Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kaja148

skutki nerwicy i depresji, moja historia

Polecane posty

hej, mam 20 lat, od 3 lat męczę się z depresją, nerwicą i bezsennością, nie wiem już co mam robić, doszło do tego, że nie śpię kilka nocy z rzędu a potem jest mi coraz ciężej zasnąć. Serce mnie często kłuje, czuję, że jest słabe. Zawsze byłam dość chorowita i nerwowa, ale teraz to już przeszło granicę. W dzieciństwie często ojciec znęcał się psychicznie nade mną i nad mamą, jako dziecko malutkie miałam problemy ze spaniem i cały czas płakałam  teraz w domu jest spokojnie a mnie dopadło coś takiego strasznego i nikt mi nie potrafi pomóc. # lata temu dopadła mnie hipochondria, zaczęłam się bac ze na cos zachoruje, wymyślałam sobie choroby, chodziłam po lekarzach i nic nie wykryli, ale ja im nie wierzyłam. No i tak się doprowadziłam do stanu, z którego ciężko mi wyjsc. Niby chciałabym się za siebie wziasc i jakos wyleczyc ale nie mam siły, nic mnnie nie cieszy  A jeszcze teraz czuję ze naprawde jestem już wycienczona i ledwo ciągnę, boję się, że umrę na serce bo ono w koncu od tego wszystkiego wysiadzie. Caly czas chodzę znerwicowana, cały czas czuje taki wewnętrzny niepokoj, ciezko oddycham, czuje taki ciezar na w klatce piersiowej. Wiem że osoby na forum napiszą mi ze powinnam isc do lekarza. Byłam kilka razy u psychiatry, dostałam leki, na chwilę mi „pomogło” ale wszystko wróciło  nie wiem co robic, boję się, że umrę…

słuchaj no niestety nic nowego Ci nie powiem....Musisz isc do lekarza psychiatry po leki i do psychologa na terapie koniecznie.Bierz tez codziennie jakies leki ziołowe na uspokojenie np walerin albo kalms i koniecznie do lekarza kochana.

Gość tylko poradnia zdrowia
psychicznego

Gość aaa-nka
napisz coś więcej o sobie, czy się jeszcze uczysz, czy pracujesz, jak twoja sytuacja finansowa, może boisz się dorosłego życia i podejmowania decyzji - uwierz to jest trudne dla wszystkich.

Gość No coż
Musisz poszukac dobrego psychoterapeuty,a on zdecyduje czy mozesz funkcjonowac bez leków czy wysle Cie do psychiatry,co nie jest najlepszym pomysłem:(

uczę się jescze, studiuje na pierwszym roku ekonomii, nauka mi idzie dobrze, kase na studia mam bo nawet na prywatnej uczelni studiuje i to dobrej. ech co z tego jesli te nerwy mnie powoli zabijają. powiedzcie mi czy mozna umrzec na serce w moi wieku i po 3 latach ciezkiej nerwicy?? ja sie strasznie boje smierci i tego ze mam chore i slabe serce, boje sie ze mi wysiądzie :( nie wiem czy nie jest za pozno zeby cos zmienic. nigdy za bardzo nie cwiczylam, niezdrowo sie odzywialam a teraz ten stres no i to wszyskto mnie doluje

poleccie mi jakis dobry lek na sen bo nie pomaga mi mianserin i zolpic :(

Gość Mieszana
Pij sok z chrzanu i kiszonej kapusty - oczyszczają organizm i rozjaśniają mózg.

Gość zasuwaj do lekarza
ja bym ci radziła poszukać jakiegoś dobrego psychologa od nerwic

Gość eeee tam
"na chwile mi pomogło", skoro byłaś u psychiatry , to wiesz,że wychodzenie z depresji to proces kilkumiesięczny, co najmniej pół roku trzeba brać lekarstwa, potem STOPNIOWO ODSTAWIAĆ.Inaczej to bez sensu- bo te leki działać zaczynają dopiero po 2 tyg. A jak bierzesz je jakiś czas, a potem odstawiasz to się po prostu mija z celem. I raczej rozmawiaj z psychiatrą, a nie na forum. Warto też pomyśleć o psychologu, aby zwalczyć przyczynę, a nie tylko skutek depresji.

Gość anco
Mi zolpic teżnie pomagał, tzn spałam po nim ok. 4 godz i koniec.