Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 0987654321

Kto się zna na kompach i mi pomoże??

Polecane posty

Gość 0987654321

Chodzi o typy plików czy coś w ten deseń, nie mogę otworzyć...

Gość jak moge to pomogę
a jakiego pliku nie możesz otworzyć? jakie ma rozszerzenie? :P

Gość 0987654321
To tak. Ściągnęłam grę z neta, rozpakowałam plik, mam teraz jakieś 3. Jeden ma podpis "plik BIN", drugi "plik CUE", a trzeci to taka żółta ikonka folderu z biało niebieską 7 z prawej strony, we właściwościach jest opis "Typ pliku: Aplikacja", "Opis: 7zSFX GUI version". Co z tym zrobić, żeby działało??

Gość jak moge to pomogę
ojjj... szczerze to w ogóle nie mam pojęcia co to jest :P może wpisz sobie te rozszerzenia w google i tam cos znajdziesz

Gość 0987654321
Nic nie znalazłam... Te dwa pierwsze mają takie ikonki, jak zawsze się pokazuje, jak nie ma programu do ich otworzenia. Ta trzecia mogłaby ewentualnie być instalatorem, ale nie działa, jak klikam...

Gość no i jeszcze
To jest tzw. "obraz płyty". Wrzuca się to w "Nero" lub jakiś inny program do wypalania i powstaje płytka z grą identyczna, jak oryginał.

Gość jak moge to pomogę
a nie wyskakuje Ci coś takiego: "otwórz program za pomocą" i tam możesz wybrać żeby poszukał odpowiedniego prgramu w sieci web, tylko kurczę nie wiem dokładnie jak tam to jest napisane :o ale w każdym razie cos żeby znalazł program w necie

Gość 0987654321
Czyli mam to zgrać na płytę jak jest i będzie działać??

Gość no i jeszcze
Powinnaś otrzymać "regularną" płytkę, taką, jak ze sklepu (oprócz naklejki :-) ). Najważniejsze to znaleźć taki program wypalający, który obsłuży ten typ "obrazu". Tu już musisz pogrzebać w google, bo ja nie poradzę tak "od ręki", a nie mam czasu na surfowanie.

Gość 0987654321
Aha, ok... Czyli znowu nie wiem, co mam zrobić...

Gość no i jeszcze
nooooo dobrze radzi, wirtualny napęd jest szybszy od cd-romu, więc gra będzie lepiej chodziła. A do celów archiwalnych możesz wypalić te pliki jako zwykły katalog z danymi. Ale wtedy nie zainstalujesz gry na kompie, który nie ma "wirtualnego napędu"

Gość 0987654321
Szczerze?? Jeśli wiedziałabym, o czym teraz mówicie, to w ogóle nie musiałabym pytać... Mi trzeba łopatologicznie. Co to k...a jest wirtualny napęd??

Gość dsfds
wirtualny naped - jest, ale go nie ma :) rozumiesz?

Gość 0987654321
Wiem, co znaczy wirtualny, ale szczerze mówiąc to kompletnie nie mam pojęcia, o czym tu się rozmawia...

Gość no i jeszcze
Po kolei: Wirtualny napęd to program, który "udaje" napęd CD-rom. Do takiego "wirtualnego napędu" wrzucasz pliki gry tak, jak byś wkładała wymaganą przez grę płytę plastikową . Różnica jest taka, że w przypadku grania z użyciem "napędu wirtualnego" wszystko działa sprawniej, bo w tym przypadku cała treść płyty jest na dysku twardym, gdzie dostęp do danych jest szybszy, niż z płyty plastikowej. Masz obecnie trzy możliwości: 1 Wypalić normalną płytę z posiadanego obecnie "obrazu". 2 Zainstalować "napęd wirtualny" i grać z niego. 3 możesz też zrobić 1+2, czyli wykonać normalną płytkę, ale dla wygody grać z wirtualnego. Korzyści będą widoczne w przypadku, gdy gra wymaga stałej obecności płyty w napędzie. Jeśli można grać bez płyty, różnicy nie będzie.

Gość 0987654321
I ten Daemon to jest ten wirtualny napęd, tak??

Gość no i jeszcze
tak, Daemon to jest napęd wirtualny.

Gość 0987654321
Ok, dzięki :D

Gość ijuz
fajnie ,ze jest ktos kto chce pomoc ,a nie dyrdymaly pisze ,szacuneczek