Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madalina

bardzo sucha cera

Polecane posty

Gość elizabet1947
Polecam Olej Golden Drop Próbuj pić używać do surowek,na kanapki zamiast masła,pieczenia polewać owoce,jabłko, truskawki zobaczysz,że mają lepszy smak. lepiej przyswajają się witaminy,smarować skórę Olejem Golden Drop.Zobaczysz jaką będziesz miała skórę gładką Nawet pod prysznicem zobaczysz jak spływa woda..Olej zawiera omega 3 i 6 Ma smak masła.pije się 2-3y łyżki dziennie sam lub pół szklanki wody łyżka oleju cytryna maże być także miód.używa się zamiast kremu nie zostawia tłustych plam Golden Drop Bardzo dobry dla osób mających luszczycę. Olej Golden Drop w 93% składa się z nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz jedynie z 7 % nasyconych kwasów tłuszczowych, których oliwa z oliwek oraz olej słonecznikowy posiadają dwukrotnie więcej. Jest to kolejny, bardzo ważny powód, by wybrać olej Golden Drop. Według dotychczasowych danych ryzyko chorób niedokrwiennych serca oraz wysokiego ciśnienia krwi może zostać obniżone przez taką właśnie modyfikację kwasów tłuszczowych. Już w 100 gramach oleju Golden Drop realizujemy ok. 300 % zalecanej dawki dobowej na witaminę E ( witaminę młodości) , która jest doskonałym obrońcą przed starością, a której w codziennej diecie mamy za mało. Jest ona niezwykle ważna, ponieważ zapobiega formowaniu się niebezpiecznych cząstek, tzw. wolnych rodników. Witamina E odpowiedzialna jest za: spowolnienie procesów starzenia się komórek krwi oraz mózgu ( choroba Parkinsona i Alzheimera) - poprawienie oddychania komórek naszego organizmu, przez co umożliwia mięśniom lepszą pracę i większą wydolność - rozkurczanie naczyń krwionośnych i zmniejszanie krzepliwości krwi, co zmniejsza znacznie zdolność osadzania się cholesterolu na ściankach tętnic oraz ryzyko zakrzepów i zawałów. łagodzenie objawów zwyrodnienia stawów, reumatyzmu, stanów zapalnych stawów na tle autoimmunologicznym - poprawę płodności oraz potencji seksualnej - powstrzymywanie rozwoju nowotworów poprzez hamowanie działania związków rakotwórczych .Każdy może sobie kupić po zarejestrowaniu przez dystrybutora po cenie churtowej . Dla zainteresowanych .przedstawiciel robi prezentacje we Wrocławiu oraz okolicach

post do - zawiedzionaaaa - chodzi o kosmetyki i akcje. przecież można kupić je w aptece. przy tego typu akcjach trzeba mieć po prostu szczęście

Gość derfrefdsa
polecam krem physiogel mam tak samo i wreszcie znalazłam swój krem:)

Gość derfrefdsa
ten kremik jest bez barwników, bez zapachy, bez konserwantów, ulga na moją cere, ale tylko dla skóry bardzo suchej:)

Gość kolacze
jezuuuu, co ja mam wybrać? ;)

no tak wybór jest duży ja dopasowałam sobie krem nawilżający metodą prób a podpasował mojej cerze krem Decubal Face Cream nadaje się pod makijaż nie świeci.

Gość Pod kazdym postem
Znow ten dekóbal :(

Gość maniaczkooo0
Wiecie co ja przechodziłam, myślałam że już po prostu pójdę na jakiś przeszczep. Moja skóra była okropnie sucha,ściągnięta,łuszczyła się. Dermatolodzy polecali mi różne kremy i działały one tak że miałam tłustą warstwę kremu na twarzy która nic nie dawała. W końcu moja siostra przywiozła mi z Indii kosmetyki herborist. Tonik, serum, maskę i krem na opakowaniu pisze że to jest z lini silky. Siostra mi nagadała że to ma wyciąg z jakieś tam orchidei pod ochroną i że ta firma ma rezerwat tej orchidei i tylko oni mogą robic z niej kosmetyki. Co najdziwniejsze okazało się że to jedyna rzecz która mi pomogła... Naprawdę stopniowo w cera zaczęła się od wewnątrz nawilżac, teraz dopiero czuję że jest gładka i ma odpowiednią ilośc wody. A kosmetyki te widziałam u nas w Polsce w Sephorze. Ale chyba najbardziej pomaga mi maska bo nakłada się ją na całą noc.

Gość hehhhe
Pod kazdym postem, zgłaszaj. Ja zgłaszam, wycinaja, banują, i jest coraz mniej. Ale fakt, że i tak rzygać się chce tym spamem.

Gość anita19931234
naturalny sposoby. Widocznie twoja skóra nie toleruje chemii. Kup w aptece krem ochronny z witaminą A. Krem nie maść w niebieskim opakowaniu. Nasiona siemia lnianego gotujesz w małym rondelku ok 30min może mniej aż będzie taki kleik. Jak wystygnie nakładasz na twarz. Okłady z miodu. Kupn sobie kwiatek aloesu i zrywaj liście wyciskaj sok i smaruj twarz. Poszukaj więcej naturalnych sposobów i kremów, aż twarz zacznie wracać do normy.

