Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kicia211

zasilek wychowawczy przysluguje mi?????

Polecane posty

hejw dziewczyny amm do was pytanie w maju planuje zajsc w ciaze,mam umowe na czas nieokreslony chcialabym sie teraz dowiedziec jak to jest z zasilkiem udzielanym podczas urlopu wychowawczego,slyszlalam ze dochod na 1 czlonka rodziny nie moze przekroczyc 504 zl,u mnie wynagrodzenie brutto wynosi 1900 wiec jest to po 600 zl liczac na 3 osoby,moj maz pracuje na czarno,dochod liczy sie z roku poprzedniego czyli za rok 2007,wiec niedostane ja zasilku??? ale dlaczego wlicza sie moj dochod skoro ja utracilam zdolnosc finansowa i nie zarabiam tyle bedac na wychowawczym jak to jest?????

Gość oh my god...........
504 zł netto............. a 1900 brutto. to chyba trochę mniej niż 1612 zł netto prawda? także myslę, że spokojnie możesz składać papiery

Gość hfdjhgkfjhg
nie wiem jak jest w syt jesli Twoj maz pracuje na czarno-teoretycznie nie ma wiec dochodu bo jak to wykazac? Twoj dochod jest traktowan jako utracony-wiec tez sie nie liczy-wiec zasiłek powinnas miec

Gość oh my god............
tak

Gość aparat
Tak,ale twój będzie utracony.

acha czyli tym bardziej przysluguje mi zasilek skoror moj uznaja za utracony:-)super:-) balam sie ze nic z tego a 400 zl to juz pioeniazki na wydatki z dzieckiem a tak siedziec 2 lata bez pieniazkow to rtoche niebardzo,moj przyszly maz pracuje za graniaca ale i te 400 zl tyo duzo

Gość yana...
oczywiście że twój dochód bedzie traktowany jako utracony, ponadto do zasiłku sa dodatki np 1tys zł z tytułu urodzebia dziecka no i jak nie zniosą 1 tys beckowego, wiec nie martw się:)

Gość aparat
Dodatkowo ok 1000zł jeżeli jestes ubezpieczona grupowo w pracy