Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martamartamarta

Jestem zalamana...czy mogłam zajsc ??

Polecane posty

Gość martamartamarta

Kochalam sie z chlopakiem w piątym dniu cyklu (to byl ostatni dzien okresu) ,moj cykl trwa 26 dni . Niby nie wypadly dni plodne ale nie jestem pewna. Byl to stosunek przerywany ,wytrysku wewnatrz nie bylo, ale z kolei znowu martwie sie o ten plyn przed wytryskiem . Dla pewnosci zastosowalam metode yuzpe przed uplywem 72godz . Jestem troszke bardziej spokojna ale i tak ciagle nachodza mnie dziwne mysli. Szcegolnie ze jest mi niedobrze i nie mam apetytu albo mam jakies dziwne zachcianki ;( Czy jest tu moze ktos kto sie bardziej na tym zna i moglby mi troche rozjasnic w glowie ...czy moje szanse sa duze ?zalamka poprostu ;( Pomozcie >?okres mam dostac dopiero 1 lutego niewiem jak wytrzymam

Gość bądź spokojna
Skoro zastosowałaś metodę "dzień po" to śpij spokojnie. Zrobiłas wszystko co możliwe. Nakręcanie się tylko zrujnuje Ci zdrowie i nerwy, a nawet może przesunąc okres. Nie masz sie już czego bać. Też użyłam postinoru w sytuacji pękniętej gumki. Ja nie miałam żadnych objawów negatywnych po tej dawce hormonów, ale weź pod uwagę, ze Twój organizm może tak reagować na te hormony i na Twoje nerwy. Szkoda się denerwować, bo w ciąży nie jesteś. Najlepiej to nie czytaj tych głupot tu na forum, bo tu to ci wmówią dziecko w brzuch. Idź na spacer. Zrobiłaś wszystko co mogłaś w tej sytuacji i będzie dobrze.

Gość bądź spokojna
A jeszcze jedno skoro to był samiutki początek cyklu to postinor czy ecapelle zażyte przez Ciebie po prostu nie dopuści do jajeczkowania. Możesz miec pewność. W tym czasie metoda "dzień po" jest najskuteczniejsza, bo jeszcze nie doszło do jajeczkowania i nie dojdzie. Poczytaj na bardzie specjalistycznych stronach. A najlepiej w książce.

Gość martamartamarta
dzieki Ci za odp/. Tylko najgorsze jest to ze wlasnie nie stosowalam postinoru a tabletki anty poniewaz tylko takie mialam po reka ...podobno dzialanie takie samo.Niby nie powinnam sie martwic ale wiadomo.. jeszcze raz dzieki za odp :) czy ktos jeszce byl moze w podobnej sytuacji ?>

Gość bądź spokojna
Jak zastosowałś tak jak farmaceuci radzą to też będzie dobrze. Bo jedna zwykła tabletka anty to za mało, ale to wiesz? I weź pod uwagę, ze w ogóle w tym czasie to małe prawdopodobieństwo. Teraz to się przestań psychicznie torturować, bo to nic nie zmieni, a jedynie nerwy zeżrą Twoje zdrowie.

Gość bądź spokojna
"Szcegolnie ze jest mi niedobrze i nie mam apetytu albo mam jakies dziwne zachcianki" Ja to takie objawy mam jak się strasznie czymś denerwuję. Serio. 🖐️

Gość martamartamarta
Tak zastosowalam wszystko jak nalezy najpierw 4 po 12 godz nastepne 4 ...musialam to zrobic zeby sie troche uspokoic.Mam nadzieje ze za bardzo sbie nie zaszkodze bo nigdy nie bralam tabletek anty.Jedyne co zaobserwowalam to mdlosci,nudnosci,sennosc i brak apetytu .Niewiem czy to objaw ciazy czy tych tabletek. Ale pewnie tak jak mowisz tego stresu i zdenerwowania . No nic sama sobie zasluzylam musze cierpiec :O Dzieki i Pozdrawiam

Gość sa duze szanse