Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocy help

spotkanie w sprawie pracy... w kawiarni

Polecane posty

Gość pomocy help

jak sie ubrac?? jest to rozmowa w sprawie pracy w sklepie kosmetycznym....czy wypada cos zamoiwc na koszt pracodawcy?? cyz lepeij odmowic kway itp?

Gość pomocy help
up

Gość pomocy help
halo halo pomozcie nie chce wyjsc na jaks....

Gość rewelkaaa
zamów jak Ci zaproponuje- chociaż szklankę wody0- nie wypada odmawiać, a ubierz się elegancko ale skromnie

Gość pomocy help
dzieki rewelka a kto potem zaplci?? czy wypada zeby pracodwaca z amnei palicil?? troche glupio tak

Gość dsfds
spotkanie w kawiarni? Pracodawca to musi byc jakis luzak :D

Gość srebrna łyżeczka
no skoro to kawiarnia to raczej wypada zamówić coś do picia. Natomiast czy na koszt pracodawcy to już zależy od tego czy pracodawca zaproponuje pokrycie rachunku

w trakcie spotkań służbowych zawsze płaci pracodawca lub osoba która go reprezentuje. Nie są to wydatki z jego prywatnej kieszeni, więc możesz nie mieć skrupułów. Taki zwyczaj. Grzecznościowo możesz sięgnąć po portfel w chwili otrzymania rachunku, ale absolutnie nie spieraj się z pracodawcą o to, kto ma zapłacić :)

weź pod uwagę, że w każdej firmie gdzie dba się choć trochę o zachowanie form towarzystkich, zaproponowano by Ci tę herbatę czy kawę przy okazji takiej rozmowy. To samo dzieje się, gdy ktoś proponuje spotkanie służbowe w kawiarni czy restauracji. Zpraszający pokrywa rachunek.

Gość pomocy help
dzieki za podpowiedzi....a druga kwestia ja nie wiem jak pracodawca wyglada gdzyz rozmawialam przez tel tylko a cv wysalalam przez internet...umowiona jestem wtej kawiarni na konkret na godz i teraz pytanie czy od razu mam zajac miejsce przy ktoryms stoliku i czekac czy poczekac przy wejsciu i czekac az pracodawca sam podjedzie..w koncu ma moje cv ze zdjeciem wiec mnie pozna...wiem e glupio pytam ale nigdy w kawiarni sie nie umawialam na takie spotkanie wiec doradzccie

Gość pomocy help
:)

możesz zadzwonić i uściślić, powinnaś mieć numer komórki osoby, z którą jesteś umówiona. Jeżeli osoba zapraszająca nie daje sama namiarów, upewnij się czy ma numer Twojej komórki - w razie spóźnienia czy problemów z rozpoznaniem się po prostu zadzwoni do Ciebie :) Możesz też wziąć coś, po czym można Cię będzie rozpoznać - ja biorę coś, co wskazuje jednoznacznie na moją pracę i kładę przed sobą na stoliku, osoba która mnie szuka wzrokiem, będzie szukać również "znaków rozpoznawczych". Poza tym wiesz, o której jestescie umówieni: z każdą osobą wchodząca do kawiarni o odpowiedniej porze i szukająca wzrokiem kogoś na sali, należy nawiązać kontakt wzrokowy. Ktoś patrzy na Ciebie, Ty sie uśmiechasz, wstajesz i pytasz: "Pani Kowalska?". Jesli odpowiedź brzmi "nie", przepraszasz z uśmiechem, mówisz "czekam na kogoś" i powtarzasz akcję. I po bólu :)