Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madalina

bardzo sucha cera

Polecane posty

Gość madalina

Dziewczyny bardzo prosze Was o pomoc.od 5 miesiecy mecze sie z moja bardzo sucha cera.jest ona sucha tylko na twarzy.piecze mnie i ściąga,pomimo tego ze ciagle smaruje i nawilzam ja kremami.nie moge normalnie funkcjonowac.nie ruszam sie z domu bez kremu.z suchoscia pojawily sie rowniez zmarszczki i utrata jedrnosci.dziewczyny ja mam dopiero 26 lat.juz tyle kremow probowalam,te z apteki i te z drogerii.czy mozecie mi cos poradzic na ta moja ekstremalnie sucha skora na buzi.zaznaczam ze pije ponad 2 litry wody dziennie,lykam witaminy ktore powinny mnie nawilzyc od wew i nic.najbardziej dziwi mnie to ze o ile zawsze mialam bardzo sucha cere to jakos sobie z nia radzilam, a teraz ju nie wiem co mam robic.prosze bardzo o pomoc

Gość jak na dwór wychodzisz
to stosuj kremy natłuszczająco - ochronne

a jakich kremów używasz? bo może twoja cera potrzebuje nie tylko nawilżenia ale i natłuszczenia? zamiast wydawać kasę na kolejny krem idź może do dobrej kosmetyczki niech obejrzy i coś doradzi

Gość madalina
chodze po dermatologach,nawilzam i natluszczam.pije wode,lykam witaminy.najbardziej martwia mnie tez zmarszczki i utrata jedrnosci.moje policzki opadlymi na dol:(

proponuję kupić olej winogronowy i oliwę z oliwek i pićpo łyżce obu na noc, pić płyny-ale tylko zdrowe-typu soki, herbata zielona ! Noi polecam jedzenie orzechów i ryb! Do tego używać mydełka dla dzieci lub żelu do mycia ciała Babydream. Na noc proponuję smarowanie twarzy olejem winogronowym-odrobinę wmasować-nie zatyka porów- bo jest naturalny. Co do dobrze nawilżającego kremu to cieżko cos polecić. Ale myślę że kremik Babydream jest odpowiedni, leciutko natłuszcza nawet :)

Gość pytam bo chce
a czym myjesz twarz?

Gość madalina
i jeszcze co mnie martwi to ze na calej buzi zrobily mi sie rozszerzone pory,ktorych nigdy nie mialam.zawsze mialam gladka i ladna buzia a to co sie stalo z moja cera w przeciagu tych 5 miesiecy to jakis koszmar.

Gość madalina
moczem - mocznik działa nawilżająco

Gość madalina
ktos sie podszywa pod moj login

Gość z tym olejem to jest prawda

Gość Dorotkaaa
wnioskując z tego co piszesz twoja skóra jest naprawdę skrajnie sucha skoro stosujesz tyle różnych metod nawilżenia i nic nie daje zadowalających efektów, ja też czasami jestem zmuszona ratować sie przed mocno wysuszoną cerą, odnośnie maści to stosuje dardie (krem), bardzo fajnie nawilża. Od czasu do czasu zażywam też jakieś witaminki poprawiające nawilżenie skóry

Witaj:-) Tez mam taka cere! Wiesz co mi pomogło? Przede wszystkim zdrowe odżywianie bogate w oleje zimnotloczone(wiesiolek, olej lniany, tran) Poza tym duuuzo wody zrodlanej A co do kosmetykow kupuje tylko naturalne-straczaja na baaardzo długo:-nie uzywma w ogóle kremow tylko oleje na skore..moje ulubione kupuje na stornie : www.biolander.com To wspaniały sklep internetowy!jest tam ogromny wybór prawdziwie naturalnych specyfików:-) Dzieki takiej diecie, bogatej w nienasycone kwasy tluszczoww +oelje i produkty z biolandera( przede wszystkim cudowne mydło Alepia 70% Premium) w końcu nie mam suchej ściągniętej skory!!nic nie piecze nie swędzi..co za ulga! jeśli potrzebujesz porad-chętnie podpowiem:-)podaj tylko maila:-) Zapraszam tez na nasz topik Natura Górą:-)

Gość madalina
Do NARNIJKA:moj adres to madlen297@wp.pl.jak mozesz to prosze napisz do mnie co Ci konkretnie pomoglo,bo ja juz jestem totalnie zalamna.bede wdzieczna za kazda rade

Gość tylko dodam
aksoderm z apteki na noc, w domu jak jesteś Nivea ta zwykła co troche. pomoże. Też tak mialam.

Gość madalina
ponawiam topic

Gość spóbuj...
Spróbuj ivostin półtłusty, mi zawsze pomaga w zimie, kiedy mi sie robi tarka na twarzy. Oprócz tego kup w aptece maść z witamina A plus E (kosztuje 2-3 zł) i używaj na noc jako kremu. Możesz też sprobować zwykolego niebieskiego, starego nivea, powaga. Jest lepszy na takie problemy od innych wynalazków.

Gość madalina
dzieki za rady.a juz myslalam ze tylko ja mam taki problem z cera

Hej! napewno coś fajnego znajdziesz na pewnej stronie hm... www.monimar.pl Ja tam kupuje sporo kosmetyków są na różne problemy skórne Dla cery suchej i tłustej! Algi nawilżaja intensywnie skóre Z Bielendy (żurawinowe) POlecam i Powodzenia

Gość madalina
dzieki bardzo,moze ktos ma jeszcze jakies rady.

Gość madalina
chyba wybrobuje ten kremik z sebamed.mam nadzieje ze mi pomoze

Gość madalina
ponawiam temat

Gość madalina
do Narnijka:juz odpisalam Ci na maila.odpisz prosze

Gość Kazia_90
oprócz nawilżania musisz jeszcze natłuszczać skóre, dlatego poelxcam Ci krem nanobase, powinien pomóc

Gość erzecznik_Decubal
Na suchą skóę twarzy polecam wypełniający i rewitalizujący krem Decubal Face Vital Crem http://decubal.pl/intensive/face-vital-cream Bardzo chętnie odpowiem na ewentualne pytania :) Pozdrawiam, Iwona Drobicz Erzecznik Decubal

Polecam belisse hydro i kosmetyki z e-naturalne (sama mieszasz sobie kremy, czyli są idealnie dopasowane do twojej cery). Dla mnie to połączenie bomba