Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kukuryku na patyku

alergia na leki a ciąża i poród

Polecane posty

Gość kukuryku na patyku

Hej, czy któraś z Was jest uczulona na leki przeciwbolowe i czeka ją bądź też już jest po porodzie? Jak on przebiegał, czy dostałyście inne środki przeciwbólowe - czy też niczym Was nie obdarowano?

Gość kukuryku na patyku
napiszcie o swoich doswiadczeniach prosze

Gość Grzmot
Mała szansa, być była na wszystkie leki przeciwbólowe uczulona. Na pocieszkę dodam, że ja nie dostałam ani miligrama środka przeciwbólowego, w czasie porodu ani po nim. I żyję ;) Dasz radę! Życzę porodu bez komplikacji!

Gość kukuryku na patyku
dzieki! a ty jestes uczulona grzmot? na szycie krocza tez Cie nie znieczulali?

Gość Grzmot
Nie, nie jestem uczulona. Ale wiem, że leki przeciwbólowe mają tak wiele mechanizmów działania i tak różną strukturę chemiczną, że niemal na 100% znajdzie się jakiś nieuczulający zamiennik. Najlepiej jakbyś o tym pogadała z lekarzem, pewnie by Cię skutecznie uspokoił. :) Jeżeli chodzi o krocze, to nie nacinali mnie, obyło się więc bez znieczulenia. Choć nie wiem czy to dobrze, ginekolog na kontroli troszkę mnie przeraził konsekwencjami nienacinania krocza :o Wybierając lek przeciwbólowy na czas porodu, taki by nie uczulił Ciebie, trzeba też brać pod uwagę wpływ na dziecko, więc wybór może być zawężony, ale w sumie niewiele kobiet rodzących naturalnie jest znieczulanych w trakcie porodu. A przy szyciu znieczulenie jest miejscowe, więc raczej nie przenika do pokarmu, lekarze będą się mogli skupić na Twojej alergii przy doborze :) P.S. Na jaki lek jesteś uczulona? Jesteś już w ciąży?