Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taaaaaakkkkkk

Pytanie o higienę osobistą.Sonda.

Polecane posty

Gość unreal
kazdego wieczora sie podmywam (mycie zebow, twarzy to oczywiste), prysznic biorę raz w tygodniu i raz w tygodniu myję włosy. Czytając was czuję sie niemal jak brudas, ale nie czuję potrzeby częstego mycia poniewaz ani nie pracuję w brudzie ani tez nie pocę się jak świnia bym miała czuć sie brudna/spocona/lepka/itp. :)

Gość magoo
Nie wyobrazam sobie seksu bez wczesniejszego nie umycia sie. Nie pozwolilabym sie dotknac..ze strachu, ze poczuje jakis nieswiezy zapach.

czasem swiadomosc spoleczna mnie zaskakuje. a gdzie tu pisze, ze ludzie, ktorzy czesto sie myja pracuja w brudzie itp.? mysle, ze gdybym pracowala w trudnych warunkach to w miare mozliwosci mylabym sie jeszcze czesciej

Gość lilouu
No ok ok, ci co nie biora codzienie prysznica, tylko ewentualnie podmycie no twarz, zeby: a co z waszymi nogami?? Po kilku dniach to juz nie mowcie, ze sa super swieze, a antyperspirantow uzywacie na przepocona skore?? (jesli uzywacie oczywiscie).

Gość _s_
gadacie jak XVII- wieczni "znawcy", uważający wodę za zabójstwo dla skóry:o jeśli myję się rozprowadzając ręką żel na ciele- to efekt "po" jest zupełnie inny niż gdy szoruję się mocno spienioną gąbką. Skóra nie jest tak bardzo wysuszona. Dlatego kilkakrotne delikatne mycie się w ciągu dnia nie niszczy warstwy lipidowej naskórka.

Gość lilouu
crazy_bogie: popieram :-) !

Gość a swinie
to naprawde sie poca?

Gość panna _M_
Jesli zdażylo mi sie, ze nie moglam wziasc prysznica, to zawsze nawet w zimnej wodzie myje nogi, podmywam sie i myje sie pod pachami. Inaczej nie moglabym zasnac.

Gość znów nie widze postów
eeeeeeeeeee każdego wieczora sie podmywasz- czyli co myjesz:o bo ja nie rozumiem :o nie myjesz sie cała??? tylko raz w tygodniu??? nie trzeba uwalać sie w błocie żeby miec potrzebe umycia sie :o nie lubisz być świeża:o

Gość panno M
piszemy wziąć a nie wziąść

Gość jarew w z czesniewa
ja sie kompie tylko w sobote, szkoda wody na myci sie i pranie gaci

Gość podmywac sie
znaczy myc krocze

Gość lilouu
Wiecie co? Myjcie sie czesciej, serio...

Rano prysznic...podmywanie około 3 razy dziennie,wieczorem prysznic plus odświeżanie po zrobieniu obiadu,mycie głowy co 3 dzień...to tyle co u mnie ;)

Gość ja sie myje
Normalnie biore prysznic rano i wieczorem, ale twarz czasem kilka razy w ciągu dnia. W lato prysznic jeszcze dodatkowo 1-2 razy.

Gość uppppppppppppppppppppppppppp
wirtualne czysciuchy aa wsiasc rano do autobusu to mozna pasc :O

Gość bu.
nie rozumiem o co tyle dyskusji......myc sie i nie zalowac wody ani mydla!!

Gość umbugaa
ja biore prysznic raz dziennie- wieczorami, czasami jak jestem padnieta i wymeczona to tylko sie podmyje i umyje sie pod pachami. codziennie rano podmywam sie i myje pod pachami. kiedy przychodza upalne dni, to bywa ze czasami nawet 3 razy dziennie biore prysznic. a i tez zawsze biore prysznic przed przyjazdem mojego chlopaka;)

Gość bleblak
Mam pytanie? Dziewczyny czy wy wszystkie jestescie bezrobotne? Jak jestescie w stanie podmywac sie 3 razy dziennie a oprocz tego brac prysznic i kapiel ? Kiedy wy na to czas znajdujecie ?

