Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marchwiaczek

Kto odchuda się z pomocą dietetyka?

Polecane posty

Gość marchwiaczek

Witam, byłam u dietetyczki pierwszy raz w życiu a odchudzam się odkąd pamiętam, ostatnie 3 lata to klęska 23 kg do przodu... Sama nie dałabym sobie rady a boję się robić sobie gotową dietę po której mogłabym dostać efektu jojo. Dietę zaczęłam od pon. więc trochę już minęło, ale jest nieźle, jestem po diecie wstępnej 3 dniówce niepełnowartościowej a dziś pierwszy dzień normalnej dietki. Jak na razie schudłam 3 kg, więc nieźle. Zostało już tylko 20 kg :)

Gość jagatkaaaaaaaaaaaa
Ja bym chciała skorzystać z porad dietetyka lecz niestety w małych miejscowościach to graniczy z cudem bo rzadko są tacy lekarze. Marchwiaczek jeśli mogę spytać cóż doradziła Ci pani dietetyk????

Ja zaczynam. Czekam na dietę. byłam na I wizycie, będą jeszcze 2 czy 3 spotkania. Skąd jesteś, ciekawa jestem gdzie byłaś. Ja ze strony: www.witalnosc.pl Nie mam nadwagi ale chce schudnąć 7 kilo, moim problemem sa wahania wagi, objadanie się słodyczami i spowolniony metabolizm wiecznym odchudzaniem i objadaniem naprzemian. Wszystko to ma sie unormować. Zobaczymy

Gość jagatkaaaaaaaaaaaa
Vanilla2008 a ile kosztuje konsultacja dietetyka na tej stronie???????

Ja wykupiłam cały pakiet czyli Konsultacja, ułożenie diety specjalnie dla mnie i potem jeszcze warsztaty, 2 czy 3 spotkania. Na nastepnym spotkaniu bedą pomiary, ważenie itp. Warsztaty z dietetykiem i z psychologiem. To łącznie 240 zł. Porównywałam ceny zanim sie tam zapisałam.

Gość marchwiaczek
Kurcze, to ja byłam na wizycie w moim miasteczku.. cóż dietetyk też tu mało popularny, ale za wizytę zapłaciłam 130 zł. Na miejscu dała mi dietę wstępną 3 dniową a później na e-maila wysłała dietę do następnego spotkania czyli za miesiąc. Tylko dostałam 5 zestawów (5 dni) i mam to powtarzać... zdziwiłam się trochę.. Wy też tak macie? Myślałam, że bardziej się wysili. Ale najważniejsze, że waga leci, jednak coś w tym jest. Rok temu robiłam kopenhaską i przez 14 dni schudłam 2 kg, a na tej 3 kg po 3 dniach. jagatkaaaaaaaaaaaaa w sumie nic mi nie dorodzała... dała diete i tyle

ja nie dostałam diety takiej typowej czyli co kiedy mam jeść, tylko mam dozwolone produkty i dozwolona ich ilosc na kazdy posilek i sama sobie wymyślam to co chce zjeść, oczywiscie wg wytycznych od dietetyka.

Gość jola 79kg
mam prosbe,podajcie takie najwazniejsze wskazowki tych dietetyczek--co wolno,co niewolno..itd

Gość marchwiaczek
zniesmaczona ilona ja to akurat tak bym nie chciała. Do tej pory codziennie głowiłam się co tu zrobić na obiad, nawet nie wiesz jak dobrze mi gdy mam gotowe menu. Chociaż to jest warte tych 130zł.

Gość marchwiaczek
jila 79kg nie wiem jak inne dziewczyny, mi dietetyk nie dał jakiś złotych środków na schudnięcie...Poza tym dieta jest (niby, bo któż to wie) układana indywidualnie.

Gość marchwiaczek
a, no to co innego :)... Ile już schudłaś i jak długo jesteś na tej diecie? Ja sama nie wiem czego oczekiwać.. w sumie nie jest źle, wcześniej nie jadłam chleba a w diecie mam hihi.

