Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anika130

Tabletki anty i palenie

Polecane posty

Gość anika130

Wczoraj dostalam od ginekologa tabletki antykoncepcyjne i zastanawiam sie czy moge nadal palic papierosy?Na recepcie pisze jasminelle czy jakos tak ,bo wykupie dopiero dzis!czy jest ktos kto bierze te tabletki i pali?nie mam na ten temat zadnej wiedzy,a zapomnialam spytac lekarza?czekam na madre odpowiedzi z gory dziekuje

mam kolezanke ktora bierze diane czy cos takiego i normalnie pali:) mysle ze to nie ma wplywu na tabletki ale to tylko moje zdanie

Gość anika130
dzieki za odpowiedz:)pozdrawiam

Gość anika130
Czy jest tu ktoś jeszcze?

na ogol palenie nie powinno przeszkadzac w antykoncepcji, chyba ze palisz ogromne ilsoci.. np. paczke dziennie.... co jest zwiazane z ryzykiem zachorowania na raka,co tabletki moga spotegowac, o to chdozi, jezlei palisz gora 4 papierosy dziennie, to raczej nie powinnas sie tym przejmowac

Kobiety palące ok 20 papierosów dziennie powinny zrezygnowac z antykoncepcji hormonalnej.

tu nie chodzi o dostania raka bo zeby dostac raka od palenia musi uipłynac kilka, kilkanascie lat wiec to nie jest takie proste a co do tabletek, to mozna palic nic złego sie nie stanie..chodzi tylko o to ze tabletki moga przyczyniac sie do rozwoju chorob zakrzepowo zatorowych podobnie jak palenie jednak wiecie szansa jest na to nie wielka ale fakt jest taki ze ze osoby u których w rodznie sa osoby z zakrzepica, po udarze, zawale powinny wykazac wieksza ostroznosc, lekarz ginekolog powinnien skierowac zanim przepisze tabletki na badania koagulologiczne