Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boje sie wieczora

Pytanie o wyrwanie ósemki. Czy STOMATOLOG moze po wyrwaniu załozyc szwy czy

Polecane posty

Gość boje sie wieczora

to moze zrobic tylko chirurg ? Do kogo lepiej pojsc ? Rok temu mialam wyrywana 8 w przychodniu u chiwurga teraz jednak powiedzial ze nie widzi podstaw i nie wyrwie a prywatnie to bedzie kosztowac ponad 200zl. Poszlam wiec gdzie indziej (stomatolog) i on powiedzil ze to koszt ok. 100zl. I teraz pyyanie ktore mi sie nazunelo przed sama wizyta: czy on tylko wyrwie 8 i nie zalozy szwow bo to moze tylko chirurg ? :( Prosze o pomoc

Gość boje sie wieczora

Gość rodzyn z kaszy
z tego co wiem stomatolog nie daje znieczulenia wiec bedzie bolalo :O

Gość boje sie wieczora
no ja nie wiem dlatego pytam :( a jak to jest z tymi szwami ? dentysta to chyba napewno nie moze zakladac a stomatolog ?

Gość ja mam jutro wyrywana 8
boje sie strasznie :O

Gość blidka12
a czemu musisz wyrwac osemke??masz popsutego zeba!!?? ja mialam taki przypadek jak poszlam do plombowania piatki,a dentysta zobaczyl ze mam osemke i chcial mi ja wyrwac bo niby nie jest mi do niczego potrzebna a to zdrowy zab.nienormalny wstalam z fotela i wyszlam z gabinetu.nienormalny gosc byl przyszlam z piatka a ten chcial mi zdrowa osemke wyrwac!!

Gość boje sie wieczora
jest miedzy zebem a dziaslem dziura i od ponad roku wchodzi tam jedzenie i wszystko puchnie. trzeba sie bawic ze strzykawka i woda utleniona ale nie zawsze to pomaga wiec cche to skonczyc bo juz nie mm na to sily odpowie mi ktos jak to jest z tymi szwami ?

Gość boje sie wieczora

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuup
no wlasnie - o co chodzi z tym że wszyscy stomatolodzy chcą wyrywać ósemki? po cholerę skoro są zdrowe? nikt nie mówi o tym, że blisko ósemek są pewne nerwy które można przy wyrywaniu łatwo uszkodzić i dostać np. częściowego paraliżu nerwów twarzy. Dlatego jak już rwać to tylko u doswiadczonego dobrego lekarza, nigdy w przychodni!!!!

Gość blidka12
moze chca pieniedzy wiecej wyciagnac bo zdrowego wyrwie za 200zl i zaplombuje nastepnego za 150zl.ja sobie to tak wytlumaczylam.

Gość blidka12
a ceny w moim miescie czyli wkrakowie maja kosmiczne.dentystow na osiedlu chyba z piec gabinetow a co jeden to drozszy.i kazdy mowi co innego!!!

Gość stomatolog nie moze robicSzwow