Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co to moze byc

dziwne strupy na skorze głowy...

Polecane posty

Gość co to moze byc

od jakiegos czasu drapiac sie po glowie wyczuwam strupki. kiedy je zdrapie wygladaja jakby ktos nakluwal mi skore glowy igla i po tym robily sie te strupki. to nie jest lupiez chyba. te strupy ciagle sie odnawiaja,mimo ze je zdrapie. mial ktos cos takiego??

Gość damajante
Idź do dermatologa, tez miałam coś takiego, jak zdrapywałam to robił się taki łupież jakby. Dostałam jakieś smarowidła, maści, potem szampony. Teraz jest lepiej, jak raz w tygodniu umyję leczniczym szamponem (np Squa-Med) to nie ma problemu, dodatkowo po takim szamponie nie swędzi głowa i nie trzeba drapać. Ale najlepiej wybrać się do dermatologa, doradzi szampon (choć tu zawsze jest ryzyko, ze poleci firmę która akurat zafundowała cośtam). Wyleczyć całkowicie się chyba tego cholerstwa nie da, ale naprawdę jest dużo lepiej. Pozdrawiam :)

Gość No coż
wszystko da sie wyleczyc ,ale nie koniecznie u lekarzy:)

Gość fyifi
ja tez mailam , i oklazalo sie ze to poprostu od syfskiej krakowskiej wody! teraz mieskqam we francji i odkad ttu jestem mam piekne wloski i skore glowy :) kup dobry szampon najlepiej w aptece, te na luszczyce pomagaja i muj w wodzie w butelek , pomaga :)

Gość No coż
co tu szampon pomoze jak głowa bedzie myta ta sama woda:(trzeba załozyc filtr z wegla aktywnego i tyle:)

Gość No coż
i myć głowę proszkiem zasadowym :) a jeżeli drapać to tylko kocim pazurem :)

Gość gość
Mam dokładnie to samo. Dużo strupków, po zdrapaniu pojawiają się w tym samym miejscu. Skóra głowy przetłuszczająca się, chociaż bliżej czoła skóra ta po podrapaniu łuszczy się i powstaje łupież.