Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hehehee

Moja wyprawka, na czym moge oszczedzic??

Polecane posty

Gość hehehee

PIELUCHY I POŚCIEL: 15 pieluch tetrowych 30zl pieluchy jednorazowe 50zl 4 pieluchy flanelowe 20zl becik-rożek 40zl 1 kocyk lżejszy 50zl 1 kocyk ciepły 70zl komplet pościeli 100 2 poszewki na pościel i kocyki 180 3 prześcieradło 60 2-3 duże ceratki do łóżeczka i jedna ceratka do wózka. 10zl 2 śpiworki 140 zl KĄPIEL I PIELĘGNACJA: Wanienka 100zl 3 ręczniki 100zl mydło dla niemowląt 50zl (mustela) myjka 10zl oliwka 30zl krem do pupy 15 zl chusteczki nawilżające 15 zl waciki i patyczki z wacikami 10zl szczotka do włosów nożyczki do paznokci 15zl plastikowy pojemnik na brudną bieliznę proszek do prania bez fosforanów APTECZKA: 70% roztwór spirytusu 20 zl jałowe gaziki 10 zl termometr 150zl gruszka do nosa 20 zl sól fizjologiczna 20 zl herbatka HIPP z kopru włoskiego 20zl KARMIENIE: wkładki laktacyjne odciągacz pokarmu butelka ze smoczkiem herbatka HIPP dla kobiet karmiących AKCESORIA: Wózek 2500zl Meble 1500 zl lampka nocna 200 zl Hej dziewczyny, czy moglybyscie mi powiedziec na czym moge oszczedzic, zeby wyszlo mi troche mniej kasy, poza wozkiem, bo juz na 100% zdecydowalam sie na quinny speedi????

Gość hihihihi
o widzę kolejna mamuśka oszczędzająca na swoim dzidziusiu :) wstydź się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość hehehee
podalam ceny tylko takie na oko, jeszcze wszystkich nie sprawdzalam. Jestem pewna tylko wozka. Moze meble sie uda gdzies taniej kupic?? Bo mam pusty pokoj, nawet zadnej szafki

Bez sensu jak dla mnie-chcesz zaoszczędzać na wyprawce a wózek za ponad 2 tysiące kupujesz!!!!!!!! JA pracuję w sklepie dziecięcym-w każdym jak poprosisz o wyprawkę to dostaniesz jakiś rabat zawsze zaoszczędzisz. W moim sklepie sa tańsze rzeczy np. rożek-do 20 złotych chusteczki od 5,40 do 13 złotych termometr-do 50 złotych najdroższy pieluchy tetrowe około 2 złote razy 5 sztuk itd W ogóle jakieś z kosmosu masz te ceny-w hurtowniach znajdziesz taniej

Gość hehehee
sprawdzalam w internecie niektore ceny, niektore tak na oko. A A czy sa mebelki specialne dla dzieci w takich hurtowniach? W jakiej cenie komplet(lozeczko, szafa i komoda)??

Tego nie wiem-ale sprawdzałaś w MAKRO co tam mają-do mnie do sklepu prawie wszystko-oprócz jedzenia, picia i zabawek mamy z Makro. NA necie też sobie przycinają+musisz zapłacić za przesyłkę

Gość mamusia bartusia
O matko co za lista !!!! ja kupowałam rzeczy jak już mały się urodził, oprócz niezbędników, kupowałam to co było potrzebne trochę skoryguje Twoją listę komplet pościeli i 2 śpiworki.... bez sensu, albo jedno albo drugie... dodam, że mój śpi pod kocykiem, jest w poszewce i nie dlatego że oszczędzam, tylko wszystko inne było i jest mi zbędę ( mój ma 7 miesięcy). ceratkę kupiłam jedną i ani razu jej nie użyłam, ale pocieszam się, że jak będzie się uczył siadać na nocnik to się przyda na noc. myjki też nie użyłam ani razu, zresztą najlepszą myjką sią ręce mamy i one też są najlepszym leżaczkiem do wanny (dziecko czuje się bezpieczniej) plastikowy pojemnik na brudną bieliznę, jeśli masz miejsce to ok. ale jak nie też sobie bez niego poradzisz zamiast gruszki do nosa kładź dzidzę na brzuchu, nic lepiej nie oczyści noska, a jeśli już to polecam fridę jak pewnie duża większość mam co do karmienia poczekaj z tym wszystkim jak urodzisz, mój np. zapas wkładek laktacyjnych poszedł do śmieci, nie były mi potrzebne, odciągacz.. mi mąż kupił jak byłam w szpitalu, a wiele moich koleżanek w ogóle nie miało bo były im zbędne powodzenia w zakupach

