Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamunia777

Jak to się wymawia po angielsku?POMOCY!!

Polecane posty

Gość mamunia777

Odrabiam lekcje z synem.troszku znam angielski,ale np nie wiem jak się wymawia po angielsku:whiskers,tongue,mouth,tail,teeth.Pomoże mi kttoś?

Gość mamunia777
niestety-nie mogę tam znalezć wymowy.byłabym wdzięczna,gdyby ktoś napisał jak to sie wymawia.POMOCY!!!

Gość makakaka
Bo inaczej zaraz zlecą się tu ignoranci, co też TROSZKU umieją język i będą ci wciskać glupoty takie że ręce opadają. Swoją drogą z polskiego to ty też nie jesteś gwiazda. Tak uczysz dziecko: troszku?????

Gość terazk
I co słownika nie macie żadnego w domu???? Nie sprawiłaś dziecku słownika?

Gość kareta
Bosh.. kobito, jak ty to dziecko wychowasz, jak sama masz taki kurzy móżdzek, że pytasz na forum, zamiast sprawdzić w setkach słowników online. Tu masz jeden: http://pewebdic2.cw.idm.fr/

whiskers,tongue,mouth,tail,teeth łiskerz,tan,małf ,tejl,tif to "th"wymawia sie w troche specyficzny sposob ale "f" wystarczy dla dziecka

po cholere sie tu niektorzy odzywaja to ja nie wiem...Ignoranci? ahah PRYMITYWY!

Gość Galatasaray
Ręce opadają..... zapomniałam wpisać, że masz nacisnąć głośnik

Gość Justiiii
Witam! Czy ktos studiuje tu angielski i jesli tak to czy moze mi wytłumaczyc o co chodzi w lexical approach - michael lewis:))))

Gość Ratisssssss
Nie umiesz wymówić tak łatwych słówek ;/ Ja na twoim miejscu nie powiedziałabym że w ogóle znam angielski ;/ Znajdź mu /jej korepetytora a nie nauczysz go bzdur i potem nie będzie nic umiał.

Gość nauczycielka-angielskiego
whiskers- łyskers tongue- tang mouth- małf tail- tejl teeth-tif To nie jest taka dosłowna wymowa brytyjska bo nie da sie jej zapisac przy pomocy polskich znaqkow, ale jak tak powie to bedzie ok.

Gość o to chodzi ze nie wiemm
tak tak...:O powiedz tak jak napisalas a nikt cie w Anglii nie zrozumie

Gość anglistka28
do nauczycielki angielskiego(pozal sie Boze nauczycielki raczej) Nie wiesz,ze G na koncu wyrazow angielskich sie nie wymawia,zwlaszcza gdy wystepuje przed litera "n" musi byc ono "nosowe",czyli wymowa"tongue" to "tannnnn" ciagniemy n,ale G wymowic nie wolno. Co wiecej,nie mozna napisac,ze dzwiek TH wymawia się F,bo to nie prawda.Ciezko to wytlumaczyc przez komputer,bo powinno sie to uslyszec.To cos podobnego do naszefo F,ale ów F nie jest.Dzwiek ten nalezy wymowic z jezykiem dotykajacym przednich zebow. wspolczuje Twoim uczniom,jezeli nie znasz podstaw fonetyki,jak Ty studia skonczylas? (jezeli skonczylas)

Gość anglistka28
i pozniej przychodza do mnie osoby ze zlymi nawykami( fenkju,fersdej-az usyz bola)narzuconymi wczesniej przez takich "cienkich" nauczycieli. do autorki topiku wyzej ktos wrzucil stronke,na ktorej mozesz posluchac wymowy.

Gość o to chodzi ze
Ja slyszalam jak ktos powiedzial NUMBER (namber) to Angole sie smieli z niego i pzrdrzezniali- Namberrrr:D bo oni mowia : namba . bez r

th - bezdzwieczne, wymawiamy trzymajac jezyk miedzy zebami i starajac sie wymowic "s" th dzwieczne - trzymajac jezyk miedzy zebami staramy sie powiedziec "z"

wlasnie:) r na koncu wyrazow sie nie wymawia,chyba,ze ktos ma wymowe amerykanska,wtedy to r slychac.Sa tez wyrazy,ktore zawieraja literke R w srodku i wtedy rowniez jest ona niewymawiana. np shark (rekin) szaaaaak (dlugie a,w slowniku zapisane fonetycznym znakiem \"a:\" .Nie moge tu dokladnie zaprezentowac znakow fonetycznych,bo sie nie da. Pozdrawiam maniakow prawidlowej wymowy.To co pisze,nie jest zlosliwe,po prostu bardzo mi zalezy,zeby osoby uczace sie ang,mowily ladnie. take care you lot 🖐️ wyzej to ja niezalogowana pisalam ide na film:)

Gość siedem groszy
Number.. Szkoci wymowia to RRRR na koncu bez obawy.

Podobniez w zdaniu: The winning number is 7. R rowniez bedzie wyraznie slyszalne poniewaz znajduje sie pomiedzy dwoma samogloskami :)

Gość raczej.....
male sprostowanie: nie przed dwoma samogloskami,a przed wyrazem zaczynajacym sie na samogloske

Gość raczej.....
jak pomiedzy? gdzie Ty masz r tam pomiedzy? slepa jestes? :o numbeR Is

Gość raczej.....
wyraz ma sie konczyc na r i wystepowac przed wyrazem na samogloske,nie musi ow wyraz konczyc sie na r a przed tym r musi byc samogloska.Nie wprowadzaj ludzi w blad

spokojnie :D:D:D napij sie melisy. masz racje, ze kolejna jest samogloska i wymawia sie R a wracajac do wady wzroku, r w tym zdaniu jest pomiedzy samogloskami, jesli nie widzisz drugiej to masz tu numbE R Is ale oczywiscie nasz racje ze dzwiek r zcytamy poniewaz kolejny wyraz zaczyna sie od samogloski :) czasem t albo d mozna wymawiac jak r kiedy owe znajduja sie w analogicznej sytuacji i tym sie zasugerowalam :)