Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pytam Pytam Pytam

Czy można zmniejszyć obfitość okresu? Leki/porady

Polecane posty

Gość fdsfvgerf
hmm.. powninnas sie udac do lekarza, poniewaz to moze byc jakasa choroba

Gość ....finka
W czasie miesiaczki popijaj ziele krwawnika- w takiej ilosci aby go nie zatrzymac.

Gość Toksyczne składniki kosmetyków
Sodium citrate, cytrynian sodu, Stosowany także jako regulator kwasowości w kosmetykach i środkach spożywczych, często w napojach. Jest to substancja szkodliwie działająca na ustrój człowieka. Wypierając wapń zmniejsza krzepnięcie krwi, wydłuża więc znacznie czas krzepnięcia krwi. U kobiet cytrynian sodowy może być powodem nasilenia i przedłużenia krwawień miesiączkowych, indukuje także krwawienia z dziąseł i nosa, może powodować krwawienia z hemoroidów i wrzodów żołądka oraz owrzodzeń jelit. Obecnie nadużywany przez przemysł spożywczy i kosmetyczny. Należy zachować szczególną ostrożność przy kupowaniu środków spożywczych (np. sałatki, napoje) zawierających cytrynian sodu.

Gość dotty
Ja w trakcie okresu biorę Rutinoscorbin, trochę pomaga. Na dłuższą metę jest to podobno jednak niebezpieczne, bo może spowodować zatrzymanie okresu, także więc najważniejszy jest umiar ;)

Gość SuGar130
Mam 13 lat i mam taki sam kłopot. Co noc zakładam sobie podpaskę i co noc budzę się z poplamioną piżamą, najgorsze że jadę na wakacje na tydzień i będe spać w hotelu, jak tam sobie poradzę? Help !!!