Ja też muszę mieć konkretną dietę bo inaczej to zaczęłabym dojadać. Na konsultacji była mowa o trybie zycia, preferencjach smakowych i potem dostałam ankiete bardzo szczegółowa do wypełnienia i dopiero mam miec ułozona diete konkretnie dla mnie. Czekam na nią ale juz wiem że beda tam węglowodany - podobno musza być i duzo warzyw. Tak jak napisałam nie chodzi mi tylko o schudnięcie tych 7 kg ale o zmianę zywienia na zawsze i o przyspieszenie spowolnionego metabolizmu

na diecie jestem od 13 grudnia,ale teraz nie wiem ile schudłąm i ile waże bo przez świeta sie poddałam, a wage w domu mam zepsutą:O dowiem sie 1 lutego na wizycie kontrolnej;) ale coś mi poleciało bo czuje po ciuchach:) po pierwszym tygodniu diety jak byłam na kontroli, okazało się ze schudłam 2,3kg i w biodrach ubyło mi 3cm :) a Ty ile sie odchudzasz i jakie masz efekty?:)

Gość marchwiaczek
vanilla2008 u mnie na wizycie było tak samo, spodziewałam się czegoś innego bo właściwie wcale nie gadała, dostałam ankiety i już... Ja też chciałabym zmienić swój sposób odżywiania, teraz wiem, że zmiany trzeba dokonać w porach jedzenia, stałe pory i częste posiłki :)

Ale nie za częste. Ja to mam odwrotny problem. Nie mam przerw miedzy posiłkami tylko potrafie całe popołudnie coś podjadać. To też chce zmienić 5 posiłków i koniec, zero podjadania. Poza tym ja stosuje drakońskie diety a to błąd,teraz mam dostac dietę 1000-1200 kal ale zbilansowaną. Najbardziej boje sie węglowodanów, żeby nie wywołały u mnie nadmiernego apetytu.

Wiem mniej więcej jak to będzie wyglądać ale juz nie moge się doczekać kiedy dostanę konkretną diete i zacznę. Dostane ją lada dzień więc myslę że od poniedxiałku moge zaczynać. Na razie próbuję Cambridge ale nie wychodzi mi, wczoraj wieczorem podjadłam ostro. Dzisiaj znowu zaczynam Cambridge chociaż te 3 dni aby woda zeszła i lżej sie czuć.

Gość marchwiaczek
Cambridge, fuj.. mój kolega wytrzymał na niej 2 dni.. obrzydlistwo, spróbowałam kiedyś jakiejś zupki... wolałabym już kopenhaską trzy razy pod rząd sobie zrobić.

Gość marchwiaczek
Przez dwa dni powróciło 0,5 kg, w weekend będę musiała sobie odpuścić dietę, oczywiście będę kierować się zasadą nie łączenia ziemniaków z mięsem a jedzonka w małych ilościach.

Też się właśnie zastanawiam nad dietetykiem.. ech..choć już powoli poznaję swój organizm, na co dobrze reaguje, na co źle. Ale takie eksperymentowanie nie jest dobre, wiem.. Póki co na tej stronce jest odnośnik do forum, gdzie fachowy dietetyk prowadzi za darmo porady, więc można go popytać co i jak. Zawsze to coś. http://mmo.pl/kontakt_dietetyk.php

ja chodzę do Instytutu Żywienia i Żywności w Warszawie, mam BMI na granicy ale ze względu na problemy ze stawami dostałam tam skierowanie od lekarza.. najpierw miałam spotkanie w kilkunastoosobowej frupie gdzie pani dietetyk udzielała rad co jeść, jak jeść, ile czego dziennie, gdzie są pułapki w żywności z napisem light czy fit ;) i dała nam jadłospis przykładowy na jeden dzień, potem miałam chyba za dwa miesiące wizyte indywidualną ważenie, analiza tego co jem, a teraz mam w przyszłym tygodniu i ciekawe jak będzie bo waga mi skoczyła w górę.. a miałam tez badanie składu ciała

Ja odchudzam się z dietetykiem 2 tyg. ale nie jestem zadowolona. Po pierwsze bardzo monotonna dieta a po drugie mam problemy ze sprawami łazienkowymi.. Dlatego zrezygnuje..

