Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zainteresowana tematem mamuśka

Mata edukacyjna czy stojak gimnastyczny?

Polecane posty

Jak uważacie - co wybrać? Do jakiego wieku dzieci w praktyce korzystają z maty?

Gość żyraffaaa
jakies 3 m-ce

Co to znaczy 3 miesiace? Od 0 do 3 m., czy od 3 do 6, czy moze inna opcja? Bo nie bardzo rozumiem. Znam wiele dzieci i z powodzeniem bawia sie mata do 9-12m. Najpier leza patrzac na zabawki, potem zaczynaja chwytac, jak juz leza na brzuszku to bawia sie tym co przyszyte do maty, potem jak sa starsze to lubie sie mata nakrywac, robic z niej namiot i inne cuda. Widać zależy od wyobraźni dziecka.

Gość żyraffaaa
miałam na mysli od 3 m-ca, na opakowaniu mojej maty napisane jest od 0-5, ale moje dziecko ma 6 m-cy i wciaz sie bawi, a jak miało ponizej 3 m-ca to nie było matą zainteresowane

Poważnie tylko 3 miesiące?? Toż takie dziecko się dopiero chwytać uczy - byłam przekonana, że jednak troszkę dłużej to trwa... No i że dziecię ma z takiej maty większą frajdę, niż patrzenie się na kolorki :o A co ze stojakami? Teoretycznie starczają na dłużej, ale czy dziecko nie znudzi się jedną zabawką w różnych ustawieniach?

No właśnie, dlatego sie zdziwilam :-) Moje tez sie przed 3 mi-cem nie bawiło.

Nie wiem, wydaje mi sie ze mata jest bardziej wszechstronna. Ja mam Tiny Love i jest super, poza tym ma bardzo fajne te zbaawki doczepiane, na pewno starcza na dluzej. Do 9 m-ca minimum.

Coś mi się, jak widzę, topik popsuł - nie widać postów. Mata podobała mi się taka: http://www.allegro.pl/item291717441_fisher_price_mata_edukacyjna_rainforest_wyprzedaz_.html ale skoro wystarcza na krótko, to dam sobie z nią spokój. A ze stojaków: http://www.allegro.pl/item290993617_muzyczny_ocean_little_tikes_wysylka_gratis_.html Hmmm...

Jupi, pojawiły się zaginione posty :) Już nadrabiam zaległości :)

No tak :) Odnalezione posty wiele zmieniają :) Co myślicie, drogie Mamy, o tej macie z linka?

Gość wedef
moj syn bawil sie do 4-5 miesiecy.Potem stojak podnosil do gory i mu zabralismy bo balismy sie ze sobie na glowce postawi. Zabawki ma do tej pory i troche sie nimi bawi

monn co to jest?sraszak a nie zabawka za duzowszystkiego i dziecko nie bedzie sie bawic dzieci moga na poczatku miec jedna dwie zabawki i wiecej to koszmar dla nich bo nie mga skupic uwagi. ja mialam mate i dzieciaki sie nie bawily a mialam stojak i super bo zabawki zmienialam i byla zabawa a potem moj siostrzeniec 4 letni z nozek zrobil pistolet i jak widac dziala do 4 roku zycia ale powaznie to polecam takie rzeczy bardziej niz maty bo mata tylko na chwile a przystojaku jesli masz np.z fiszer to odwracasz i dziecko potem sobiestoi i sie bawi mozesz wybrac rozne pozycje i do siedzenia tez i super zabawa a nie tylko lezenie lezenie lezenie

na tej stronie sa tez opinie matek, których dzieci maja ta zabawkę

a tuz inaczej bo jako mata i rozlozone ale jak jest zlozone to tylko za kare bym wsadzilasory ale zlozone to przerazajacy widok ae ogolnie faktycznie przydatne.

co do ilosci zabawek w tym "foteliku", to można włozyć 1 zabawke i zmieniac ją jak dziecko sie znudzi, nie musisz dawac wszystkich naraz

A czy tę matę FP Rainforest miała któraś z Was? Sprawdziła się? A może jakąś inną polecacie?