Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karcik

Cos do koloryzacji

Polecane posty

Gość karcik

Witam Mam włosy długości 8-10 cm(no,może trochę dłuższe), ciemne(brunet). Interesuje mnie zrobienie pasemek, ale tylko domowymi metodami i tylko z użyciem kosmetyków, które łatwo sie zmywają. Kolor najlepiej jasny(żółty, biały itd.), taki,żeby sie odróżniał . Chodzi mi o zmianę koloru włosów (wiadomo, człowiek sie rozwija ;d;d),ale poza maskarami nic poważnego nie robiłem, także to pierwszy raz. Podawajcie produkty i jakieś info o nich,wrażenie, stosowanie,kolor,żywotność,łatwość zmycia itd. Będę bardzo wdzięczny za info. jeżeli chcecie jakieś info ode mnie,piszcie. Pozdrawiam

Gość irmaaa
niestety jeżeli chcesz mieć jaśniejsze pasemka niż Twoje naturalne włosy, które sa dośc ciemne z tego co piszesz to nie da sie tego tak zrobić, żeby to się po jakimś czasie zmyło. Trzeba włosy rozjaśnić a to jest dosć trwały efekt, no i musisz sie liczyć, że bedziesz mial odrosty. Jeszcze jedna sprawa przy dośc ciemnych włosach, jezeli eksperymentuje się w domu to zachodzi ryzyko, że wyjda Ci pasma żółte.

Gość karcik
No,moze nie do konca dobrze sie wyrazilem- chodzi mi nawet o zolte pasma, zeby je solidnie zrobic, bo maskary to po 1 przejechaniu grzebieniem sie ,, zmywaja,,

Gość karcik
Chodzi mi o ,,pokolorowanie,, wloskow,niekoniecznie o profezjonalne pasemka, tylko cos, co bedzie sie na glowie wyrozniac

Gość karcik
Noo, a co do koloru wlosow to mam taki ciemny, moze nie tak czarny bardzo,aleogolnie ciemny

Gość irmaaa
to musisz kupić sobie jakiś produkt do rozjaśniania włosów i najlepiej poprosić kogoś, żeby to Tobie położył na pasma. Na Twoim miejscu nie kombinowałabym sama, lepiej iść do fryzjera, bedziesz miał pewnośc, że to wyjdzie dobrze, chodzi o to, że te srodki sie nie zmywają i jak coś nie tak pójdzie nie równo sie na wlosy nałoży to będziesz miał plamy na włosach a to już tak łatwo nie zejdzie jak maskara do włosów i potem bedziesz miał problem.

Gość irmaaa
tez mam ciemne włosy i przerabiałam rozjaśnianie w domu, nigdy wiecej, serio.

Gość karcik
uuu, no to na razie odloze pasemka na potem, a co poradzisz mi do zrobienia fryzury na jeden dzien,no moze dwa ;d;d, tzn. odmienienia koloru- jakies zele,czy cos?

Gość irmaaa
chyba pozostają Ci niestety tylko maskary do włosów:) Są różnego typu szamponetki zmieniające kolor wlosów ale nie mam z nimi doświadczenia, stosowała je moja koleżanka ale nie była specjalnie zadowolona.