No dostałam nareszcie dietę ale nie jestem zadowolona. Nie jadam pieczywa a tam na Isniadanie i II sniadanie mam kanapki. To po co wypełniałam dokładną ankietę? Ale trochę to zmodyfikuję i będzie OK.

Gość vanilio a co jadasz
na sniadania i kolacje-jesli nie jadasz pieczywa?

Gość ja sie nie odchudzam
bo jestem z zawodu dietetykiem i wiem co jeśc a czego nie by utrzymac wagę na stałym poziomie.. tutaj na kafe czytam niektore rady innych i czesć jest bardzo trafna a częsć (odnosnie głodówek i monotonnych diet to złudne marzenia) ale nawet jak ktoś da dobre i sprawdzone rady to i tak przejdą bez echa i zostaną odrzucone.. kobietom nie zalezy na zdrowym i trwalym odchudzaniu!!!!!! zalezy Wam tylko na tym by jak najszybciej a to nie znaczy trwale i zdrowo! jesli jestescie niezadowolone z diety specjalisty to powiedzcie mu to moze zmieni jadłospis, kazdy na dane produkty reaguje inaczej i lubi inne rzeczy i w jadłospisie trzeba uwzglednic wszystko! przebyte choroby wszelkie allergie pokarmowe kazdy dietetyk powinien do kazdego pacjenta ułozyc indywidualna diete a jak wszystkim adaje te same rady to jest do kitu i tyle.

Gość żilbetta
dietetyczko kochana,a moze cos doradzisz? co jesc,jak sie odzywiac aby schudnac?

Jadam np, biały ser z dżemem lub miodem lub jogurtem, jogurty lub serki np. Danio chętnie z płatkami, wiem że przy odchudzaniu nie wolno słodkich ale mógłby byc jogurt naturalny ze słodzikiem lub płatki owsiane z tartym jabłkiem lub innymi owocami. Czytałam że płatki owsiane rano sa zdrowe. Nie jem żadnego pieczywa już z 1 1/2 roku. Odzwyczaiłam się i nie chcę sie przyzwyczajać na nowo bo po co. Jak coś jem nie muszę zagryzać chlebem. A w diecie od dietetyka są grahamki (po 1/2 na posiłek) pita i inne pieczywo. poza tym są tam tłuste rzeczy a ja tłuszczu bardzo nie lubię. Rozczarowałam sie.

Dietetyczko ja właśnie mam ułozoną dietę tylko dla mnie i mimo to, mimo ankiety mam rzeczy których nie chciałam. Ja chcę schudnąć POWOLI i NA TRWAŁE, najwazniejsze dla mnie to ustabilizować metabolizm i wahania wagi. Bede przestrzegać ścisle reguł tylko potrzebuje drobnych zmian.

Deietetyczko, myślę że każda która idzie do dietetyka chce się odchudzić zdrowo... przynajmniej tak mi się wydaje. Mi zależy na zrzuceniu ok 20 kg chciałabym choć połowę schudnąć w rok, Na początku postanowiłam zrezygnować z pieczywa i zastąpić je chrupkim(ale tego też unikałam) oraz nie łączyć ziemniaków z mięsem. Po dwóch miesiącach nie było różnicy. Tzn. Najpierw w ciągu 3 dni schudłam 2 kg ale później nadrobiłam i waga już stała.. dlatego wybrałam się do specjalisty. I jak vanilla2008 dostałam pieczywo i to na śniadanie i kolację prawie zawsze mam dwie kromki. Poza tym moja dieta jest bardzo monotonna. Dostałam jadłospis na miesiąc a jem tam właściwie tylko mięso, wędliny.. raz pojawia się ryba na obiad..