Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wisienka76

OCET JABłKOWY JAKO POMOC W DIECIE

Polecane posty

Gość ghhjjujkjkkkyy
Nie pij octu, wszystko jedno jakiego bo to śmierć!!! odchudzanie na occie doprowadza do wyniszczenia organizmu i anoreksji!!!

Gość uppppps
aaa, glupota ze prowadzi do anoreksji. jedna lyzeczka octu zmieszana z woda przed snidaniem nie prowadzi do smierci.

Gość Może dziwne a może nie
Tak w schudnięciu pomaga ale moja znajoma po odchudzniu octem nabawiała się ogromnych migren. Stosowała ocet kiedy była nastolatką przez ładnych parę lat. Jednak wybór należy do Pań chcących odchudzć się poprzez ocet. Niech moc będzie z wami!

Gość OCET JABŁKOWY
Uproszczony, domowy sposób przygotowania: Obierzyny ze zdrowych, umytych jabłek włożyć do szklanego naczynia. Zalać słodzoną wodą przegotowaną, w proporcji 3 łyżki cukru na 1 szklankę wody. Zawiązać naczynie płótnem. Po trzech, czterech tygodniach otrzymamy ocet gotowy do użytku. Należy przelać ocet do butelek filtrując płyn przez lejek wyłożony gazą. Ocet jabłkowy stosuje się jako przyprawę do sałat i do innych potraw, a także jako produkt dietetyczny oraz środek leczniczy. Ze względu właściwości octu (uodparnia na infekcje, dostarcza składników niezbędnych do utrzymania równowagi kwasowo-zasadowej w organizmie) zalecane jest profilaktyczne jego zażywanie w następującej ilości: Dorośli: dwa razy dziennie 2 łyżeczki octu z 2 łyżeczkami miodu na pół szklanki przegotowanej wody (dobrze wymieszać). Trzy tysiące lat temu zanotowano, że warzony ocet działa wzmacniająco na robotników. „Przyjdź tutaj, zjedz swój chleb i wypij octowego napoju” (Biblia, Księga Rut 2,14). Rolnik Boas zapraszał tymi słowami Rut do stołu i do zostania jego żoną. Korzyści z kwasu mlekowego były dobrze znane już w starożytności. Nazwa „fermentacja kwasu mlekowego” nie brzmi zbyt zachęcająco, aczkolwiek produkty tej przemiany są bardzo popularne i zdrowe. Co zrobilibyśmy bez wina, piwa czy sera w naszym codziennym jadłospisie? Fermentacja kwasu mlekowego jest między innymi odpowiedzialna za powstawanie kiszonek, np. kapusty kiszonej.

Gość agusiaKóliczek
ocet jabłkowy jest b.dobry na wszystko :p mozna go pić 3 razy dziennie 2łyżki na pół szkl. wody niegazowanej i ocet jaabłkowy nie ma nic wspólnego z spirytusowym !!!

Gość taki basiulek
Nie mylić octu jabłkowego ze zwykłym octem spirytusowym!!!! Ocet jabłkowy jest zdrowy, zalecany nawet przez Tombaka i zawiera dużo potasu. Wszyscy przeciwnicy co się wypowiadają negatywnie na ten temat nie mają zielonego pojęcia o tym. DO "Może dziwne a może nie" "moja znajoma po odchudzniu octem nabawiała się ogromnych migren. Stosowała ocet kiedy była nastolatką przez ładnych parę lat" A z kąd ta pewność, że te bóle migrenowe są po occie jabłkowym??? Ja nie wierzę w to, przecież ludzie w każdym wieku mogą dostać bóli migrenowych choć octu jabłkowego nigdy nie pili!!!

Gość Freya01
Witam Was Piłam ocet jabłkowy przez 6 tygodni. Uważam tę metodę na oczyszczanie i dchudzanie za rewelacyjną! Chudnięcie to tylko efekt uboczny. Najważniejsze jest oczyszczanie organizmu. Czułam się znakomicie. Lekko i pełna energii.

Właśnie użyłam dziś octu jabłkowego do barszczu z grzybów.PYCHA!!! Ocet zrobiłam sama a barszcz grzybowy...też sama ale zrobiłam po raz pierwszy.Ocet jabłkowy jest zdrowy i można go stosowac bez obawy.Należy jednak pamiętac o tym by był bez chemicznych dodatków.A to oznacza,że najlepszy jest zrobiony w domowych warunkach.Dobrze też nim spłukiwac włosy po umyciu (rozcieńczyc z wodą),można przecierac skóre np.twarzy itd;itp.Ja robię ocet również z innych owoców.Dodaję do marynat,barszczy,sałatek i w ogóle stosuję go w kuchni i kosmetyce.Odnośnie migreny-to m.in.ocet może ją wywołac tak samo jak czekolada,cebula i masę innych potraw.Ale nie można zachorowac na migrenę z powodu octu.

Do Freya01-jak Ty stosowałaś w swojej kuracji ocet? Są różne 'szkoły'a ja zbieram informacje na temat jak inni stosują ten specyfik.

Gość Freya01
Piłam 2 łyżki rozcieńczone w pół szklanki wody 3 razy dziennie. Ocet zrobiłam sama. Jest zdrowy. Powstaje w procesie fermentacji octowej.Wino też jest zdrowe, tylko fermentacja jest inna. Schudłam 8 kilo przez 6 tyg. Ale już pisałam wcześniej, że piłam go aby oczyścić organizm z toksyn. Efekt mnie zadziwił. Czułam się długo jeszcze lekka jak piórko i pełna energii.

Gość ja myślę że to pomaga
Piłam przez 3 dni,a za trzecim nie zdążyłam bo sie porzygałam jak mnie ten smród doleciał :O Pomaga pewnie bo co zjesz to wyrzygasz :P poza tym niszczy szkliwo zębów

Gość Freya01
To kwasy żołądkowe niszczą szkliwo zębów, nie ocet. Jeśli samemu się zrobi ocet jabłkowy to jest on wtedy delikatny, nie śmierdzi i nie podrażnia żołądka. Można kupić gotowy swojej roboty na allegro. Wiem, że robią go jacyś ludzie z gór. Te w sklepach są ostre, nie polecam. Jest też ocet jabowy w tabletkach, wspomaga oczyszczanie i ochudzanie.

Gość sibi
sprawdza się jako tonik do twarzy,oczyszcza organizm,nie ma nic wspólnego z normalnym sklepowym,wa żne by był bio bez żadnych konserwantów,np w rosmanie można taki kupić.i rozcieńczać,nie niszczys szkliwa ,trzeba stosować jedynie z umiarem,pomaga w diecie,ja piję najlepiej z sokiem

Ja moge odsprzedać diete tygodniowa którą kupiłam u dietetyka za 50 zł ja na niej schudłam 3 kg plus porady oczywiscie no i nie za 50 zł bo juz użwana ihih jak cos to pisac dieta2011@onet.pl