Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marusia21

głupie pytanie dotyczace aparatu cyfrowego

Polecane posty

Gość marusia21

Nie smiejcie sie ale nigdy nie mialam aparatu cyfrowego wiec nie wiem a nurtuja mnie dwa pytania.Po pierwsze czy z aparatu cyfrowego mozna bezposrednio wrzucic zdjecie na kompa jesli tak to czy potrzebne jest cos do tego jakis kabel czy cos i czy mozna rowniez na stary model komutera.Ou drugie, jesli kupie aparat za granica to czy bedzie on dzialal potem w Polsce i czy bede mogla z niego wywolywac zdjecia?

przesyłać zdjęcia możesz przez kabel usb lub czytnik kart można na stary komputer aparat zakupiony za granicą będzie działał (dlaczego miałby nie działać?) zdjęcia najlepiej wywołać u fotografa ps temat adekwatny do pytań :P

Aby aparat zakupiony za granicą działał w Polsce, musi koniecznie przejść przez cło oraz prawdopodobnie konieczna będzie homologacja ministerstwa fotografii i kart pamięci

Gość marusia21
homologacja?a co to takiego?a ten kabel usb dostane razem z aparatem czy kupuje sie go oddzielnie?czyli majac aparat i kabel bede mogla zrzucac zdjecia do komputera tak?a jakis program jest do tego potrzebny? i jak to w koncu jest bedzie dzialal w Polsce czy nie, bo nie wiem czy Jarek pisze powaznie czy jaja sobie ze mnie robi:P

Homologacja - to pozwolenie na użytkowanie urządzenia na terenie kraju, wydającego pozwolenie, przyznawane przez uprawnioną instytucję. Korzystanie ze sprzętu, który jej nie posiada powoduje, że za uszkodzenia lub szkody spowodowane użytkowaniem odpowiada użytkownik. Obowiązkowi homologacji podlegają jedynie urządzenia określone we właściwych przepisach prawa. Kabel USB można zamówić na kafe u specjalnie do tego przystosowanego użytkownika - "a mi kabel USB" :D 🖐️

kabel przewaznie jest w komplecie a wiekszosc aparatow nie wymaga programu mimo ze prawie kazdy model ma program w komplecie.... posiadam 2 i nie musialem instalowac programow do zadnego

bedzie dzialac w polsce, bo niby czemu ma nie dzialac? kabel od razu jest dolaczany do aparatu, no przynajmniej do wiekszosci...ja dostalam, moj chlopak i dziadek tez. to nie jest takie trudne na jakie wyglada :P

Gość marusia21
to ja juz nic nie rozumiem, bedzie dzialac czy mam go gdzies zglaszac do tej homologacji?

Gość marusia21
a ten kabel usb pasuje do kazdego komputera bo moj jest stary, ma z 10 lat:o

przeciez to zart :D jarek sprostuj to bo dziewczyna ma dylemat.... a tak popawdzie czy szczootka do zebow kupiona za granica nie bedzie myla zebow ? ;)

Robią sobie z Ciebie jaja, będzie działać, nie ma żadnych homologacji. Ja kupiłem w USA przez kogoś kompakta cyfrowego Canon S2IS, ma nawet język polski i tak ustawiłem w menu. Z przegrywaniem może być problem jeśli w kompie (stare modele) brak portu USB.

Moi drodzy, nie mieszajcie dziewczynie w głowie! Wiadomym jest, że aparat za granicą kupiony w PL może nie dzialać. Jak go kacza grypa złapie?? Tfuu, ptasia?? TOć taki aparat wrażliwy jest :P

no dobre, nie musi być homologacji a w 98 roku to już chyba montowali USB 1.1... musisz obczaić z tyłu obudowy

Jeżeli nie da CI się przerzucić zdjęć z aparatu ma kompa za pomocą kabelka, to zawsze możesz zastosować sposób starożytnych Indian :D Zapal zioło i medytuj. Fotki się teleportują same :D

jest takie cos jak homologacja :P...dawniej gdy np sprowadzane auto mialo inne lampy niz te ktore byly dozwolone przez polskie przepisy to do rejestracji auta potrzebna byla homologacja

USB - właśnie 🖐️ tak było też z telefonami, bodajże dalej jest jeśli chodzi o stacjonarne, ale głowy nie dam

Gość marusia21
no to teraz mam dylemat, czy kabel da sie podlaczyc do mojego kompa:o gdzie to pisze?u mnie z tylu sa tylko dziury na wtyczki:o

nawet jesli nie ma to kazdy sprzedawca da Tobie zmienna koncowke ktora dolaczysz do kabla a ta wdziabiesz do kompa :)...nie ma problemu