25-latkaaaa 0 Napisano Styczeń 15, 2008 Witam. Czy któraś z tu obecnych Pań poddała się szczepieniu przeciw HPV? Co w ogóle o tym sądzicie??? Ja myślę, że warto ale... jakoś nigdzie nie piszą o żadnych \"wadach\" tej szczepionki? Ktoś może słyszał o jakiś skutkach ubocznych/wadach??? Kto orientuje się jaka jest cena takiej \"przyjemności\"??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Luiza_1988 0 Napisano Styczeń 15, 2008 Hej :-) ja jestem po 2 dawkach szczepionki, w marcu bede miała 3 i ostatnią dawkę. Koszt całej szczepionki to 1500 tysiąca złotych (500 zł za dawkę). Z tego co pamiętam to górną granicą wieku jest 26 lat, dolną natomiast 15 lat. Z tego co mówił mi ginekolog i położna to największą skuteczność odnosi dla dziewczyn, które nie rozpoczęły współżycia ale dla tych współżyjących już też jest polecana. Z kontaktów z innymi dziewczynami, moimi koleżankami, które już przyjęły wszytskie dawki szczepionki są zadowolone :-) ale co się okaże to zobaczymy :-) Pozdrawiam :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Luiza_1988 0 Napisano Styczeń 15, 2008 Hej :-) ja jestem po 2 dawkach szczepionki, w marcu bede miała 3 i ostatnią dawkę. Koszt całej szczepionki to 1500 tysiąca złotych (500 zł za dawkę). Z tego co pamiętam to górną granicą wieku jest 26 lat, dolną natomiast 15 lat. Z tego co mówił mi ginekolog i położna to największą skuteczność odnosi dla dziewczyn, które nie rozpoczęły współżycia ale dla tych współżyjących już też jest polecana. Z kontaktów z innymi dziewczynami, moimi koleżankami, które już przyjęły wszytskie dawki szczepionki są zadowolone :-) ale co się okaże to zobaczymy :-) Pozdrawiam :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
25-latkaaaa 0 Napisano Styczeń 15, 2008 no ja się właśnie kwalifikuję do tej szczepionki jednak zastanawiam się nad ewentualnymi skutkami ubocznymi/wadami, bo każdy lek (także szczepionki) takowe mają... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach