Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koniczynka1

Czy oplaca sie jeszcze wyjezdzac do UK??

Polecane posty

Naprawde wchodzi taki przepis? Bo odkad tu jestem to maja cos zrobic z tymi wszystkimi pasozytami na benefitach, ale nic nie robia oprocz narzekania. :(

enamorada, no mowi sie mowi. Moze to tez polapka kampanii wyborczej? Mam nadzieje ze nie.

Gość ŻerDlaSkner
Jakos sie zapomniało o temacie wiec go up\'uję. Czy po ostatnich zmianach w Brytyjskim prawie, nadal opłaca się tam żyć?Wyjeżdzać? Oczywiscie komus kto zna angielski przynajmiej na poziomie komunikatywnym i zamierza zostać tam na stałe.

Gość heheheee zartujesz chyba
Najpierw zadaj sobie pytanie w jakim celu wyjezdzac?? czy chcesz tam zyc czy ciulac kase , bo jak to drugie to odradzam. Ja mieszkam w UK 2 lata. nie wracam do Polski .

Gość ŻerDlaSkner
No raczej mam na myśli spokojne życie. :)

Gość znajjomkaPoziomka
Eve co Ty tu za pierdoly opowiadasz ? od kiedy BA placi 20k rocznie? chyba w Twoich snach heh placa 14 tys tak pisze na stronie

Gość Kawka z mlikiem
jezeli masz takie plany jak piszesz to uwazam ze sie oplaca... ja podobnie nie mam zamiaru wracac do PL... co prawda nie studiowalam tutaj tylko skonczylam studia w PL, naszczescie zostaly one uznane przez mojego pracodawce... ale zdaje sobie sprawe ze studia zrobione tutaj otworzylyby wiecej horyzontow, wiec moze kiedys... kto wie:) Pozdrawiam

Gość Tak naprawde w uk
Nikogo nie obchodzi czy masz studia czy mature itp....wazne jest co masz w glowie i znajomosc jezyka.

Gość the best for a job
popieram post wyzej

Gość ale prawda jest taka
ze sa zawody ktorych bez wyzszego wyksztalcenie nie mozesz wykonywac

Gość edt4y65tu869
Czy po ostatnich zmianach w Brytyjskim prawie????????????????? jakich zmianach nic o tym nie wiem-ciekawska

Gość gratuluje podejscia
dziekuje by mnie operowal cwany bezczelny bez studiow bo ma dobry ang... Czy dla was szczytem dobrej pracy to bycie ochrona w tesco lub odbieranie telefonow w recepcji?

Gość nie koniecznie musi byc lekarz
moze byc np.agentem nieruchomosci. wiadomo ze lekarz MUSI miec wyksztalcenie medyczne.

Gość gratuluje podejscia
uwierz mi nie tylko zawod lekarza tego wymaga.

Gość Kariere mozna zrobic i bez
Studiow. tu naprawde nikogo nie obchodzi wyksztacenie. owszem jesli je masz to lepiej dla ciebie.

Gość racja racja racja...
co do wyksztalcenia to racja,liczy sie to co w glowie a nie na papierze.

Takie dyrdymały to Ty możesz wstawiać właśnie tym, którzy są w Polsce...karierę zrobisz?po ilu latach pobytu?w Londynie może i tak!z dobrymi dyplomami , z bardzo dobrym angielskim (w mowie, pismie, rozumieniu itd). Nie oszukujmy się, na 10 moich znajomych (pisże kobiet) 2 pracują w swoim zawodzie, na średniej godzinowej stawce, 3 szukają pracy od dłuższego czasu, a reszta siedzi w domu...wiec nie chrzańcie głupot...tu nawet żeby dostać sprzatanie trzeba komunikatywnie mówić po angiesku (tak jest w moim miescie). Jeżeli ktoś ma dużą siłę przebicia, jest silny psychicznie, ma wsparcie ze strony bliskich, trochę odłożonej gotówki toNiech przyjezdza, może mu się uda...tak naprawdę coraz mnie ludzi przyjezdza, 1. funt cienko stoi, 2. przekonują się, że Polak w swojej pracy jest nikim!, pracuje za niską stawkę i ...4-5 lat temu można było przyjechać, teraz moim zdaniem nie ma sensu!...tym bardziej, że Anglicy (poczytajcie artykuły)obudzili się z ręką w nocniku i zaczyna im brakować własnej tozsamości (rychło w czas):):)

Gość Róża11111
Moim zdaniem wszystko zależy od nas, od naszych poglądów na życie, posiadania rodziny, przyjaciół tam etc. Ja pracowałam w UK. Nie miałam problemów ze znalezieniem pracy (mimo pewnego już wieku) i komunikatywnej znajomości języka angielskiego, ale ZDECYDOWANIE nie podobało mi się tam. Źle się tam czułam, chociaż chwalę uczciwość pracodawców i bardzo uprzejmych urzędników. Byłabym nie fair, gdybym tego nie dostrzegła.

Gość to zalezy jaka KARIERE
jesli chcesz byc kreatorem mody, piosenkarzem, sportowcwm...nie wiem...malarzem , fotografem ...to dyplomami uczelni wyzszych mozesz sobie D* podetrzec jak nie masz TALENTU!!!!!!!!!!!!!!!

Gość yardleyka o sobie piszesz
zawsze ze swojego punktu widzenia. Zauwaz ze sa tez ludzie w UK ktorym kurs funta kolo dupy lata bo mieszkaja TU a nie ciulaja na dom w Polsce. Sa ludzie ktorzy chca zmienic swoje zycie. robic cos co w Polsce im sie nie udalo. I sa ludzie z wielkim talentem, ktorzy pragna Wolnosci, i moga sie wreszcie realizowac.

buuuuuuha ha ha hah!!!!!!człowieku z wielkim talentem!to w Polsce nie możesz swojego talentu rozwijać, tylko musisz za granicę wyjeżdzac, jesteś piosenkarzem, czy fotografem????a może kreatorem mody!? Jeżeli ktoś chce tu przyjechać i pomóc rodzinie w Polsce, to się nie opłaca, dlatego piszę o kursie funta...np. przyjeżdza Mąż zostawia żonę z dziećmi (dwoje, troje)i przesyła do Polski pieniądze, tu płaci za dom, za jedzenie, wtedy się nie opłaca....o to mi chodziło... Rozumiem, wyluzowani ludzie robią tu karierę....znam w Polsce takich luzaków, którzy mają dzisiaj 30 kilka lat i z zazdrocią spoglądają na kolegów, czy koleżanki, ktorzy mają do kogo wracać>.\\ Czy to jest ta Twoja wolnośc???

o wlasnie...... przyziemna istoto. ale zauwaz to ze SA JEDNAK INNI LUDZIE NIZ TY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a skad mozesz wiedziec kim jestem i co tutaj robie? wiec nie porownuj wsztstkich do siebie, ok? wysmiewasz innych ...jakie to typowo Polskie.......zal...

Gość a czemu taki Arkadius
robil kariere w Londynie a nie w Parczewie?? ukonczyl college na kierunku Art & Design. no pewnie dla niektorych to jest NIC. to tylko przyklad .. a Katie Melua...? i sporo innych.

zauwazcie jaki jest tytul topiku. autorka chce wyjechac skonczyc tam studia i znalezc normalna prace. ja uwazam ze mozna wyjechac - sprobowac. Jednym sie udaje innym nie ale niczego nie ma bez ryzyka. Ja wyjechalam po to aby zmienic swoje zycie, polepszyc..zdecydowalam sie z dnia na dzien.ze wyjezdzam, ze chce sprobowac cos nowego..ja sie nie uda zawsze mozna wrocic. zaryzykowalam i jestem szczesliwa. Anglia mnie nie rozczarowala.wrecz przeciwnie..zakochalam sie od pierwszego dnia . nie narzekam, mam normalna prace,wystarcza nam 2 wyplaty na utrzymanie 5 osob.I na przyjemnosci . I piszcie sobie co chcecie ..ja wiem swoje ..nie jest zle a nawet lepiej.:)

Gość przeciez to zalezy od tego
co sie tam robi, jaki sie ma charakter, mozliwiosci, sytuacje rodzinna - mnostwo czynnikow na to wplywa. Tak jak spytac - czy oplaca sie zyc w POlsce- niektorzy maja sie tu jak paczki w masle, inni sa sfrustowani i biedują. Nie mozna uogolniac, kazdy przypadek jest inny

Gość tez cos........
dokladnie.

Może i jestem przyziemną istotą, bo oprócz siebie myślę i o swojej rodzinie, czyli twardo stąpam po ziemi, nie bujam w obłokach, jak co poniektórzy, nie wstawiam dyrdymałów, że jestem meneagerem, bo nim nie jetem itd....Faktycznie Ciebie nie znam droga pomarańczko, pewnie byśmy sie rzominęły(li) w swych poglądach na życie i w podejściu do świata i postrzeganiu ludzi, po to jest takie Forum, żeby sobie dyskutować, tak czy nie?Nie uważam, abym Cię obraziła (zobacz nawet piszę Cię z dużej litery), więc nie będę przpraszać. Faktycznie czasem czy to w Polsce czy w Anglii czy w innym miejscu na świecie wystarczy mieć nieco szczęścia i...można sukces osiągnąc. Nie żałuję że tu jestem (nie jestem sfrustrowana)ciesżę się , że słoneczko sobie świeci za oknem i nie zazdroszczę tym, którym się powiodło...

no ok, ale takie byc moze jest twoje zdanie, dla mnie zyj sobie jak chcesz,nikt ci nie broni, ja tez zyje swoim zyciem. napisalam co uwazam a to jednak TY mnie wysmialas. A ja w przeciwienstwie do ciebie mam szacunek do ludzi z talentem, do ludzi kreatywnych a nie tylko dbajacych o wlasna d* . wiesz..czytalam Twoje wypowiedzi na innych topikach i myslalam ze jestes mila osoba ...no coz rozczarowalam sie. nie pierwszy raz :)