Gość blebak dobre pytanie

o mój Boże :o cały tydzień nie myć nóg i pach :o ale ty musisz śmierdzieć:( a co do czasu: wieczorny prysznic z myciem włosów, depilacja itp.- pół godziny albo troche dłużej, poranna toaleta- 10 minut. Kiedys czytałam że kobiety przed wyjściem z domu 30 minut poświęcaja na makijaż :o ja wolę sie rano umyć, a makijaż miec skromniejszy :o

Gość przeiez jak sie pracuje to
nie zwalnia z mycia. jaki probrem wpasc po pracy do domu i wziazc szybki prysznic przeciez to nie trwa godzine. moj facet pracowal jako przedstawiciel to miedzy jednym, a drugim klientem wpadal do domu na prysznic i sie przebrac, przeciez latam nie sposob wytrzymac caly dzien. roznie sie kombinuje. wiadomo, ze jak ktos pracuje po 12 godzin i wiecej to raczej nie ma szans na prysznic, ale wtedy trzeba sie myc przynajmniej dwa razy dziennie i to dokladnie, a nie jakies podmywanie.

Gość przeiez jak sie pracuje to
zgadzam sie. wole dokladnie rano sie umyc, a makijaz miec skromniejszy. wsytarczy tylko puder i tusz do rzes. przyn ajmniej czuje sie swiezo i w autobusie nie wstydze sie podniesc reki do gory. do tego dochodzi mycie zebow w ciagu dnia. tez czesto to robie i nie wyobrazam sobie jak mozna inaczej znam kogos kto rano woli pospac 5 min dluzej zmiast sie umyc i myje tylko zeby i buzie i szczerze przyznam, ze troche mnie to...brzydzi..

ja znam dziewczyne która rano "wącha " swój oddech i jak uzna że ok to nie myje zębów, a dezodorant na nieumytą pachę :o najbardzej straszy latem- chodzi w japonkach a nie używa pumeksu a paznokcie obcina chyba raz w miesiącu sądząc po ich stanie:o

jeny... naprawde.. ja bym nie miala czasu na to wszystko.. najbardziej mi sie podoba ta opcja zeby brac rano kapiel.. wychodze z domu o 6.50... nie wiem chyba bym musiala wstawac o 5 zeby dobra kapiel sobuie zrobic.. ale wtedy by zabraklo chyba cieplej wody dla reszty domownikow ;p a poza tym martwilabym sie ze bym zasnela w wannie a tak to latam po calej stolicy od 8 do 19... i nie ma szans bym miala czas wpasc na chwile do domu bo mieszkam na przedmiesciach.. stawiam na poranny prysznic.. to mnie orzezwia, relaksuje, budzi... kocham to.. 10 min i moge zyc :) moze raz na 3 miesiace funduje sobuie w sobotni wieczor dluga kapiel, z maseczka na wlosach, na twarzy itd... ale rzadko kiedy jestem wolna w sobote wieczor :P

Gość bleblak
ja wcla nie uwazam,ze praca zwalnia z bdania o higiene osobista,ale na pewno nie pozwala na kapiele 3 razy dziennie. A poza tym brania prysznica kilka razy dziennie,mysice rak co piec minut a zebow z 10 razy to jest juz na tle nerwowym,zaden lekarz wam nie powie,ze sa to niezbedne wymogi,abo pozostac ,,higienicznym,,

Gość częste mycie skraca zycie
Musze napisac wniosek do szefowej o zalozenie bidetu w pracy i prysznica, bo jak czytam,ze niektorzy w ciagu pracy wpadaja do domu sie kapac, to ja z moim wieczornym prysznicem musze strasznie smierdziec..nie podmywajac sie 3 razy w pracy i nie biorac prysznica...i chodzac caly dzien w jednych majtkach..