Gość hehehee
Nie mam karty do MAKRO i daleko mam. Hmm, sama nie wiem. Tam ubranka tez maja? A moze jeszcze wiesz do jakich tanszych wozkow pasuje maxi cosi?? Dzieki za rady:)

Gość hehehee
ufff, ciezkie sa zakupy, szczegolnie, ze jestem nie doswiadczona:) WIec, albo posciel, albo spiworek, a czy jeden spiworek wystarczy?? Moze najpierw jeden a jak sie bedzie sprawdzal to drugi, tak sobie teraz mysle, ze rzeczywiscie tyle nie potrzeba:)

Gość hehehee
ufff, ciezkie sa zakupy, szczegolnie, ze jestem nie doswiadczona:) WIec, albo posciel, albo spiworek, a czy jeden spiworek wystarczy?? Moze najpierw jeden a jak sie bedzie sprawdzal to drugi, tak sobie teraz mysle, ze rzeczywiscie tyle nie potrzeba:)

Gość deliska
ja tez kupowałam wczesniej, a potem połowy z tego nie wykorzystałam...

Dokładnie-jak czasem widzę co kupują kobiety lub czego oczekują to włosy wypadają...Moja sąsiadka 25 letnia ma 3 dzieci i każde wychowało się bez śpiworków, odciągaczy, nawet rzadko widziałam smoczek w ich buzi i żyją... Wózki są tańsze-nowe nawet po 500 złotych...potem pewnie i tak wymienisz na lżejszą spacerówkę... Popatrz na allegro jak już z tymi wózkami lub odkup rzeczy od kogoś...Moja znajoma oddała za darmo nowy praktycznie wózek bo jej był nie potrzebny... W jakiej części Polski mieszkasz ?

Gość Moim skromnym zdaniem ...
PIELUCHY I POŚCIEL: 15 pieluch tetrowych 30zl pieluchy jednorazowe 50zl 4 pieluchy flanelowe 20zl becik-rożek 40zl - są tańsze 1 kocyk lżejszy 50zl - 30zł 1 kocyk ciepły 70zl komplet pościeli 100 - są tańsze 2 poszewki na pościel i kocyki 180 - drogo 3 prześcieradło 60 2-3 duże ceratki do łóżeczka i jedna ceratka do wózka. 10zl - Zbędne 2 śpiworki 140 zl - Albo pościel albo śpiworki bo cosik dużo tego. KĄPIEL I PIELĘGNACJA: Wanienka 100zl - Nie wiem co to za wanienka ale najlepsza jest zwykła ok 38zł - Duża. 3 ręczniki 100zl - Są za drogie mydło dla niemowląt 50zl (mustela) - Czy to nie przesada? myjka 10zl - Bezużyteczna oliwka 30zl krem do pupy 15 zl chusteczki nawilżające 15 zl waciki i patyczki z wacikami 10zl szczotka do włosów nożyczki do paznokci 15zl plastikowy pojemnik na brudną bieliznę proszek do prania bez fosforanów APTECZKA: 70% roztwór spirytusu 20 zl jałowe gaziki 10 zl - Używając spirytusu czy naprawdę są ci potrzebne? termometr 150zl - zwykły kosztuje mało a do ucha np na allegro 65-85zł gruszka do nosa 20 zl - Lepsza frida 26zł sól fizjologiczna 20 zl - Jest tańsza herbatka HIPP z kopru włoskiego 20zl KARMIENIE: wkładki laktacyjne odciągacz pokarmu butelka ze smoczkiem herbatka HIPP dla kobiet karmiących AKCESORIA: Wózek 2500zl - Może być tańszy Meble 1500 zl - Można kupić w necie, ale nie wiem czy taniej lampka nocna 200 zl - Pozłacana ta lampka czy co?

