Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agatkawariatka

do dziewczyn ktore maja podwyzszona prolaktyne - czy zabezpieczacie sie ?

Polecane posty

Gość agatkawariatka

i jak?? ja tez mam podwyzszona prolaktyne, zazywam bromergon ale dzidzi jeszzce nie planuje, dopiero za jakies 3 lata. Czy moge zazywac tabletki?? czy bea one bezoieczne?? A moze mam cykle bezowulacyjne?? jak moge to sprawdzic??

Gość sprawa jest prosta
musisz się wybrac do ginekologa w sprawie tabletek - szanse na ciaże przy wysokiej PRL są naprawdę znikome a jeszcze mniejze na donoszenie tej ciąży - niestey nie orientuję się czy antykoncepty są wskazane czy nie przy hiperprolatymii. Natomiast jeśli chodzi o owulację - może tak być że masz cykle bezowulacyjne - można to sprawdzić przy pomocy testów owulacyjnych (w aptece) lub minitoringu cyklu u ginekologa. Testy nie dają 100% wiarygodnego wyniku.

wiesz co, moj gin wie ze mam wysoka PRL a bez problemu zapisal mi tabletki, stwerdzil tylko,ze dopiero jak je odstawie bedziemy leczyc PRL, albo jedno albo drugie, zdecydowalam sie na tabletki bo nie planuje dziecka, a dosc mam stresow co miesiac, jeszcze przy nieregularnym okresie. decyzja jednak nalezy do ciebie :)

Gość jsdfghvnv
ponawiam

Gość jasinka
mnie tez powiedział ze moge brać, nawet pytałam kilku i zaden nie miał nic przeciwko...:)