Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siemielnianee

czy nadmiar siemienia lnianego moze zaszkodzic

Polecane posty

Gość siemielnianee

bardzo lubie sobie pochrupac ziarenka siemienia. po prostu jem sobie tak lyzeczka na sucho i rozgryzam dosc dlugo te ziarenka. ale zastanawiam sie czy to nie jest szkodliwe??

Gość echechechech
Jak ci moze zaszkodzić coś co jest bardzo zdrowe,jedynie co to mozesz mieć twardsze stolce,chyba,że dużo pijesz płynów przy tym.No i jest możliwość przytycia przy dużej ilości.

Gość według obecnej wiedzy nie
a w każdym bądź razie raczej nie :) poniważ brak jakichś poważniejszych badań a wszystko się ciągle zmienia, to nie wiadomo. Z hormonami nie ma żartów a siemię lniane zawiera właśnie substancje zbliżone do żeńskich hormonów. Oczywiście w małych dawkach to nie ma znaczenia, ale za parę lat ktoś zrobi badania i okaże się ze to i tamto i jeszcze coś 🖐️

Gość siemielnianee
z wyproznianiem nie mam klopotow nie mam zaparc a po tym siemieniu to wydaje mi sie ze jeszcze czesciej biegam do wc raczej ma dzialanie rozwalniajce. oczywiscie ja nie mam na mysli zjadania dziennie cale paczki tylko np 5 lyzeczek -) wiem ze jak sie pije siemie to dwa razy dziennie po 1 lyzeczce zalewa sie woda i pije . a ja na sucho 5 lyczeczek wcinam. raczej nie tyje sie po tym bo to usprawnia przemiane materii