Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oszukanaaa

mieszkanie za złotówkę

Polecane posty

Gość oszukanaaa

państwo oszukało biedaków, z których teraz chyba skórę zdejmie, bo na podatek ich nie stać. Brawo Platfusy - pokazaliście klasę!

Gość oszukanaaa
chodzi o to że mieszkanie za złotówkę po zapłaceniu podatku będzie kosztowało kilkanaście lub kilkadziesiąt tysięcy

Gość i tak za malo
dlaczego ja mam płacić za mieszkanie podad 200 tyś zł a ty masz je dostać za darmo??

Gość wybierz sie do neurologa
bo ktos juz je splacla 20 albo 30 lat a nawet dluzej. policz sobie ile to kasy

Gość chcieliście PO to macie
za chwilę będą płatne szpitale i studia :P

studia powinny byc platne, bo i tak kazdy po nich wyjezdza. poza tym w kazdym kraju sie placi poza Polska

Gość i tak za malo
czynsz placi kazdy. Kilkanascie tys zl to zalosna kasa za mieszkanie, a tej jeszcze zle.

ale tu nie chodzi tylko o czynsz, a o wklad itd. z reszta zalezy jak wysoki jest ten czynsz. nie rozumiem czemu innym zalujesz, brzeciez tobie nikt nie bierze.

Gość oszukanaaa
źle bo miało być tanio

Gość i tak za malo
bo ja ciezko pracuje zeby kupic mieszkanie po cenie rynkowej a ty masz je dostac za darmo? niby z jakiej racji? Co ja, od macochy? tez chce mieszkanie niechby za 20 tys, to sa grosze w porownaniu do wartosci mieszkania. Wkurza mnie powszechne wyciaganie lapy do panstwa i innych obywateli, ze mnie panstwo sciaga podatki zeby dac bandzie leni darmowe mieszkania i zasilki.

Gość oszukanaaa
ale z ciebie zawistny głąb, myśmy te mieszkania z własnych pęsji budowali, a teraz mamy jeszcze raz za nie płacić? a podatki też płacę jak każdy pracujący

Gość i tak za malo
co to jest pęsja? oświeć mnie, głąba:D Jeśli pracujesz i nie potrafisz zaoszczędzić nawet 10-20 tyś zł to marnie to o tobie świadczy. I nie wyjeżdzaj z podatkami, powiedz lepiej ile bierzesz zasiłków i ulg??

Gość oszukanaaa
nie wiesz głąbie ile w Polsce zarabia uczciwy człowiek? chodziło o pensję - mój błąd , czepiasz się głąbie

Gość srututut klm
od mieszkań za złotówkę nie płaci się podatku od wzbogacenia ani vat więc nie wiem o co ci chodzi :o

Gość oszukanaaa
no właśnie, że się płaci, bo ministerstwo finansów przesłało nową interpretację przepisów

Gość srututut klm
a skąd takie informacje ? podaj linka

a gdzie sie takie mieszkania dostaje ???? z najwieksza przyjemnoscia zaplace podatek :D

Gość oszukanaaa
nie bądź taka mądra, ich się nie dostaje, zakłady pracy budowały je za nasze pieniądze

Gość srututut klm
poczytam tą indywidualną interpretację później teraz idę na miasto 🖐️

Gość nic nie wie

Gość bbbbbbbbbb
z tego co pamiętam z opowieści, kiedys tez trzeba bylo wlozyc niezłą sumke i odstac w kolejce po te mieszkanie, wiec nic za darmo nie bylo , place czynsz 500 zl miesiecznie, co, za malo???? minelo dokladnie 28 lat, policz sobie ile to 500 zl x 28 to ci wyjdzie niezla sumka, takze mieszkania za zlotowke byc powinny i to prawda ze zostalismy oszukani..

Gość vvvvv
Bzdura. Podatek o którym mowa w tym linku dotyczy nieodpłatnie przejętych przez spółdzielnie mieszkań zakładowych, czyli takich, które wcześniej były własnością np. państwowych przedsiębiorstw, osób prawnych i jednostek organizacyjnych. Zwykłe mieszkania spóldzielcze są zwolnione z KAŻDEGO podatku, jeżeli mieszkało sie w nich przed 2004 rokiem.

Gość a dlaczego ci z byłych
zakładowych mają płacić podatek, przecież to za ich pieniądze wybudowano te mieszkania

Gość nikogo to nie dotyczy