Gość napisze na pomaranczowo
posciel nie potrzebna na poczatku flanelowe pieluszki 2 wystarcza

Gość napisze na pomaranczowo
1 spiworek-na allegro za grosze a nie 140 zł wanienka za 100????ja płaciłam 25 zł za nowa termometr za 150??elektroniczny w aptece za 20 zł

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50118380 tu masz juz posciel z przescieradlem i dwoma bardzo cienkimi kocykami dwa komplety to tylko 80 zl ( odejmujesz juz przescieradło) Flanelowych pieluch juz nie kupuj - przydadza Ci sie zamiast tego te dwa kocyki . Pieluch tetrowych kup mniej ok 10 szt . Kocyk lzejszy typu - polar mozna kupic bardzo tanio. Wanienka http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70098121 Krem do pupy - zwykły linomag w aptece powinien koło 5 zł kosztowa . zreszta wszystkie ceny masz zawyzone- pochoc po sklepach albo poszukaj w internecie - wiele rzeczy moezs duzo taniej kupic:) Pozdrawiam

Gość anniiiiiiiiiiiiiiiiaaaaaaaaa
CO TO ZA CENY, WEDLUG MNIE PIELUCHY I POŚCIEL: 10 pieluch tetrowych 20zl pieluchy jednorazowe UZYWAM BELLA HAPPY,96 SZT 36ZL becik-rożek 20zl 1 kocyk lżejszy 20zl 1 kocyk ciepły 30zl 3 prześcieradło 60 1 śpiworEK 15 zl Z ALLEGRO KĄPIEL I PIELĘGNACJA: Wanienka 20zl 3 ręczniki 50zl KOSMETYKI, NIE KUPUJJ - W SZPIATALU DOSTANIESZ PROBKI I POZNIEJ DOKUPISZ, DZIECKO MOZE MIEC UCZULENIE APTECZKA: 70% roztwór spirytusu 20 zl jałowe gaziki 10 zl termometr 15zl gruszka do nosa 20 zl sól fizjologiczna 20 zl herbatka HIPP z kopru włoskiego 20zl KARMIENIE: wkładki laktacyjne odciągacz pokarmu butelka ze smoczkiem herbatka HIPP dla kobiet karmiących AKCESORIA: Wózek 500zl Meble 1500 zl lampka nocna 15 zl DO KONTAKTU

A ja napiszę Ci tak, wielu rzeczy z tej wyprawki na początku nie trzeba: - pieluch tertrowych starczy 10 szt + 2 flanelowe (ja tak mam i starcza) - na początku nie potrzebujesz poscieli ani poszewek - dziecko spi w beciku albo pod kocem (mój maly do tej pory spi pod kocykiem - kołdra jest wielka i mam wrazenie, że go przygniata) - prześcieradelek kup kilka - zawsze się przydają - co do spiworków ja bym nie kupowała - u mnie się nie sprawdziły - reczników tez nie potrzebujesz specjalnych - ja małego wycieram w zwykły ręcznik, tylko na poczatku prałam go w Lovelli - nie kupuj mydla + oliwki (ok. 80) - lepsze Oillatum (ok. 30) lub Oillan (ok.20zł) - to jest płyn do kapieli z oliwką - tańsze i łatwiejsze \"w obsłudze\" :) - myjka - niepotrzebna - lepiej kup sobie gąbke na dno wanienki - pojemnik na brudna bieliznę - hmmm... ja nie mam - spirytus - robisz sama, ze zwykłego spirytusu spozywczego - termometr - starczy cizwykły elektryczny za 15 zł, a jak juz chcesz do ucha, to tak jak ktoś wczesniej pisał - klania się allegro - dużo taniej - gruszka - nie, aspirator - tak - lampka nocna + meble - polecam ikeę - kupisz lampkę nawet za 15 zł, (+ np. w Castoramie taka lampeczkę do kontaktu - daje słabiutkie swiatło i może sie palić nawet całą noc - ok 10 zł). Ja mam w pokoju małego z mebli tylko komodę kupiona w ikei za 250 zł i łóżeczko (ale dostałam, więc nie orientuje się w cenach) Na poczatek nie musisz szalec, bo potem sama zobaczysz, ze poowa tyc rzeczy bedzie leżec niewykozystana.

