Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość słoneczqo

Czy wiek ma znaczenie?

Polecane posty

Gość słoneczqo

Mam ważne pytanie i proszę o odpowiedzi :) Od ilu lat lekarz może przepisać tabletki antykoncepcyjne? I drugie czy za wczesne stosowanie tabletek hormonalnych ma jakies skutki uboczne po skończeniu ich zażywania? Prosze piszcie :):)

Gość a ja się zgadzam z eduardoo
tak ma znaczenie prawnie przepisać może w dowolnym wieku ale od strony medycznej - uważa się że musi upłynąć pewna ilość lat (nie pamiętam dokładnie jaka - chyba 7...) od pierwszej miesiączki by można było stosować antykoncepcję hormonalną generalnie im młodszy wiek tym stosowanie tabsów jest niekorzystniejsze - ale wiadomo że z dwojga złego zawsze wybiera się mniejsze zło - więc antykoncepcja jest lepsza od niechcianej ciąży chociaż osobiście uważam że seks przed 18-tką jest mało fajny ze względów psycho-fizycznych - ale ja tam stara dupa jestem (24 lata) więc lepiej mnie nie słuchać

mnie przepisano jak mialam 16 lat i 9 miesiecy :) to zalezy od lekarza :) niektory przepisuja jak sie ma 18 , niektorzy jak 20 itd. moja gin spokojnie przepisywala od 16-17 roku zycia. idz do lekarza. :) >ale od strony medycznej - uważa się że musi upłynąć pewna ilość lat (nie >pamiętam dokładnie jaka - chyba 7...) od pierwszej miesiączki by można >było stosować antykoncepcję hormonalną ekhm ekhm takie inf czytalam na NPR a ja mam negatywny stosunek do tej metody. potrafia krytykowac bezpieczniejsze metody- aborcjami itd.