Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

radgam

Błyszcząca się twarz

Polecane posty

Witam. Mam problem. Po umyciu twarzy moja skóra robi się sucha, po jakimś czasie staje się w miarę normalna, a później robi się tłusta i świeci się a najbardziej na czole. Chciałabym jakoś zlikwidowac to swiecenie jednak nie wiem jak. Czy może są jakies kremy, zele do mycia twarzy, maseczki czy inne domowe sposoby aby się tego pozbyć? Wiem drogie panie że macie różne sprawdzone sposoby więc proszę o pomoc. Z góry dziękuje:)

Gość upssss
1. częste mycie lub przecieranie tonikiem 2. chusteczki kosmetyczne 3. krem matujący np. Yves Rocher

Gość upssss
1. częste mycie lub przecieranie tonikiem 2. chusteczki kosmetyczne 3. krem matujący np. Yves Rocher 4. papka z płatków owsianych

Dziękuje. A jak się robi tą papkę z płatków owsianych? I czy częste mycie nie nasili wytwarzania tego tłuszczu?

Gość kosmetyczka13
Peeling i maseczka zwężająca( ściągająca) pory. Krem antybakteryjny dla cery tłustej i mieszanej

Gość Alllyyyyy
- regularne pilingi - kremy nawilżające raczej niż matujące - w ciągu dnia matowanie specjalnymi bibułkami

a moze macie jakis konkretny krem, peeling. sprawdzony, wypróbowany...

Gość kosmetyczka13
hm... zobacz na stronie www.monimar.pl i poszukaj firmy -bielenda jest nie droga i super pomaga ja stosuje maseczke chłodzącą ok 23,oo i jest rewelacyjna!!!Najlepsza maseczka na swiecie A peeling w zasadzie obojętnie jaki chyba ze masz problemy skórne (wypryski) to wtedy enzymatyczny

Ok. Zaraz sprawdzę. Dzięki.hihi w tym całym interesie dbania o cerę najgorsze są własnie koszta... moje poszukiwania czegos dobrego a tym samym niedrogiego przeważnie kończyły się niepowodzeniem. a o maseczce chłodzącej to jeszcze nie słyszałam...:)

Kosmetyki z alkoholem odpadają - można sie upić :P Alkohol za mocno wysusza skórę, która potem produkuje zwiększoną ilość tłuszczu. Do mycia: delikatne żele, pianki - mogą być nawet jakieś hipoalergiczne. Tak naprawdę to ze skóra tłustą trzeba się delikatnie obchodzić.

kup sobie absorbentki, takie bibulki ktore usuwaja nadmiar tluszczu mozna stosowac nawet na makijaz, mowie Ci super ja mam clean and clear z allegro 50 sztuk za 10 zl

A jesli mam problemy z cerą, tzn. krosteczki i blizenki? to co stosowac by nie miec tłustej skóry, strasznie mi sie swieci, a wytrzec nie moge bo starłabym fluid, ktory zakrywa przebarwienia... pomózcie

Gość Chwila Ulotna
końskie łajno będzie dla ciebie odpowiednie

Gość xxxxxxxxxxaaasdfgggg
Co jeszcze robić aby się nie błyszczec?

Polecam serię kosmetyków ziaji nuno. Naprawde warto moja cera przestała się świeci a jest nawilżona ;)

Gość Anameleth
Polecam krem na dzień Soraya Kuracja matująca - 100% satysfakcji.