Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paola8536

Bardzo wysokie ASO

Polecane posty

Gość paola8536

Witam mam 16 lat. Moim problemem jest to że od dwóch tygodni mam straszne bóle kolana promieniujące na cała nogę. A trzy tygodnie temu miałam zapalenie prawego stawu barkowego - tak mi powiedział lekarz. Niedawno poszłam z tym kolanem do tego samego lekarza i dał mi skierowanie do chirurga. Chirurg powiedział że on nic nie poradzi i skierował mnie do reumatologa i na badania (MORFOLOGIA, OB, i BIOCHEMIA - ASO) dzisiaj właśnie odebrałam wyniki OB i MORFOLOGIE mam w normie ale ASO wynosi 1289.6 a norma tego badania to 200. A na wizytę u reumatologa trzeba długo czekać. Bardzo proszę o odpowiedź na ten temat bo jestem strasznie wystraszona i nie wiem co robić. Słyszałam że ASO nie da się tak łatwo obniżyć. A to wszystko wiąże się z sercem.

Gość nie martw sie na zapas
wysokie ASO świadczyć może o reumatyżmie.Dostaniesz leki i bóle miną i ASO zmaleje.Ale idż do lekarza reumatologa

a skoro OB masz w normie,to znaczy,że nie masz zapalenia.Można też powtórzyć badanie ASO,bo pomyłki są czeste,niestety

a po co do tego chirurg????Ech,ci lekarze.Smaruj kolano żelem Fastum lub Olfen do czasu wizyty u reumat.

Gość przepis na cud
Pewien fircyk bez krępacji, Cud obiecał całej nacji. Trafnie uznał: - Lud to kupi! Lud naiwny, ciemny, głupi. No i młodzież uwierzyła, Do urn śmiało podążyła. I w Irlandii i w Londynie, dali wiarę Tuska minie. I ta z Wronek i z Pułtuska, Dała głos na Dona Tuska. No, nareszcie jest nadzieja! Naród wybrał czarodzieja. Media wielce mu pomogły Nawet Doda słała modły, Niezależni' dziennikarze truli coś o Polsce marzeń. Bez Kaczora, Dorna, Ziobry I wybrali, sługa Moskwy w sam raz dobry.. To co najpierw obiecywał, Po wyborach odwoływał. Toż to kawał hipokryty, Rude włosy, wzrok kosmity. Serki, jabłka podrożały A indeksy pospadały! Studia płatne? Oszalałeś?!!! Polskiej biedy nie widziałeś?! Gdzie te drogi, gdzie podwyżki??? Niech wam starczy uśmiech płytki, Uścisk dłoni, ważna mina Na szczęście: dzisiaj Don jest, po wyborach już go ni ma! : )) Olać pamięć i historię? Sprzedać się za mięsa rząd? Niech ci dziad opowie, Skąd w Warszawie tyle bomb. Przyjdzie czas na PO sąd! Chociaż rządzą , nic nie mogą, nic nie wiedzą, NIC nie zrobią! Walka z PiS-em, punkt programu' Gratuluję superplanu! Obiecanki się skończyły, Puste hasła poznał lud No i w końcu stał się cud: Czary mary : wieeeeelki smród!