Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

justyna1981

W którym dniu dni płodnych jest największa szansa na ciąże?

Polecane posty

czy ma to jakiś wpływ na zajście w ciąże czy stosunek odbył się 2 dnia dni płodnych czy później ?

Gość czytaj uważnie
oczywiście że ma. Pojęcie dni płodne znaczy okres płodny, w którym jesteś podatna na zapłodnienie ale samo zapołodnienie, a ściślej mówiąc stosunek musi nastąpić w okolicach OWULACJI, a owulacja to jeden dzień, kiedy ją masz? chyba sama powinnaś wiedzieć.

No ja słyszałam że do zapłodnienia może dojść w ciązgu 24 godzin ... więc żeby trafić na te godziny nie trzeba siedzieć z zegarkiem na ręku tylko z miłością podejść :-)

Gość dupadupadupa
a ja czytalam, ze kobieta jest plodna tylko 6-8 godzin w czasie cyklu

Gość czytaj uważnie
nie całkiem dobrze słyszałaś bo może to być nawet o wiele później

Gość czytaj uważnie
poczytajcie o długości życia komórki jajowej i o żywotności plemników i wtedy będziecie wiedziały

\'Czytaj uważnie\' to może podzielisz się z nami swoją wiedzą !? A tak apropo to, to co ja wyczytałam to owulacja występuje najczęściej około 14 dni po 1 dniu @

Gość czytaj uważnie
ilu dniowy masz cykl?

Gość czytaj uważnie
szybciutko bo muszę uciekać

Gość wszystko zalezy od tego
jak dlugie masz cykle, bo zakladajac czysto teoretycznie ja moglabym miec 14 dnia cyklu owulacje, a ty np. 16 dnia cyklu, jesli twoje cykle bylyby dluzsze od moich. Inna sprawa jest regularna dlugosc cykli. Najlepiej prowadzic kalendarzyk. Jak wpiszesz w google "dni plodne" lub owulacja, to wyskoczy ci pelno informacji na ten temat. Polecam rowniez stronke www.28dni.pl

moje cykle sa nierówne Ostatni trwał 28 dni, @ trwała 6 dni, tak więc dni płodne powinny zacząć mi się 12 do 20 tego m-c Dobrze licze ? Bo już się z tego wszystkiego pogubiłam A tu jeszcze trzeba by trafić na owulacje Cholera Trudna sprawa z tym dzidziusiem :-)))

Gość czytaj uważnie
liczy się od końca cyklu, najczęściej ok.12-14 dni od końca, ponieważ zdrowa wydolna faza lutealna musi tyle trwać.

Gość czytaj uważnie
nie ważne ile trwała miesiączka. w 28 dniowym owulacja występuje ok 14-16 dnia cyklu.wspomóż się testami owulacyjnymi a dla pewności kiedy i czy się odbyła polecam USG dopochwowo.

już znalazłam super stronke Dzięki za wcześniejsze wypowiedzi A tak swoja drogą to naprade trudne zajść w ciąże :-) pozdrawaim wszystkie którym się to udało !!!!

Gość gość
ppBhLa6bh3NZdzKe4i1JsoF0