Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ScoutFinch

Niedobrze mi...ze strachu przed dentystą....

Polecane posty

Gość ScoutFinch

jutro idę :(

Gość AROO
ja też muszę iść w tym tygodniu :/ też się boję, dziąsło puchnie i krwawi...

Gość ukzit
a co myslisz ze dentysta nie ma uczuc i to bezduszny osobnik , ktory sie nie boi krwi?

a ja sie nie boję dostaje znieczulenie i nic nie czuje ja moge chodzic tylko kase mi dac :D to moge leczyc

Gość ScoutFinch
Tak właśnie myślę :)

Gość no co ty nie zartuj
pomysl,ze to dentysta musi sie przy tobie nameczyc, a ty tylko siedzisz. Pomysl jak fajnie bedzie jutro wieczorem

Gość tez sie poce
i pomysl ze to traw najwyzej 30min..coz to jest w porownaniu z latami swietlnymi.....

Gość ScoutFinch
nacharałam jak już :) kobietą jestem ;)

Gość ScoutFinch
Dzięki za pocieszenie :) Ale dalej się boję. Może wypiję sobie pół litra przed co?

Wiem, że to strach trudny do opanowania, ale za to jaka ulga gdy jest po wszystkim. Mnie kiedyś śniły się zęby po nocach, budziłam się zlana potem ze strachu. Poszłam do stomatologa, pocierpiałam przy zastrzyku i tyle. Koszmary minęły, teraz już nigdy nie czuję strachu. Głowa do góry, nic się nie bój! Dentyści też nie lubią gdy pacjenta boli:D

a co ma powiedziec kobieta przed porodem , ty to siadziesz chwila moment i po wszystkim a mu kobiety jak sie meczymy :)

Gość ukzit
mi sie wydaje ze bardziej bolesny jest zatrzyk,.

Gość ScoutFinch
Zawsze się boję, że igła przebije mi policzek. Albo, że tuż prze wbiciem się w moje dziąśło dentystka kichnie i wbije mi się w oko :)

Gość ScoutFinch
Zaraz puszczę pawia. Co myślicie o tej wódce?

Żadna igła nie przebije Ci żadnego policzka. Dentysta jest człowiekiem i czuje, kiedy ma kichnąć, więc nie kichnie niespodziewanie i nie ukłuje Cię tam, gdzie nie potrzeba. ypij jakąś herbatkę uspokajającą i przestań się stresować. :)

ja boje sie strasznie zastrzykow ;( ze to bedzie bolec albo ze mnie zaraza hivem albo zoltaczka :(

Nawet nie myśl o wódce, bo taki zapach z buzi pacjenta zabija. Wrtedy będziesz miała wszystko robione szybciej = bardziej boleśnie. Dentysta też człowiek i wódka lub czosnek powodują chęć jak najszybszego zakończenia kontaktu z buziulką zionącą takimi przemiłymi zapachami.

Niczym Cię nie zarażą, bo strzykawki i igły są jednorazowe, a dentysta w rękawiczkach.

Gość ScoutFinch
Wiem, że to nie jest takie straszne, ale moja wyobraźnia jest za bardzo aktywna przed wizytą u stomatologa.

Gość ScoutFinch
Zastrzyk boli tylko kilka sekund, potem tylko się ślinisz :)

Gość DziewczynaLaLaLa
mi tez... ale bardziej boje sie wiertla niz zastryku. igla to jeszcze nic. borowanie (ciary mi leca). ja to sie nawet boje zwyklych wiertarek bo kojarza mi sie odrazu z TYM u dentsty..... brrrrrrr......

Gość eeejjj nie bój
wez sobie zastrzyk i bedzie luzik...ja zawsze biore, nie wazne czy mała dziura czy nie ale wole na wszelki wypadek i zeby sie nie zrazić na przyszłość...a zastrzyk to moencik zuepłeni przyjemny w stosunku do borowania :) wtedy i dentysta ma lepeij i ty:) hehe ostanio brałam zastrzyk przy jedynkach....hahah wcale tak nie bolała...ale było takie dziwne ze łzy poleciały mi jak grochy....dentystka chciała w miedzy czasie kogos tam na moemencik przyzjać wiec wyszłam na chwile na poczekalnie...heheheh dzieciaki mało nie pospadały z krzeseł jak mnie taka rozmazaną zobaczyły:)

Gość ScoutFinch
No właśnie. A najgorsze jest siedzenie w poczekalni i wsłuchiwanie się w odgłosy z gabinetu...

Gość idz do przystojnego
i mysl o nim cieplo - zawsze tak robię

o jezu zastrzyk w dziasla ...pamietam raz mialam to sie poplakalam ...a nie naleze do osob ktore becza o byle co ...

Gość ScoutFinch
:( Coraz bardziej panikuję....Jezu niech już będzie jutro wieczorem

Gość Estymona
nie zadzroszczę ci

Gość ConstellationLyra
mamy XXI wiek, wiertła są nowoczesne i szybsze, dentyści używają świetnych materiałów do wypełnień, są znieczulenia.. alkohol może osłabić działanie znieczulenia miejscowego.. ja niedawno miałam wypełniany ząb, najgorsza rzecz z to ta druga wiertarka która ma dźwięk jak te wiertło do wiercenia ścian, normalnie miałam gwiazdy w oczach

Zawsze strasznie bałam się dentystki. Płakałam, jak miałam iść do dentysty. Mam kolezankę, która jest psychologiem i ona poleciła, żebym zmieniła dentystkę na taką, do której będę miała zaufanie. Już się nie boję. A chodziłam chyba do 6 , ale ta jest ostatnia. Jest super, mówi co będzie robić. Daje znieczulenie, kiedy tylko chcę. Jest ekstra. Szukaj aż znajdziesz, pytaj znajomych - nie ma sensu całe życie się bać.