Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Malinkowa

Nauka w Anglii...

Polecane posty

Jestem w trakcie 2 klasy liceum, ale planuję wyjechać do Anglii do pracy - zmuszają mnie do tego sprawy rodzinne :-( Chciałabym jednak kontynuować tam naukę w liceum, ale... czy jest to możliwe?! Nie chcę zostać tylko z gimnazjum... Czy ktoś, kto tam mieszka, może mi doradzić, co mam zrobić, zeby zdobyć wykształcenie średnie? Albo chociaż jakieś zawodowe...?

Gość domina86
mysle,ze nie powinnas miec z tym problemu. najlepij znajdz jakas szkole na google i opisz swoja sytuacje.

Gość nie999
est problem z przyjeciem ludzi do szkoly po 16 roku zycia , w zasadzie nie masz szans ,studia tak ale liceum nie . wiem na pewno

Gość nie999
poprostu zrób mature. nawet sie w tym kraju nie utrzynasz sama , wiek i zarobki ( ograniczone)

Gość nie999
chociaż sprobuj jako opiekunka do dziecka z możliwoscia nauki , poszukam w necie jakiegos linka

Gość nie999
Internship jest to program służący nauce od podstaw bądź szlifowaniu języka obcego. Organizowane są wyjazdy do Wielkiej Brytanii i Irlandii oraz do Francji. Część programu to nauka języka w szkole językowej np. Eden School w Irlandii. Dla chcących zdobyć doświadczenie zawodowe połączone z nauką języka istnieje możliwość podjęcia pracy zawodowej. Inna forma wyjazdów Internship to płatne praktyki i staże także połączone z nauką języków. Au-pair jest to program pracy za granicą, przeznaczony głównie dla młodych dziewcząt w wieku 18-29 lat. Podczas wyjazdu można poznać kulturę innych krajów, zwiedzić je, zarobić i podszkolić język obcy. http://www.studentnews.pl/serwis.php?&s=172&pok=4794&blok1=t&c3=506&blok3=t&l=&id=9796 Taki link znalazłam

Gość nie999
British Council Education information (Sekcja Informacji Edukacyjnej British Council). Więcej szczegółowych informacji można uzyskać w najbliższej placówce British Council - where Department for Education and Skills (DfES) Sanctuary Buildings Great Smith Street London SW1P 3BT tel. +44 (0) 870 000 2288 fax +44 (0) 1928 794 248 e-mail: info@DfES.gsi.gov.uk Department of Education Northern Ireland Departament Edukacji Irlandii Północnej Rathgael House Bangor Co. Down BT19 7PR. tel. +44 (0) 2891 279279 fax +44 (0) 2891 279100 e-mail: deni@nics.gov.uk Graduate Teachers Training Registry (GTTR) Rosehill New Barn Lane Cheltenham Gloucestershire GL52 3LZ tel. +44 (0) 1242 544788 Independent Schools Council (Informacja o szkołach niezależnych ) Grosvenor Gardens House 35-37 Grosvenor Gardens London SW1W 0BS tel. +44 (0) 20 7798 1500 fax +44 (0) 20 7798 1501 e-mail: info@iscis.uk.net National Assembly for Wales Training and Education Department Departament Szkolenia i Edukacji Zgromadzenia Narodowego Walii National Assembly for Wales Cathays Park Cardiff CF10 3NQ tel. +44 (0) 292 082 5111 e-mail: education.training@wales.gsi.gov.uk Nursing and Midwifery Admissions Service (NMAS) Rosehill New Barn Lane Cheltenham Gloucestershire GL52 3LZ Tel. +44 (0) 1242 544949 (zapytania) Tel. +44 (0) 1242 223707 (materiały zgłoszeniowe) Scottish Council for Independent Schools (SCIS) Szkocka Rada ds. Szkół Niezależnych 21 Melville Street Edinburgh EH3 7PE tel. +44 (0) 131 220 2106 fax +44 (0) 131 225 8594 e-mail: scis@btinternet.com Scottish Executive Education Department St Andrew's House Edinburgh EH11 3DG Tel. +44 (0) 131 244 4026 e-mail: ceu@scotland.gov.uk Scottish Executive Enterprise and Lifelong Learning Department Meridian Court Cadogan Street Glasgow G2 6AT tel. +44 (0) 141 242 5702 fax +44 (0) 141 242 5477 e-mail: ceu@scotland.gov.uk Social Work Admission Service (SWAS) Rosehill New Barn Lane Cheltenham Gloucestershire GL52 3LZ Tel. +44 (0) 1242 223707 (zamawianie formularzy) Universities and Colleges Admissions Service (UCAS) Organizacja zajmująca się rekrutacją na uczelnie Rosehill New Barn Lane Cheltenham Gloucestershire GL52 3LZ tel. +44 (0) 1242 227788 fax +44 (0) 1242 544961 e-mail: enq@ucas.ac.uk Powrót

Gość Madziex
Ehhh... Najwyżej wrócę za jakiś czas i skończę szkołe w tyrybie wieczorowym.. Ale złyszałam, ze w angli są różne kursy zawodowe, na które można się zapisywać? Wiesz cos o tym ?

Ehhh... Najwyżej wrócę za jakiś czas i skończę szkołe w tyrybie wieczorowym.. Ale złyszałam, ze w angli są różne kursy zawodowe, na które można się zapisywać? Wiesz cos o tym ?

Gość nie czytasz...09
ty dalej nie rozumiesz , nie masz latek będziesz pracowała za mniejsze pieniadze , nie utrzymasz sie. a poza tym dalam ci cos do przeczytania.

Gość załamałaś mnie totalnie
ludzie po studiach z dobrą znajomością języka mają dzis problemy z dostaniem pracy a ty w takim wieku piszesz o wyjezdzie.pracy,zwiedzaniu nie mając : 1.wieku dorosłego (bardzo małe zarobki) 2.dokumentu świadczącego o twojej znajomości angielskiego (nikt cie nie przyjmie) 3.praktycznie zero!!! wykształcenia :o litości boże święty !!! 4.i jeszcze nie wiesz nawet nic o tym kraju ? chore żarty ? :o skończ jakąś szkołę w pl a jak chcesz uciekać to uciekaj gdzieś w Polskę ale nie w świat bo powiem ci szczerze że nie masz żadnych szans ;) w polsce jak sie postarasz to znajdziesz pracę i utrzymasz sie a szkoła będzie bez problemu.Nie żyj marzeniami bo tam jest tak fajnie tylko na filmach ale nie w rzeczywistości ... uwierz ;)

Gość nie czytasz...09
dokładnie tak to widzę tak jak moja przedmowczyni. nie utrzymasz sie