Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dori...

jaki zawod zwizany z medycyna ale nie lekarz?

Polecane posty

Gość dori...

jaki jest ciekawy zawod zwiazany z medycyna ale nie typowy lekarz.interesuje mnie biologia, chemia, chcialabym napewno pracowac w miejscu zwiazanym ze sluzba zdrowia, ale nie chcialabym byc typowym lekarzem by miec kontakt z ludzmi ciezko chorymi, gdyz jestem na to zbyt slaba psychicznie.jaki zawod polecacie?

Gość dori...
a po stomatologii jest praca?

Gość
np. analityk medyczny

Gość hello tomorrw
ratownik medyczny ktorym jestem ...mimo tego iz jestem kobieta

Gość dori...
a czym sie zajmuje analityk medyczny?

Gość sgds
Analizą medyczną - najprościej wynikami badan.

Gość dori...
Ratownik medyczny odpada, pisalam, ze nie chce miec stycznosci z ludzmi powaznie chorymi a ratowinicy jezdza czesto do wypadkow i innych ciezkich przypadkow, ja sie do tego nie nadaje. Wlasciwie stomatolog jest interesujacym zawodem, tylko zastanawiam sie, czy latwo jest potem znalezc prace jesli nie ma sie finansow na otworzenie wlasnego gabinetu.

A to inna kwestia:P Ale jakbys miałam kase na prywatny gabinet to można niźle zarobić, pozatym świetnie jest zrobić sobie nie wiem czy dobrze ci to powiem ortodoncje tzn, być ortodontom bo to zawód na którym naprawde da sie zarobić. Tylko, że studia to chyba za granica, nie wiem ale moja koleznaka robiła sobie aparacik i wiem,ze mozna na tym zarobic ehhh:)

Gość newiss NY
psycholog psychoterapeuta terapeuta zajeciowy opiekunka srodowiskowa opiekun w dps analityk medyczny przedstawiciel handlowy aptekarz

Gość dori...
analityk medyczny czyli inaczej praca w laboratorium tak? chyba nie za bardzo i pensja mala:o nie wiem co bym chciala w zyciu robic...

Gość ..---...
pielęgniarka...

Gość moze przedstawiciel medyczny
lub asystentka stomatologiczna

Gość o ja piernicze
biotechnolog

Gość dori...
a czy pielegniarka nie ma stycznosci z ludzmi chorymi?ma, wiec nie wymieniajcie takich zawodow bo pisalam, ze takie mnie dyskwalifikuja

Gość newiss NY
każdy zawod madyczny polega na kontakcie z chorym w mniejszym lub wiekszym stopniu ba nawet analityk niekiedy pobiera krew w laboratorium! jeśli boisz sie ludzi chorych to wybierz lepiej inna branże

Gość dori...
Ja bym chciala miec jakas prace zwiazana z medycyna, pracowac w bialym fartuszku:P ale zeby to byla praca przyjemna, nie jakas stresowa zwiazana z tym, ze ludzie umieraja czy cierpia:o i najlepiej, zeby byla dobrze platna a jakies masaze, rehabilitacja?albo cos zwiazanego z protetyka sluchu?sama juz nie wiem....

Gość ..---...
no wlasnie newiss dobrze pisze:) wybierz może zawód: konserwatorka powierzchni płaskich:)

Gość ..---...
rehablilitacja przyjemna...masakra....jest ona zazwyczaj potrzebna osobom po ciezkich wypadkach z niedowladami 2 i 4 konczynowymi!! strasznei przyjemna.

DORI, JAK MASZ TAKIE PROBLEMY TO ZOSTAW TA MEDYCYNE IO WSZYSTKIE JEJ POCHODNE W SPOKOJU I ZOSTAN KSIEGOWA.

Gość dori...
a po jakiej szkole mozna pracowac w recepcji w jakiejs przychodni?albo w gabinetach zabiegowych, typu usg, ekg, rentgen?

Gość dori...
Chodzi o to, ze ja jestem ksiegowa😭 I nie czuje sie spelniona zawodowo:oJestem po ekonomii, pracuje jako pomoc ksiegowej i nie czuje sie z tym dobrze, to nie jest to co bym chciala w zyciu robic:o zawsze interesowalam sie biologia, medycyna, chemia...chcialabym robic cos w tym kierunku.

Gość dori...
pomóżcie:(

Gość dori...
a co myślicie gdybym ztrudniła się w prosektorium do mycia i ubierania zwłok? czy to dobry zawód?

Gość siuśka
terapeutą zajęciowym zostaje osoba po studiach pedagogicznych lub psychologicznych, nie po medycynie A fizjoteapeuta? Rewelacyjny zawód wg mnie

Gość ja bym ci radziła w rejestracj
:) stres prawie zaden a masz bialy fartuszek no i przyjmą cie nawet po LO:) analityka jest ciekawa, sama ją skonczyłam, tez myslalam, że będzie to zawód że ominę pacjenta szerokim łukiem, bo jestem trudna w kontaktach międzyludzkich,ale tak jak ktos napisał trzeba czasem krew pobierac-jesli wymaga tego pracodawca. no i o prace ciezko,płace to zależy gdzie, w jednych miejscach dają dużo w innych grosze.