Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzieciata_w_przyszlosci

Moj chlopak chce duzo dzieci, jak to pogodzic?

Polecane posty

Moj chlopak mi wczoraj powiedzial ze chce duzo miec dzieci, minimum dwojke a ja chce maksimum dwojke, nie chce spiec z tego powodu, jak to pogodzic? Powiedzialam mu ze nie jestem fabryka dzieci a on tylko sie smial :O

ja kiedyś chciałam 4, narazie mam 1 i po 2 chyba przestanę się rozmnażać :P przy pierwszym dziecku zagoń go ostro do roboty, to faktycznie po 1 mu się odechce ;)

Gość jolkaza
popieram poprzedniczki dodając, że jeśli nie włączy się aktywnie w serwis dla mamy i malucha to pózniej powie, że siedzi w domu (jego żona) i nic nie robi tylko się dzieckiem zajmuje, a jest ciągle zmęczona- czym?

jak sie urodzi jedno zobaczy brak czasu nadmiAR OBOWIAZKÓW I jak bardzo trzeba dbac o malucha napewno skończy na 2 a poza tym jak to pogodzic powiedzmu że ciąż i poród to nie błachostka i nie wiesz czy ci strczy sił na noszenie ciazy razy4 i na 4 porody i do tego wychowac 4 dzieci

Gość ijuz
u nas było tak ,ze ja chciałam duzo dzieci ,smialam sie ze druzyna piłkarska to malo ,ale los ? zdecydował inaczej mamy jedno dziecko i... blokada nikt nie wie dlaczego tak sie stało ,tak ze nie martw sie na zapas '

Gość ** ** ** ** ** ** *** *** ***
ja nie widzę problemu...ty chcesz max 2 on minimum 2 to jak ustalcie że planujecie 2 (co jest rozwiązaniem rozsądnym i ze względu na finanse i długość przerw w karierze zawodowej jak i dobre dla dzieci bo niestety moim zdaniem jedynactwo nie służy) i ty ustąpisz bo zgodzisz się na aż 2 i on ustąpi bo zgodzi się na tylko 2 i tak będzie sprawiedliwie

"Moj chlopak mi wczoraj powiedzial ze chce duzo miec dzieci, minimum dwojke a ja chce maksimum dwojke." No to już macie zgodę, przy dwójce (rozsądna średnia ;D). A tak bardziej serio, niech on najpierw stanie na wysokości zadania i zapewni ci warunki do posiadania dzieci, w tym emocjonalne jakie daje stały, sformalizowany związek. :D

Gość dziubas 29
potwierdzam wypowiedzi poprzedniczek :)

on powiedzial ze bedzie nosil pieniadze do domu a ja bede wychowywac dzieci :O

mi o brzmi bardziej jak przekomarzanki i takie na niby gdybanie o życiu razem, podszyte żartem niż na poważne wymienianie i porównywanie poglądów

a taki pewien ze zarobi na wasza rodzine odpowiedno pieniedzy a moze już zarabia??? kochan to sie tak powie ty sobie posiedzisz w domu i bedziesz chowac dzieci troche cie zaszufladkował bo tobie tez sie coś należy wyjśc gdziesz a przy domowym przedszkolu to bedzie trudne

juz zarabia i to nie malo, ja nie pracuje, jeszcze sie ucze my nie jestesmy malzenstwem, nie mieszkamy razem, ale niedlugo mamy zamiar, ja nigdy niczego nie planuje, kiedys tak robilam i zawsze nic z tego nie wychodzilo, jestem po operacji kregoslupa i jestem pewna ze ciezko mi bedzie w ciazy wlasnie przez to, nie chce sie o to jednak klocic, ale rowniez nie chce i nie dam sie w domu zaszufladkowac, nie znosze ograniczenia