Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _bi3dron3czka_

Ryzyko ciąży przy przeoczeniu 1,2 tabletek...?

Polecane posty

Gość _bi3dron3czka_

Pewie nie tyko mnie męczy sumienie,gdy przeoczy się wzięcie tabletki anty....ale róznie bywa, a czasami się poprostu zapomni. Jakie jest (mnije wiecej) prawdopodobieństwo zajścia w ciąże gdy przeoczyło się wzięcie tabletki? 27 stycznia dostane okres..do tego czasu ciągle dręczą mnie myśli ze moglam sie w tedy nie kochac...:(

to zalezy od tego, w ktorym togodniu cyklu zapomnialas wziac ta tabletke - po prostu poczytaj ulotke wszystko masz tam dokladnie wyjasnione

Gość dziiiiiiizaaaaaaaaaaaas
zalezy od tygodnia zayywania tabletek. jesli to jest 1 tydzien jest wieksze ryzyko niz 3. napisane jest DOKLADNIE w ulotce..... dzizas

branie tabletek zaczyna sie po przeczytaniu ulotki - tam jest wszytko napisane

Gość _bi3dron3czka_
biore tabletki jzu praiwe 2 lata..nie pamiatam jzu co bylo napsiane w ulotce, ale zaraz przeczytam... Chcialam poznac Waszą opinię na ten temat...czy Wam nie zdaża sie zapomniec tabletki?

Gość _bi3dron3czka_
ehh...dreczą mnie mysli... Nigdy nie mialysie takiej sytuacji? Nigdy nie zapomnialyscie tabletki? Jeśłi zapomniałyście to się dodatkowo zabezpieczliście cały miesiąc...az do kolejne paczki?

Aka nosek----> powiedz koleżance, że powinna tę zapomniana tabletkę oprawić w ramki i powieśić synkowi nad łózeczkiem obok świętego obrazka żeby codziennie przy pociorku dziękował Bogu, że mamusi się zdarzyło zapomnieć :)

Gość _bi3dron3czka_
ale straszycie...:( szały dostane przez ten tydzien w oczekiwaniu na okres... Jesli by sie ..stalo..to trageia, juz w gorzsej sytuacji nie mogloby sie trafic...;(

Jezeli tabletka zapomniana w 2 tyg albo pod koniec pierwszego to nie jest zle, tabletka zapomniana w 3 tyg - nie robic odstawienia tylko od razu ciagnac kolejne opakowanie. Ja mam tabletki przy lozku, leza sobie na szafce a nie w szufladzie i to polecam wszystkim bo biore od 2 lat i NIGDY nie zapomnialam

Gość _bi3dron3czka_
konkretnie to zapomnialam 10 tabletki...i panicznie sie boje, bo sytuacja miedzy mna a jego rodzicami nie jets teraz najlepsza..i gdyby sie stalo...to by mnie calkowicie znienawidzili :(

Niestety my Ci nie powiemy czy zaszlas czy nie musisz poczekac, jezeli az tak sie stresujesz zrob test - testy sa czule i czesto wykrywaja ciaze jeszcze znim powinnas dostac okres. Ja mysle ze szansa jest bardzo mala ale kazdy organizm jest inny...

Gość _bi3dron3czka_
masz racje..ale chcialam poznac wasze zdanie :] testu raczej nie zrobie...bo równo 2 tygodnie od stosunku powinnma dostac okres..a test tak wczesnie moze byc niewiarygodny...musze uzbroic sie w cierpliowsc i czekac..ale dzieki za zainteresoanie i odpowiedzi:)

Na wszelki wypadek zachowaj te przeoczone tabletki żebyś w razie czego też miała co dziecku nad łóżeczkiem powiesić ;)

Gość brałam Diane
Skoro jest to dziesiąta tabletka i potem brałaś dalej prawidłowo to możesz być spokojna. Nie denerwuj się. Po 7 dniach jajniki "zasypiają" i nie tak łatwo je obudzić w środku cyklu. Naj niebezpieczniejsze jest zapomnienie tabsów z końca i początku listka, bo to przedłuża 7dniową przerwę i jajniki moga zacząć działać. 🖐️ nie licz na ciążę w tym wypadku :-D

Gość _bi3dron3czka_
dzieki za odpowiedz:) Dokladnie to bylo tak ze zapomnialam wziac ta 10. tabletke i wlansiew tedy sie kochalismy..a tak to wsyztsko bylo narmalnie..wiec mysle ze skoro nie wzielam 1 tabletki to nie mogl organizm az tak szybko zareagowac(tak to sobie tlumacze;))

Gość przebudzony jajnik
A tak wogóle o co się rozchodzi????

Gość przebudzony jajnik
O qurde!!! Znowu zgubiłem jajo :o I to chyba dwa od razu :( Nie moga tyle spać...

Gość Niezdecydowana_studentka
Zdazyło się wam, że wzieliście tabletke 2 godz pózniej? W pierwszym tygodniu w 2 dniu. Jak jest wtedy z zabezpieczeniem przed ciażą?