Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka-nie-polka

OGRÓD DLA DZIECI

Polecane posty

Gość matka-nie-polka

Czesc, zaplanowalam z mezem dla swoich pociech - 3 i 5lat- zrobic ich maly zakatek zabaw w ogrodzie, chcemy zeby to bylo ogrodzone i nie bardzo wiemy czym... czy moglbyscie nam doradzic? mamy pomysl ze moze siatka, albo drewnainy plot, albo cos z plastiku... generalnie co lepeije by sie sprawdzilo

Gość A...ja...
nie oddzielałabym wcale .Żadnego płotu-może on stanowić zagrożenie dla maluchów.Lepiej oddzielić to mieksce inną nawierzchnią-jeżeli w ogrodzie masz trawę miejsce do zabawy wyłóż płytkami,drzewem,wysyp piasek.A oddzielić tylko roślinami-jakieś krzewy niekłujące i nieowocujące-owoce mogą być trujące.

Gość matka-nie-polka
Piasek napewno będzie :) Hmm krzewy to ciekawy pomysł Ciocia doradziła mi też takie niskie panele ogrodowe- taka niby siatka ale ladniej wyglada i niewysoka jest- a to by mi chodzilo, robi je Betafence czy jakos tak ale z tymi krzewami to moze, i w sumie dac by mozna bylo jakies takie z owocami, ktore beda bezpieczne dla moich pociech :)

Gość Zróbcie im
domek na drzewie. :D

Gość matka-nie-polka
Dzięki za pomysły. :) Domek na drzewie raczej odpada, bo bałabym się, że spadną i się połamią. Ta wiklina brzmi i wygląda ciekawie:) Tylko czy deszcz i woda tego nie zniszczą?...

matko-polko - jeśli zrobisz z wikliny zywej, rosnącej jak normalny krzak, tylko w nietypowym kształcie, to deszcz i woda będą raczej czynnikami że tak powiem konserwującymi :D

Gość ROLKA332
Witam, myśmy zrobili podobnie Tylko daliśmy niskie panele ogrodowe Bekafor własnie, starałam się za bardzo nie wydziwiać Jesli chodzi o bezpieczeństwo to jak narazie wszystko jest w porządku

Gość MariaXXX
ja tam nie wydziwiałam i ogrodzilismy ogród i nic więcej, po co dzieci zamykac jakas siatka pantanet???

A dlaczego nie? Dla ich bezpieczeństwa warto czasem zrobić dodatkowe ogrodzenie. A co to za producent Betafence??? Chętnie dowiem się czegoś więcej na ten temat. pozdrawiam

Gość junnoona
super te panele, chyba warto się na nie zdecydować :)