Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Trójmiasto

Kto wie Czy można isc do psychologa-psychoanalityka na książeczke?

Polecane posty

Gość Trójmiasto

Witam, mam duże kłopoty w moim związku, związane z ciężkim dzieciństwem moim i mojego chłopaka. Chciałabym skorzystać z jakiejś pomocy- chyba najlepsza byłaby psychoanaliza.albo może terapia małżeńska (chociaż w sumie jeszcze nie jesteśmy małżeńśtwem..) nie wiecie czy można pójść na psychoanalize na książeczke?? albo może w internecie można gdzieś znależć bezpłatną pomoc?

można, idź do przychodni i spytaj. zarówno psycholog jak i psychiatra przyjmuje na kase chorych. spytaj swojego lekarza rodzinnego a cie pokieruje

Gość Trójmiasto
a czy psychologowie przyjmujący na ksiązeczkę znają się na psychoanalizie...? a ile kosztuje wizyta u psychoanalityka?? ile ich trzeba zaliczyc zeby był jakikolwiek skutek...??

Gość prrrroostee
psychycholog przyjmuje na fundusz. psychiatra też. psychoanaliza ( raczej powszechna bardziej w Polsce jest psychoterapia) tylko prywatnie. koszt różny ( od 50 w górę myślę) a wizyt raczej trzeba spodziewać się licznych - ta forma leczenia jest czasochłonna, czasem trwa latami

Gość prrrroostee
acha! i do psychologa/psychiatry nie potrzebne jest skierowanie. poza tym są też różne istytucje np. centrum interwencji kryzysowej, gdzie bezpłatnie można uzyskać pomoc psychologa.

Gość Rokkitka
Błagam tylko nie idź do psychoanalityka, znajdź psychologa poznawczo-behawioralnego, terapie systemową, małżeńska, krótkoterminową ale nie psychoanalizę, no chyba że chcesz chodzić przez 5 lat i mieć analizowane każde słowo.

\" 13:16 a ja wygrałem życie a do psychologa psychiatry przypadkiem nie ma bez skierowania?\" a ja wcale nie napisałam, że trzeba skierowanie