Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

moon

Czy bebilon pepti może uczulać?

Polecane posty

jeszcze tylko jedno pytanie - ten system odciągania, to ma byc po tyle minut odciągania kiedy leci mleko, czy bez względu na to?

Gość ccalineczka
na sucho tez odciągac

Tak tylko np. te 7 minut, potem 5 itd, to ma być 7 min od przyłożenia laktatora czy 7 minut kiedy leci mleko?

Gość ccalineczka
ciągiem, bez wzgledu na to czy mleko leci

7 minut odz czasu przyłożenia laktatora i to jest bardzo ważne żeby odciągać nawet jak nic nie leci i nie zniechęcać się i tak na zmianę 7 minut jedna pierś potem 7 minut druga itd. A jaki masz laktator? bo ręcznym nie dasz rady, ja mam Medelę mini electric i naprawdę sprawdził się fantastycznie.

ja tez mam medele. tylko ja odciagam po prostu dopoki leci, najpierw z jednej piersi, potem z drugiej. Zanim zacznie leciec to czsem 2 - 3 minuty mijają

nieważne czy leci czy nie musisz odciągać, naprawdę ważna jest systematycznośc, ja robiłam to dosłownie z zegarkiem w ręce. Zobaczysz,że mleczka będzie przybywać.

mYRRA-chyba nie ma innego wyjścia tylko dłuzej potrzymac Małego na hydrolizacie -tylko moze lepiej na nutramigenie-bo ten jest bez laktozy-moze tej alergii towarzyszy nietolerancja laktozy.Na efekt trze apoczekac 2-3 tygodnie,nie zmieniać tak szybko.

lek med z co oznacza to pocenie dziecka, dodam, że wcześniej nic takiego się nie dziłao

fakt, w domu mam ciepło, ale przedtem tez tak miałam i się nie pocił, d3 dostaje regularnie, chory nie jest, więc kurcze wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na ALERGIĘ, ale ma piękną skórę bez żadnej wysypki czy suchości. normalnie trzecie dziecko a ja zielona jak ogórek jestem, lek med DZIĘKI

u mojej córci pocenie było wynikiem niedokrwistości - pociły się jej mocno stopki i rączki Teraz wyniki morfologii są OK i pocenie ustąpiło

Gość Moje Maleństwo jest na
Bebilonie Pepti 1. Jak na razie szorstkość ustąpiła z czółka, ale jeszcze ma na policzkach i w okolicach uszek. Myję go w Oilatum, natomiast pediatra poradziła smarować te suche zaczerwienione miejsca maścią (nie kremem) Alantan plus. To bardzo tłusta maść, ale co ciekawe natłuszcza i powoduje równocześnie złuszczanie tej skórki bardzo suchej, przyznam, że widzę już częściową poprawę. Trzymam kciuki za wszystkie Maleństwa uczulone na mleko krowie.

tofikowa:-) Kubulek ma rączki i nóżki suche to raczej główka i plecki, ale zaczęło się dokladnie parędni potem jak podałam mu mleko wcześniej w ogóle nie było takiego problemu.

lek med - dzięki :) Idę dziś do lekarza - zapytam o nutramigen. I chybaj jednak powalczę jeszcze o moje mleko (jak mały byl na piersi nie bylo rewelacyjnie, ale lepiej). Ja pocenie wiążę albo z alergią albo z niedoborem d3 :( zobaczymy co powie lekarz. Smutne to, że te nasze dzieciątka musza sie tak męczyć.

myrra ja też dzisiaj idę do lekarza i popytam co i jak, tylko, że nutramigen to takie świństwo,że obawiam się,że mały nie będzie chciał tego pić, bo on w ogóle jest takim niejadkiem, i jedną butelkę męczy czasem przez 20 minut.

No my jesteśmy po wizycie. Lekarka stwierdziła, że tydzień stosowania bebilonu to mało, żeby były efekty i kazała poczekać jeszcze ok.2 tygodni. Na razie nie zaleciła zmiany na nutramigen. Co do gazów i problemow z kupką stwierdzila, że "może jeszcze przewód pokarmowy jest niedojrzały, a może to reakcja alergiczna..." i tyle :/ Posmarowalam dziś małemu tą wysypke Bephantenem i jest trochę poprawy. Kupiłam też znowu Oliatum i zobaczymy - poczekamy te 2 tygodnie. W między czasie szukam innego pediatry i lekarza homeopaty. Elżwirka - napisz co Tobie powiedział lekarz.

