Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1452

Szkodliwe parabeny, w jakich kosmetykach wystepuja?

Polecane posty

Gość wybierz pseudonim
jedynymi kosmetykami dla dzieci (tymi drogeryjnymi, gdyż nie wiem jak się mają te apteczne) są niemieckie BABYDREAM oraz HIPP.

Gość wow! jestem pod wrażeniem
Fajna ta stronka, dzięki Teramikova duzo ciekawych informacji. Kosmetyki o których piszesz faktycznie wygladaja dobrze i na pewno sie skusze tylko jeszcze nie wiem na co. Możesz cosik doradzić? Mam wrażliwą skórę.

Gość Teramikanova
Wiesz, kosmetyki, które do tej pory wypróbowałam i o których mogę się wypowiedzieć to: Raw Gaia Kwiatowy Tonik do Twarzy, Raw Gaia Upiększający Krem z MSM i Raw Gaia Upiększający Spray z MSM i jestem z nich bardzo zadowolona. Kosmetyki te są super, bo nie mają alkoholu, parabenów i ogólnie nic szkodliwego nie zawierają. Piszesz, że masz wrażliwą skórę, te kosmetyki raczej cię nie podrażnią, ale najlepiej jak sama poczytasz o nich na stronie rawfoods bo nie wiem za bardzo czego szukasz ;) przymieżam sie do kupienia Raw Gaia maseczki czekoladowej i żywego kremu dla niemowląt, bo koleżanka wczoraj urodziła małą Amelię :)

Gość nelka5
ja używam tonik kwiatowy z rawfoods i krem różany weledy, oba kosmetyki nie mają w sobie chemi

Gość sweetheart23454
wystarczy wziąć do łapki pierwszy lepszy kosmetyk ... massakrra

Gość zonia30
w kosmetykach Sylveco zero parabenów - same naturalne składniki

Do Pani z Apteki Czy jest szansa, by podała Pani nazwę kosmetyków jakie sama wybrała Pani dla swojego dzidziusia? Można oszaleć w tym gąszczu informacji:-( Dla kogoś, kto jest spoza branży kosmetycznej, farmaceutycznej to wszystko wydaje się być tak bardzo skomplikowane... Ratunku

Gość gość
To ja tez dorzucę swoje 3 grosze. Od kilku lat używałam filtrów (osławionych w internecie) przez ten czas dosyłam okropnego trądziku na rzuchwie chociaż jestem już po 30. Lekarz powiedział ze w filtrach są składniki podobne do hormonów i to zaburzylo moja równowagę hormonalna. Chciałam mieć piękna twarz dzięki filtrowi a mam teraz cała w rolnych gulach, bliznach itp. A nigdy wcześniej nie miałam żadnych problemów skórnych ani takowe nie występowały w rodzinie.