Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała27

czy może to być prawda

Polecane posty

Gość mała27

Niedawno moja znajoma powiedziała mi że jej koleżanka brała długo tab anty i dlatego nie może mieć teraz dzieci ponieważ przez długoletnie branie pigułek komórka jajowa dojrzewa po czym zasusza się i nie może dojść do zapłodnienia(tak stwierdził lekarz że to od tabl). Ja biorę tabl anty 10 lat chciała bym się dowiedzieć czy jest to możliwe ponieważ mój lekarz który przepisuje mi leki nie powiedział że może być takie następstwo brania pigułk

Gość kasiopia
wszyscy oczywiscie powiedzą że to nie tabletki ,bo tak mowią badania ble ble.. ja słyszę to nie pierwszy raz, znam dziewczyny które nie mają dzieci po tabletkach, ja sama po nich bardzo cierpialam i też zastanawiam sie czy będę mogla bez problemu zajść w ciąże. To fakt że wiele kobiet ma normalnie dzieci po odstawieniu, ale mnie i tak przeraża sam fakt że na niektóre kobiety (całkiem duzo) tabletki dzialają w taki straszny sposób. Jestem też pewna że o prawdziwych skutkach tabletek dowiemy sie za jakies 15 lat, wtedy wszystko wyjdzie, jakie to one dobre i nowej generacji...

To prawda. 10 lat to bardzo długo i może tak się stać, że kobieta będzie miała problemy żeby potem zajśc w ciążę. W tym czasie do organizmu wchłonęło się bardzo dużo chormonów hamujących zajście w ciążę. Więc organizm musiałby się odtruć najpierw. I to raczej długotrwałe przy tak długim okresie zarzywania tabletek.

Powody mogą być różne. Hormonoterapia, zwłaszcza zapisana ot tak, też. Ale wytłumacz mi, proszę, to zasuszanie???? Jak Ty to sobie technicznie wyobrażasz?

ale skąd wiadomo że to od tabletek? może gdyby nie brała też nie mogłaby zajść w ciążę. Moim zdaniem nie można tego sprawdzić...