Gość gość
Ważne jest odżywianie i natłuszczanie skóry od wewnątrz i od zewnątrz. Czy w Twojej diecie jest dużo olejów roślinnych? Olej rzepakowy ma dużo witaminy E, która wspaniale regeneruje i odżywia skórę.

Gość Ewelanka
Miałam ten sam problem... ile to ja kasy wydałam na nic niewarte kremy!!! W końcu gdzie przeczytałam o kremie DEXERYL i już po pierwszej aplikacji poczułam ze moja skóra odżywa... ten krem stosuje się przy AZS... a to nic innego ja wysuszona skóra. Polecam krem niedrogi, a zadowolenie w 100%.

Gość Skoczka123
Ja z swojej strony polecam cetaphil na taką cerę :) Spytaj w aptece.

Gość ilenna
Mnie aptekarka u nas na Nefrytowej dobrała mi taki krem, ze skóra już się nie ściąga, jest jędrna i jakby świeższa/

Gość gość
Przy bardzo przesuszone skórze sam krem już nie pomoże, trzeba poddać się silnym zabiegom w salonie kosmetycznym przy użyciu urządzeń i specjalnych preparatów.

Gość agatkra89
Moją mocno wysuszoną skóra uratował balsam pure fiji, bardzo głęboko nawilża, a przy okazji pięknie pachnie. Czasami również używam olejek arganowy.

Gość gość
Pure spam! Myślisz, że ktoś się na tę desperacką pożal się boże reklamę nabierze? :/ I naucz się pisać po polsku, używa się OLEJKU albo STOSUJE olejek.

Gość gość
Skąd wiesz, że to tylko reklama? Moze faktycznie jest dobry.

Gość gość
Stąd wiem, że śmiecą tym gdzie mogą, na kilku forach już ich widziałam. Cóż, dobra jakość sprzedaje się sama, a to pure coś tam musi być bardzo marne, skoro tak trzeba ludziom to wciskać.

Gość ania magusiak
Sucha cera męczyłam przez przez lata. Jest taki kosmetyk o nazwie krem witaminy HB. Dajcie sobie kilka tygodni, a wtedy skóra powróci do normalności. U mnie skala problemu na prawdę była bardzo duża, a jednak udało się całkowicie powrócić do normalności.

Gość araganda
Używam tych kosmetyków, które są wymienione wyżej, a dodatkowo również chodziłam na zabiegi do Beauty Center Józefów. Jeśli te zabiegi prowadzone są na porządnych kosmetykach, to nie ma opcji, abyście mieli jakiekolwiek problemy. Efekty muszą być widoczne.

Ja też miałam bardzo suchą cerę, szczególnie latem miałam z tym duży problem ale koleżanka poleciła mi olej kokosowy, dokładnie ten http://www.ekomy.pl/zdrowa-zywnosc/4298-olej-kokosowy-340ml-olejowy-raj-5903240972135.html Używam go na noc i jest naprawdę świetny. Na dzień jakiś lżejszy krem (te akurat często zmieniam) ale po oleju kokosowym cera jest świetna przez cały dzień.

Gość Ania Nowacka
Ważne jest odpowiednie przygotowanie cery przed nałożeniem maseczki. Mój kłopot z przesuszoną cerą skończył się, kiedy zaczęłam korzystać z filtru prysznicowego z wkładem KDF. Od tego czasu ,moja skóra jest sprężysta i nawilżona.

Gość petrak
Jeśli mam sugerować konkretny produkt to na pewno krem z melisą do cery suchej od Hildegard Braukmann. W moim przypadku dał on diametralną odmianę, a przede wszystkim sprawił, że cera zrobiła się ładniejsza, gładsza, w znacznie lepszej kondycji.

Gość hempes
Mnie wystarczyło stosowanie kremu od HB, nie podam z pamięci nazwy, ale chyba rumiankowy. Oczywiście naturalny - stopniowo dawało mi to zdecydowanie wzmocnienie cery, ale też od razu nie zrealizowałam tego, czego chciałam. Wszystko działo się stopniowo.

Gość gość
Przy suchej, pekającej czy ściągającej skórze polecam do stosowania emolienty Latopic, jest krem do twarzy i żel do mycia ciała. Raczej nie myj buzi samą woda, bo bedzie wysuszona tylko tonikiem albo mleczkiem albo własnie z dodatkiem żelu Latopic.

Gość Sylwia_fikkk
Ja używam olejku Macadamia mam taki z Venity jest skuteczny i dobrze nawilża skórę i nie jest drogi co najwazniejsze..

Gość gość
Mam niedoczynność tarczycy i w związku z tem bardzo suchą skorę, nie tylko na twarzy ale na całym ciele. W końcu zdecydowałam się na zabiegi kosmetyczne i bardzo sięcieszę, bo niesamowicie mi pomogły. Skóra jest teraz ukojona i nawilżona. Mam też specjalne kosmetyki do używania w domu. Zarówno zabieg i jak i kosmetyki są firmy Thalgo seria cold cream marine. Polecam w Poznaniu odwiedzić salon www.beautypremium.pl - profesjonalna i miła obsługa.