Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dlllh

Tusk bardzo ryzykuje

Polecane posty

Gość dlllh

stawia sie Amerykanom w sprawie tarczy, chce jakichś rakiet w zamian a przecież USA mogą sie na nas wypiąć i całkiem zrezygnowac z tej tarczy :o albo postawia ja gdzieindziej Rzecznik Pentagonu wczoraj skrytykował Polske za tą zmiane stanowiska - widzcie do czego prowadzi nasz kraj PO.......byłby PiS byłoby wszystko załatwione

Gość vbbvbvbvbvbv
a po jaką cholerę nam ta tarcza?:o

Gość i bardzo dobrze
ze sie postawil bo co my niby mam od USA? to ze wystajemy godziny pod ich konsulatem po glupia promese wizowa, a i tak wiekszosc Polakow wizy nie dostaje. nich zaczna nas w koncu tarktowac powaznie.

Nie pisałbym tak, bo Cię tu zaraz zjadą. PO prawdopodobnie gra na zwłokę, czeka na nowego prezydenta- ale to dopiero za rok. Natomiast wizyta w Moskwie, za ok. miesiąc i to ma swój wymiar.

Tusk to burak, jego pieprzony fałszywy uśmieszek to jedna z najbardziej irytujących rzeczy w polskiej polityce. Precz z nim!

Gość i bardzo dobrze
dlaczego zjada? ludzie nie chcieli PISu to go nie ma. nie ma sensu rozpamietywac to co bylo. proste jest, ze Amerykanie nie zniosa wiz dla Polakow o czym glosno mowiono w zamian za tarcze, bo prawo i kongres na to nie zezwala. nie dostaniemy praktycznie nic, wiec po co mydlenie oczow?

Gość jarek nie pytaj co myslimy
o tobie...

a czego tu sie bac. poprostu po co zaczerniac skoro i tak sie jest anonimowym. powiem tyle, latwo ci jest kogos ocenic i obrzucic blotem, ale najpierw warto zastanowic sie nad soba.

Gość dziadu
ja bym wolał być bez tarczy bo nie będziemy mieli nigdy jakiegoś super uzbrojenia a takie obiekty uczynią z nas cel nr 1 w europie...

Gość Amerykanie
niech sie odwala od nas glosowałem tylko i wyłącznie na PO żeby kościół zajmowal sie wiara a nie polityka kto to slyszal zeby batman lecial z kropidlem żeby poświecić radiowóz policyjny znowu współpracują strach do spowiedzi iść

codziennie się nad sobą zastanawiam i do tej pory nie zauważyłem u siebie żadnych wad, jestem doskonały. Więc mogę obrzucać błotem takiego fleta jak Tusk

Gość vbbvbvbvbvbv
ja tu żadnej tarczy nie chcę. Nie wiem po jaką cholerę wam ta tarcza, chyba tylko po to, żeby zwrócić uwagę terrorystów:o

Gość i bardzo dobrze
zgadzam sie z Amerykanie

Tarcza jest może i niepotrzebna dla dużej części społeczeństwa, ale Moskwa tylko czeka na rezygnację Polski z tarczy. To będzie pierwszy element powrotu dominacji, to nie są brednie. Tarcza dla Moskwy jest testerem polskiej suwerenności.

zaprzeczasz sam, sobie bo ostatnio pisales, ze doskonaly w tobie jest tylko sernik, ktory zjadles.. twoja wypowiedz swiadczy tylko o tobie. nie jest ani na poziomie, ani zabawna. koniec z off topiciem

Gość i bardzo dobrze
ok moglibysmy miec ta tarcze tylko ze wegledu na to zeby pokazac cos Rosji, ale to nie znaczy, ze mamy padac na kolana przed Stanami, bo nie traktuja nas jak partnera.

bardzo dobrze ok moglibysmy miec ta tarcze tylko ze wegledu na to zeby pokazac cos Rosji, ale to nie znaczy, ze mamy padac na kolana przed Stanami, bo nie traktuja nas jak partnera. z powyższym się zgadzam, co do premiera to rzczywiście, jest niewesoło albo za wesoło.

Gość i bardzo dobrze
a ja uwazam, ze od czasu kiedy PO wygralo wybory w mediach jest jakby spokojniej i nie ma co chwile zwolywanych konferencji z byle powodu i polityka nie denerwuje mnie tak bardzo jak wczesniej.

wg zgoła innych opinii, inteligentem jest czytelnik "Polityki" i ich sławetnego "Niezbędnika Inteligenta" :O

Gość Amerykanie
a ja mam tez gdzieś PO -- i PIS kiedyś w szkole uczyli mnie patriotyzmu dziś złodziei nie będę bronił mi obojętnie kto będzie rządził aby nam Polakom było dobrze żeby żyć a nie wegetować WYJEŻDŻAM

A ja uważam że konferencji (a przynajmniej aferek) jest jeszcze więcej niż było: ten tydzień: Palikot, rada gabinetowa, strajk górników, "sukcesy" w rozmowach w USA, dymisja w rządzie, ksiązka Grassa, za chwilę demonstracja nauczycieli. Jednak myśle że nie zależy to tylko od tego kto rządzi, chociaż PO robi co może aby tego nie zabrakło.

Gość bezrozumne kobiety
wy się nie znacie na polityce.....tarcza to postawienie kropki nad "i" odnośnie niepodległości Polski , przecież Ruscy do tej pory uważaja nas za swoja strefe wpływów ,juz dla samego tego faktu warto mieć ta tarcze........a poza tym wzmocni to bezpieczeństwo Polski , nikt nie atakuje kraju na terenie którego leża amerykańskie bazy ( grozi śmiercią lub kalectwem :):) koniec wykładu kucharki 🖐️