Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola.P

Nadmierne odbijanie

Polecane posty

Gość Ola.P

Wiatm :)Problem jak dla mnie ogromny:)Zaczelo sie tak: MOj synek obecnie ma skonczone 4 miesiac zycia od poczatku przeszdł juz ogromne ulewnia( szlo noskiem i buzia), kolki , ktore zmniejszyly swoje nasilenie a potem z czasem ustaly gdy wprowadzilam debridat i infacol, a teraz problem z kupa od jakiegos miesiaca jest bardzo luzna ale jesttylko jedna na dobe( wiec zgonilam na idace juz chyba zeby) teraz doszly jeszcze nadmierne odbicia mimo ze po kazdym posilku odbijam obowiazkowo!ktore zaklocaja sen Bartusia( synek usypia w pozycji pionowej potem klade go do lozeczka a po 15-20 minutach budzi sie wiec go podnosze i znow mu sie odbija i tak okolo 3 razy zanim zasnie normalnym spokojnym snem )Ogolnie sypia bardzo maloj akies 2 godziny zbierajac wszystko razem w ciagu dnia no i noc spi znosnie pierwszy sen po jedzeniu rytułal sie powtarza a drugie karmienie koolo 3 w nocy wystarcza jedno odbicie. I teraz tak: karmie mojego synka Bebiko 2 obecnie i zageszczam nutritionem ze wzgledu na ulewania lekarz zalecil zmiane mleka na nutramigen ale maly nie chce go za bardzo jesc ( wlasciwie to sie mu nie dziwie:) tzn pierwszy posilek zjadl przy drugim juz mu sie odwidzialo. Robilam badania na skaze bialkow z krwi wyszlo ze nie jest uczulony na bialko mleka krowiego ( lekarz mowi jendka ze wynik moze byc zafalszowany ze wzgledu na wiek dziecka-badanie nie bedzie wowczas obiektywne) moze byc tez uczulony na inny alergen : laktoze np. Pytanie co robic?: jak wprowadzic mu ten Neutramigen, czym zageszcza , i kiedy rozszerzyc mu diete -zaczyna 5 miesiac wiec mysle ze czas juz na jakas marcewke chociaz jakis kleik? a moze ktoras z dziewczyn miala podbne problemy ze swomi dziecmi?

witam.. u mnie podibnie.. Mala ma 4,5 miesiaca.. Ulewa ogormnie... wymiotuje... odbijam... trzymam pionowo.. zasypia na boku... czasami tez sie wierci biore na rece a ona lusta na podlogę.. Miala badanie krwi moczu usg brzuszka ... wszystkie wyniki bdb... :O Chyba po prostu uklad pokarmowy jej dluzej dojrzewa.;) pozdrawiam