Gość olabogatralalal
Moje dziecko ma rok i napisze Ci co wg mnie ile kosztowało i co jest potrzebne, bo z tego co widze to chyba nie musisz oszczedzac skoro wszystko policzyłaś najdroższe. PIELUCHY I POŚCIEL: 15 pieluch tetrowych 30zl 10 starczy x 2 zl pieluchy jednorazowe 50zl 4 pieluchy flanelowe 20zl becik-rożek 40zl na allegro usztywniane 20 zl (nawet mniej) 1 kocyk lżejszy 50zl 30 zl i jeden w zupełności wystarczy na poczatek 1 kocyk ciepły 70zl komplet pościeli 100 u Hubcia na allegro komplet z ochraniaczem 40 zl 2 poszewki na pościel i kocyki 180 3 prześcieradło 60 1 szt x 16 zl w sklepie dzieciecym lub allegro 2-3 duże ceratki do łóżeczka i jedna ceratka do wózka. 10zl ceratka do noworodka jest zbedna, do dzis nie uzywalam, dopiero jak zaczniemy rezygnowac z pieluch 2 śpiworki 140 zl do maluszka spiworek jest zbedny, spi w beciku do okolo miesiaca, albo i dluzej, kup 1 mniejszy, zeby starczyl ci do okolo pol roku, a potem kupisz wiekszy 40-60 zl na allegro KĄPIEL I PIELĘGNACJA: Wanienka 100zl 25 zl 3 ręczniki 100zl mydło dla niemowląt 50zl (mustela) zwykle babino 2 zl, myjka 10zl zbedna oliwka 30zl 10 zl krem do pupy 15 zl dostaniesz sudocrem ze szpitala, a wszystkie kremy przeciw odparzeniom to dla mnie pic na wode, bo w razie odparzenia nie dzialaja, najlepsza masc od pediatry robiona na recepte 5 zl chusteczki nawilżające 15 zl pampers 8 zl waciki i patyczki z wacikami 10zl mysle, ze to koszt 5 zl szczotka do włosów nożyczki do paznokci 15zl plastikowy pojemnik na brudną bieliznę proszek do prania bez fosforanów APTECZKA: 70% roztwór spirytusu 20 zl jałowe gaziki 10 zl po co?? termometr 150zl sa tansze, np w smoczku okolo 30 zl gruszka do nosa 20 zl sól fizjologiczna 20 zl, 3zl w ampulkach herbatka HIPP z kopru włoskiego 20zl 12 zl KARMIENIE: wkładki laktacyjne odciągacz pokarmu butelka ze smoczkiem herbatka HIPP dla kobiet karmiących AKCESORIA: Wózek 2500zl super wozki sa juz za okolo 800-1000, za cxhwile i tak pewnie kupisz lzejsza i niejsza spacerowke Meble 1500 zl łożeczko 200 (drewex), sa tansze za 120 zl, komoda 300 zl IKEA lampka nocna 200 zl 5 zl do kontaktu Jak zliczysz znajdziesz na pewno sporo oszczednosci.

Gość Beata K
jeny ale sie sracie.. tyle na dzieciaka ktory zaraz wyrośnie i tym wszystkim sobie dupe mozna potem wytrzeć... wozek za 2500?? chyba bym na łeb upadła, rany.. a tylko patrzec jak nie bedzie Ci potrzebny wózek

ja juz kupilam cala wyprawke, wszystko mam nowe, kupowane w sklepie dla dzieci, patrzylam na dobra jakosc i wiekszosc rzeczy ktore wymienilas kupilam taniej, dla przykladu wanienka za 100 zl, za 100 zl kupisz 4 wanienki :) powodenia, ubranka sa dosyc drogie, biorac pod uwage ze sluza na krotki okres czasu

Gość hehehee
DZIEKI DZIEWCZYNY! Ten wozek to w zasadzie tatus sie uparl. A jaki byscie tanszy polecaly????

Gość aparat
To zależy jaki wybraliście.

Gość magoo
zależy jakie ci sie podobają, ja wczoraj oglądałam na allegro i fajny jest pierre gardin czy cos takiego, chyba 890 zl, teraz jestem w drugiej ciąży i chciałabym inny wozek, ale to bezsensowne wydawanie pieniedzy, bo starsza corka ma teraz 13 miesiecy, od chyba 5 jezdzimy spacerowka, a tamten stoi nie uzywany..jak mam wyrzuci 1000 zl na kolejny wozek to wole za rok kupic druga spacerowke.

Gość da się taniej
Kocyki, pościel, prześcieradła, becik kupisz taniej w hipermarkecie. 100 zł za pościel to za dużo. Co do wózka, to kwestia gustu. Quinny to dosyć popularny model, więc widać, że ludzie chętnie go kupują. Jeżeli odpowiada Wam ten wózek i stać Was na niego, to nawet się nie zastanawiajcie.

Gość magoo
o super, ale tanio!!!

Gość sam rowerek kosztuje 120 zl

Gość jestem w szoku jaka cena
u mnie taki rowerek 200 a coneco to dobra firma