Mój mały te szorstką skórę, przetestowałam dużo maści-polecam krem balneum i płyn tej samej marki do kąpieli-po prostu rewelacja

Gość krem balneum
a czy krem balneum moż a stosować u 4 miesięcznego dziecka ? Bo w internecie znalazłam informację, że jest przeznaczony dla dzieci powyżej 1 roku. A mój smyk ma taką zcerwoną, szuchą i szorstką skórę na policzkach i na razie nic pomaga

Gość mozna uzywac balneum

u mnie niestety nie było mojej lekarki, a ten co oglądał Kubulka nawet nie byl pediatrą:-( Ogólnie to zostanę przy pepti i zobaczymy, ale mam zamiar jeden posiłek zastąpić zupką, a potem na noc wprowadzic kaszkę na moim mleku , wtedy nie musiałabym dawać sztucznego mleka, zobaczymy jak nam to wyjdzie, bo mleczka też mam już coraz mniej.

Ja dziś na forum gazety znalazlam wypowiedzi mam, u ktoryc dziecki wykryto pasożyty i drożdżaki - niektóre z objawów takie jak u mojego młodego. W piątek ide prywatnie do innego lekarza, i zrobięmlodemu badania pod kontem robali :( Wolalabym, zeby to nie było to, ale z drugiej strony sprawdzić można... Mam już powoli dość tej niekompetencji lekarzy - smam musze dojść do tego co jest mojemu dziecku. Jestem zmęczona tym brakiem konkretów

Gość ILONA 18
moj ma skaze bialkowa i je bebilon pepti nutramign mu nie spasowal zaczelo mu sie ulewac caly czas plakal bo nie chcial tego jesc,nawet jak teraz ja bebilon nadal ma policzki takie jakie mial

znowu jest gorzej,,, ja juz nie moge teraz moja mała pije bebilon amino, to juz ostatnia deska ratunku...

moon - ja wczoraj bylam u nowej lekarki - polecanej przez kilka osób. Niestety potwierdziła to, co i tak wiedziałam - mały ma skazę bialkową i azs :( I to wszystko przez to, ze poprzednia lekarka wprowadzając mleko modyfikowane nie zapytala o alergię w rodzinie :/ i wprowadzila zwykle mleko a maly pownien od poczatku byc na HA - jakbym pindę dorwala to normalnie .... I jedyne \"leczenie\" to te specjalne mleka, a i tak powiedziala, że okresowo moga pojawiac się zmiany. Dopóki nie wyrośnie ze skazy, zawsze może mu coś wyskoczyć. Dala maść sterydową zeby zaleczyc to co jest i kazala sie wstrzymać z wprowadzaniem nowych posiłków (na razie mogę podawać małemu tylko sinlac i ew. soczek jablkowy). I to tyle - zostalo nam czekac i uważać na to co jemy :( Także u Twojej malej moze byc podobnie, że będą okresy polepszenia i pogorszenia. Tak to chyba juz u tych naszych szkrabków bedzie :(

A ja od trzech dni znowu daję małemu tylko moje mleczko i po prostu rewelacja, nie to samo dziecko. Daje tylko na razie słoiczek jabłuszka, bo to dobrze toleruje, trochę gorzej jest z marchewką, ale może się przyzwyczai,, potem mam zamiar dać kaszkę ryżową przygotowaną na moim mleku, tylko tak mówiąc szczerze boję się jego reakcji bo mam dosyc nie przespanych nocy.

myrra, Kubusiowi od początku wprowadzałam mleko HA, nigdy nie dostał zwykłego Bebilonu czy innego mleczka, a i tak niestety nic to nie dało.

moon, a ile ma twoje dzieciątko? Co się stało, że jest gorzej? Bo pisalaś, że pije nutramigen, ja słyszałam od lekarza, że dziecko musi pić przez co najmniej dwa tygodnie żeby było widać czy jest lepiej.

Gość upupup
podnoszę