału w postaci serków typu danonki itd. białko wprowadzać pomalu ale w póżniejszym czasie.

pewnie skaza bialkowa moja corka tez to ma tylko u mnie jest sprawa powazniejsza bo posmakowala innych rzeczy znacznie smaczniejszych i nie chce juz jesc mleka dla alergikow Nutromigenu a od innych ma uczulenie ma niecale 2 lata i lekarze daja recepty na inne mleka i tak sa przez na odrzucane a wiekszosc rzeczy ja uczula niestety ale zamierzam zmienic lekarza.

Gość POMOCYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY
ANULKA---nie nie karmie małego piersią już bardzo dawno jestem na BEBIKO posypałam mu te chrostki posypką aby zasuszyć a nie smarowałam oliwką więc jakby troszke zmalały aha wychodzą najczęściej wieczorem i kiedy spi a wdzień są prawie nie widoczne!!

Gość tragedia obydwa
tez wydaje mi sie że skaza, zmien mleko

Gość fotogeniczka
A może jakiś kosmetyk uczulił dziecko? Nie wprowadzalas jakiegos nowego kremu lub oliwki?? a moze plyn do mycha ciałka / mydełko. Maleństwa są bardzo na to wrażliwe. Chociaz z opisu wynika ze jest to typowe uczulenie na mleko. Proponuję kontakt z lekarzem w celu przepisania recepty na mleko bebilon pepti. Jest ono troche mniej smaczne od bebiko, ale mozna dodawac owocowe kaszki zeby dziecku bardziej smakowało :)

Gość POMOCYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY
DZIĘKUJE BARDZO WAM WSZYSTKIM ZA PORADY I ZA TO ŻE WOGULE PRÓBUJECIE MI POMÓC FAJNIE :D:D:D🌼:D:D:D:D:D Powiem jeszcze tak byliśmy od samego początku na NAN1 mały miał silną biegunke byliśmy nawet w szpitalu okazało się że musimy zmienić mleko właśnie na BEBILON PEPTI tragedia stała się po użyciu paru opakowań nie chciał jeść potem wogule pluł tym mlekiem itd. ( wmiędzy czasie dodaliśmy jeszcze NUTRAMIGEN myśleliśmy że po tym będzie lepiej ale nie stety!)lekarka kazała nam przejść na BEBIKO więc przeszliśmy i do dnia dzisiejszego jesteśmy więc nie wiem co będzie jeżeli mielibyśmy wrucić do BEBILONU PEPTI od kiedy podaje małemu normalne jedzonko to pije mi mleka bardzo mało ok 90-120ml 3 razy dziennie a za pare dni skączy 7 miesięcy ŻADNEGO KOSMETYKU NOWEGO NIE WPROWADZAŁAM OLIWKI MYDEŁKA ANI KREMU TEŻ NIE.

Gość JA KOJARZE IIIIIIIIIIIIIIIIIII
MI MAMA POWIEDZIAŁA ŻE TO MOŻE BYĆ RÓŻYCZKA BO WYCHODZI NA POLICZKACH! ALE JAK TWOJEMU MALUDZIE W DZIEŃ ZANIKA NO TO RACZEJ TO NIE RÓŻYCZKA

Gość POMOCYYYYYYYYYYYYYYYYYYY
HEJ różyczka raczej nie halo wypowie się jeszcze ktoś czekam!!

Gość KROSTY KROSTY KROSTY
NIE ISTNIEJE COŚ TAKIEGO JAK CHROSTY

Gość POMOCYYYYYYYYYYYYYYYYYYY
:P

Ja pierdziele co za inteligencja sie tu zbiega!!!Dziewczyna jest zmartwiona szuka pomocy a kretynka jedna z druga dowala sie \"chrostki czy krostki\"!matko co za zenada!:( POMOCYYYYYYYYYYYYYYYY - nie panikuj to na peno nic groznego i watpie w to choc nie jestem pediatra zeby to byla rozyczka.Twoj synek prawdopodobnie ma alergie i tyle.Najlepiej by bylo gdybys poszla z nim do lekarza.

Gość POMOCYYYYYYYYYYYYYYYYY
DZIĘKUJE ŚLICZNIE ZA ODPOWIEDZI SPRÓBUJE MAŁEMU NIE PODAWAĆ DUŻO DANONKÓW A PRZEDE WSZYSTKIM BIA ŁKA SKORO TWIERDZICIE ŻE MOŻE TO BYĆ ALERGIA!!!!:D:D:D JUŻ NIEDŁUGO MAMY SZCZEPIENIA WIĘC WSZYSTKO SIĘ OKAŻE CO TO TAKIEGO WIĘC JEŻELI JUŻ BĘDE COŚ WIEDZIAŁA TO NAPISZE WAM CO TO BYŁO!!! DZIĘKUJE JESZCZE RAZ TROSZKE SIĘ USPOKOIŁAM DOBRE KOBIETKI Z WAS !! MANTACEA DZIĘKI WIELKIE ZA WSPARCIE🌼

Gość tak też musi być
to napewno jest skaza na mleko idz do lekarza daj znać co powiedzał pediatra???nie martw sie będzie dobrze tez to przechodziłam:D

Gość honest
Na pewno to Napoleon umarl. U mojego syna (obecnie 12 lat) tez pojawily sie takie czerwone krostki ktore opisujecie w wieku niemowlencym . Lekarz stwierdzil ze to skaza bialkowa. Jednak mimo tego ze syn nie sporzywal mleka, bral przepisane lekii , krostki na policzkach nadasl sie utrzymawaly. Zrobiono kolejne badania pod katem alergicznym (z krwi) i wyszlo ze nie ma uczulenia na mleko. Czyli nadal nie wiadomo co mu jest, a krostki jak byl tak sa.

Gość kama586
Dziewczyny, ja mam ten sam problem. Mój synek ma 18 miesięcy, od 4 miesiąc,a zaczęły się te krostki, teraz jest ich o wiele więcej, na rączkach ,a do miesiąca na pleckach. Jesteśmy pod opieką alergologa(drugiego już) i dermatologa. Alergolog twierdzi, że to alergia, dermatolog że, Okołomieszkowe rogowacenie naskórka. Mały dostaje wapno i zyrtec, a od dermatologa jakieś smarowidła i nic, tylko gorzej. Mleko dostaje bebilon Pieti, i żadnego nabiału. Inne pokarmy wprowadzamy ostrożnie. Jest też po testach alergicznych z krwi, wyszło nieznaczne bo 1 w skali od 1do5, uczulenie na białko mleka i ryż, którego nie dostaje. Proszę pomocy, mam wspaniałego szyna i chcę mu pomóc, te krostki są zaognione i wyglądają okropnie a on jest przecież taki śliczny. Teorie lekarzy wykluczają się i nie trzymają się „kupy, nic nie pomaga a ja boję się, że tracimy czas i przeoczamy coś ważnego. Wszędzie szukam odpowiedzi. Czy któraś z was spotkała się z czymś takim?