Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bambooo

Co można zasiać na działce 1000 m,zeby potem sprzedać??

Polecane posty

Gość bambooo

Mam działke 1000 m, chwilowo jest to nieuzytek. Myślę, żeby może cos zasiać, jakieś zioła, czy cos żeby sprzedać to chociaż z małym zyskiem . Jak myślicie??

Gość pokrzywę

Gość karokarokaro
marihuane zasiej ;) a zysk bedzie niemaly :classic_cool:

Gość zioło idzie jak woda

Gość
zasadź las - za kilkadziesiąt lat zyski będą że ho ho :) a i grzybków nazbierasz, i jagódek :p

Gość drzewka ozdobne iglaki

Gość ale co sprzedać
działkę czy plony?

Gość amarantus zasiej

Gość szukamzajecia..
plony chce sprzedac, wiem ze ziolo byloby najbardziej dochodowe :P a co z tym amarantusem potem zrobić?i co to jest? A pokrzywe gdzie sprzedam?

Gość szukamzajecia..

coraz popularniejsza jest wierzba energetyczna,plony masz przy dobrej pogodzie dwa razy w roku ogrzejesz sobie dom i jescze na tym zarobisz inne wyjscie kukurydza,podobno da sie zarobic na niej

Gość darowac sobie takie interesy
wychodzi sie na tym strasznie, nie opłaca sie , narobisz sie, jak jeszcze nie wiesz co i jak to kiepsko, a to wszystko zalezy od pogody , od ziemi, potem nie kiełkuje i dupa :(

Gość hodowlę psów se załóż

Gość szukamzajecia..
wierzba odpada, juz o tym myslałam, ale nie ma zysku w ogole, chodzi mi o cos takiego co sieje sie tanim kosztem i rosnie bez wielkich nakladow finansowych (opielic wrazie co pomoze rodzina)..ktos pisal o pokrzywie, a le gdzie to sprzedac?

Gość O rzesze K
JA OD KILKU LAT SADZE KWIATY. I TO NA DZIAŁCE 450METRÓW. A ZYSK MAM NAWET DOBRY TAK SĄDZĘ OK 8.50TYS ZL. FAKT ZE MUSZE SAMA JE SPRZEDAĆ NA TARGOWISKU I NIERAZ BARDZO WCZESNIE WSTAC ALE OPŁACA SIE.

Gość henk1
konopie albo marychę

Gość szukamzajecia...
A jakie siejesz te kwiaty? I gdzie je sprzedajesz?

Gość ganja ganja ganja
po raz trzeci

Gość szukamzajecia...

Gość szukamzajecia...
od kiedy kury sie sieje, hę?

Gość jolkaza
powinnaś przejść na inne forum - dom , ogród itp. Mało precyzyjnie napisałaś o tej działce. Od ilu lat jest to nie użytek? Bo widzę ,że bladego pojęcia nie masz agrotechnice czyli uprawy ziemi itp.Najpierw powinnaś zasięgnąć porady u profesjonalisty, a nie czytać takie propozycje , że możesz pokrzywy posiać - toż to kompletna bzdura, bo niestety nie wszędzie one rosną.

Gość marihuane se zasiej
;)

Gość szukamzajecia...
o agrotechnike sie nie martwie, mam bliskiego rolnika, szukam pomyslu na zarobek.

Gość szukamzajecia...
Ziemia jest IV klasy, piaszczysta, kiedys mielismy na niej truskawki..

Gość jolkaza
jak się o sposoby uprawy ziemi nie martwisz - to proponuję ci założyć plantację ogórków , a z towarem pózniej pojechać na giełdę, albo aronie bądz borówkę amerykańską .Prześledz program TV - agrobiznes.Tam można się wielu ciekawych rzeczy dowiedzieć - co i za ile idzie na skupach.

Gość gość
Ja hoduje jeżyny i borówki już od kilku lat na działce. i jestem bardzo zadowolona z tej decyzji, sadzonki zamawiam w Tarczynie w Gospodarstwie Ogrodniczym Romańskich, znają się na rzeczy i zawsze dobrze dobiorą odmiany krzewów

Gość gość
My z żoną od lat sadzimy borówki amerykańskie. Sadzonki zawsze kupujemy od sprawdzonego hodowcy w Tarczynie. W gospodarstwie ogrodniczym Pauliny i Bartka Romańskich. To od nich złapaliśmy bakcyla, bo doradzili nam jak opiekować się borówką, gdzie najlepiej ją zasadzić. Teraz jestesmy juz mozna powiedziec specami w tej dziedzinie :D

Gość gość
A my mama na działce borówkę amerykańską! Borówki lubią kwaśną ziemię. Instrukcja sadzenia. Wykopać dół 50 cm głęboki, 70 cm średnicy. Wyłożyć go folią. We folii zrobić odprowadzenie, żeby woda nie stała. Kupić torf nieodkwaszony. Zasadzić borówkę w tym torfie. Do nawożenia raz w tygodniu wiaderko wody z łyżką stołową siarczanu amonu. Nie dłużej niż do końca czerwca. Rośnie jak szalona i ładnie owocuje. Woda nie może stać ale borówka lubi wilgoć i nie można jej przesuszyć. Bardzo dobrze znosi mrozy, ale zależy to też gdzie taką borówke kupisz. My mamy sprawdzone miejsce, gdzie kupujemy sadzonki (borowka.info.pl), to od nich mamy te wszystkie info.