Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pytam Pytam Pytam

Koniec uowy z ORANGE

Polecane posty

Gość takie pytanie am
Zajrzyj do ostatniej umowy ... tam pewnie masz regulamin w ktorym wszystko pisze :)

Trzeba!!!! 30 dni przed końcem umowy trzeba ją wypowiedzieć. Ja poszłam do salonu, tam pani (oczywiście po namowach, żebym nie rezygnowała) dała mi druczek do wypełnienia.

dobra firma sama powinna zapytać. ja wczoraj dostałam tel z ery z propozycją. umowa kończy mi się w kwietniu a ja dostałam taką propozycję ze szczena opada

aha to super dziękuję za odpowiedź. czyli dostaje się druk, bo już sama chciałam pisać wypowiedzenie. Moim zdaniem dobra firma nie prosi się o klientów co mnie strasznie denerwuje wlasnie w orange wysyłają mi smsy zostań z orange, do mojej mamy nawet dzwonili niech spadają na bambus bo to wcale nie jest dobra firma ;) Wolę mieć kartę i w razie jak mi cos nie odpowiada to mogą mnie w tyłek pocałowac a nie prosic zebym została 😭

Gość Aśka28
duzo osób pracuje w orenzu -co tam sie robi? zarabiają po 2 tys ponoc i są w biurze. co tam robi sie?

Gość uzska
trzeba wypowiedziec bo jak mi panie powiedziala tez mialam mixa umowa przechodzi na czas nieokreslony i dotad beda ci wysylac rachunki dokad nie rozwiazesz umowy..

Jak kończy sie okres umowy, to możesz zrezygnować, ale nie musisz. Wtedy domyślnie umowa zmienia się w taka na czas nieokreślony. Możesz iśc do dowolnego oddziału Orange i powiedzieć, ze nie chcesz już tego telefonu, oni wydrukują dokumenty, podpiszesz i tyle. Nic sama nie musisz pisać.

Aśka28 np. błagają klientów , żeby u nich zostali ;) super, dzięki za odpowiedzi już wszystko wiem, za ponad miesiąc mi się kończy umowa ( nareszcie! ) więc pójdę wypowiedzieć :)

To, że tak jest, to akurat dobrze. Jakbyś zapomniała o końcu umowy i nagle by Ci odcięli telefon, pewnie też byś była niezadowolona;) Kiedy Orange było jeszcze ideą tez dzwonili i przedstawiali nowe oferty. Teraz ich oferty sa do dupy, dlatego ja tez zmieniłam ostatnio operatora i nie narzekam. Aha, a rozwiązać umowę może tylko ta osoba, która ją podpisywała, jeszcze tak napisze... Tzn. nie mąż, nie żona, nie dziecko,nie ktoś inny.

Akurat ich oferta nie jest wspaniała, więc już od pół roku pamiętam o rozwiązaniu umowy :D:D Zostanę przy karcie bo raczej jest Ok czytałam o Orange Music na kartę i teoretycznie wygląda bardzo dobrze, zobaczymy jak w praktyce ;) Tak ja podpisałam i ja rozwiążę, tym bardziej, ze po dwóch latach nie mają dla mnie nic ciekawego :P

Hej, ale jak masz mixa w Orange i chcesz zmienić na kartę, tez w Orange, to nie musisz rozwiązywać umowy, tylko zmienić jej warunki. Bo jak umowę rozwiążesz, to tracisz swój numer telefonu. Chyba, że przeniesiesz go, ale za to trzeba zapłacić. No i bez sensu zrywac umowę, żeby zawrzeć nowa i tak z Orange...

Gość Aśka28
ale jak błagają ich? siedząc w biurze wyszukują klientów którym umowy się kończą i dzwonią mówiąc ze mają super ofertę i zeby umowe przedłużac tak? a ci co mają pukty gdzieś tam to tez wydzwaniają czy tylko siedzą i czzekają na klientów sami?

Ale ja nie chcę umowy :( chcę doładowywac kiedy chcę itd. Moja koleżanka rozwiązywała, ale to w sumie było 2 lata temu ;) i przenieśli jej numer na Orange Go

Aha i dodam, że przed tą umową miałam POPA, z tym numerem przeszłam na Mixa, więc liczę, ze teraz tez uda się wrócić na kartę. Zapytam jeszcze, ale dzięki za podpowiedzi.

W Orange niestety wciskają straszny kit:O Np. masz jakieś informacje o taryfie, że za 60zł masz 180minut gadki wymienne na smsy. Tylko że nie dodają tam, ze te 180minut jest do Orange, a do innych sieci jest już tylko 90minut:O Albo mi polecali cały czas taryfy biznesowe, wiedząc, ze głównie wysyłam smsy, a tam smsów nie ma w ogóle:) Po prostu specjalnie robią ludziom wodę z mózgu. Dzwonił do mnie ktoś, jak kończyła się umowa i polecał jakieś tam taryfy, bo niby przekraczałam ostatnio opłatę abonamentową i potem się okazało, ze wszystkie te oferty sa gorsze od mojej starej, a do tego że połowa z nich w ogóle nie funkcjonuje:O Tzn. powiedzieli mi, że jak przedłużę umowę bez telefonu nowego, to dostanę za 65zł, które płaciłam, połowę minut gratis. Bo miałam bardzo wysokie opłaty za minutę połączenia w abonamencie- 90gr! A teraz są niższe. Więc chciali dobić do normalnej stawki. A w salonie się okazało, że już nie ma takiej możliwości:O To po kiego wała dzwonią i ludziom zawracają dupę, wciskają kit, skoro i tak nic to nie wnosi?:O

Gość Aśka28
no mnie ciekawi taka praca skoro tyle osób dostaje oferty pracy ,dlatego pytam czy ci pracownicy dzwonią i naciągają takjak opisałam?

Tak, dokładnie. Orange to nieźli ściemniacze :( Połowa rzeczy w rzeczywistości wygląda całkiem inaczej niż naprawdę. Wszelkimi sposobami chcą zatrzymać klientów, a wogole najgłupsze jest to, ze w niektóych taryfach minuta i smsy do Play są droższe, ciekawe dlaczego? :O:O:O

No może nie naciągają, ale proponują super świetne warunki, które tylko świetnie brzmią, poza tym podpisują umowy, uwzględniają reklamacje itp z tego co widziałam. Osobiście nie chciałabym tam pracować, bo nie lubię wciskać kitu :P