Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spostrzegawczaaa

naszaklasa- usuwanie kont

Polecane posty

Gość spostrzegawczaaa

czy nie zauwazyliscie ze coraz wiecej ludzi usuwa konta w naszej klasie? z moich znajomych juz 3 osoby tak zrobily. ciekawe z czego to wynika ze tak nagle ktos usuwa konto

Gość bo wreszcie zajarzyli
jakimi kretynami byli zakładając tam kont w ogóle :-0 dobrze że chociaż w pore oprzytomnieli :-0 lepiej późno niż wcale :-0

Gość kaviiiiiii
sama mam ochote usunac - przeraza mnie powoli ten portal :O

Gość spostrzegawczaaa
tak?? a czym trzeba sobie zasluzyc zeby usuneli konto???

A słyszałaś o ustawie o ochronie danych osobowych?? najpierw podajemy tam dane a potem robi sie głośno o tym, że może to wykorzystać policja, firmy wciskające ciemnotę, ze wygrałaś wycieczkę do Paryża itp. Te dane sa wiele warte. Dane jednej osoby wycenia się na 24 zł, a tam jest ich już kilka milionów...

Gość zającączek
może sie wystraszyli tych wszystkich sensacji, a może spotkali sie ze swoją klasą i musieli potem isć sie wyrzygać

Gość ale jakie dane
imie i nazwisko i koniec :D

Gość spostrzegawczaaa
no wlasnie ja tylko podalam imie i naazwisko i nic wiecej zadnych nr gg tele

Gość zającączek
no cały przebieg edukacji tez jest

Gość ale jakie dane
no i co z tego ze jest? Trzeba isc do szkol i prosic o dane. A nie daja obcym :P Poza tym nie caly przebieg - ja sie do LO nie przyznalam :P

no i co z tego ze przebieg edukacji? to zadna tajemnica do jakich szkol sie chodzilo.

Gość zającączek
tn telefon i gadu gadu to pryszcz, bo co sie stanie, jak ktoś mi nieznajomy napiszd na gadu gadu albo zadzwoni na telefon na karte? ale i tak tych rzeczy nie podawałam :P ale ta historia edukacji to jednak jest dla mnie trochę okropna

Gość ale jakie dane
ale co w praktyce moze dac komus info jaka szkole konczylam...? ;)

Gość ullana
bez przesady, jakich to ja danych mam sie bac? To że umieścilam moje dwa zdjęcia i napisalam jak sie nazywam. Nic więcej. Żdanego adresu telefonu, miasta nic, tylko imie i nazwisko. Troche ludzie popadają w paranoję

Ja piernicze ale jakie dane??? Imie , nazwisko, mam jedno zdjecie na ktorym prawie nic nie widac, skypa (jakos nie mam spamow) ktory dostepny jest tylko dla moich znajomych, wpisane LO i podstawowke....no i wiek.... I tak szczerze to po chooj komu te wiadomosci.... a ludzie sraja ze strachu....

Gość współczuję głupoty ludziom
którzy nie zdają sobie sprawy, że podawanie danych osobowych w internecie wcale nie jest bezpieczne :-O

Gość zającączek
jak twój psychopatyczny były facet, przed którym uciekłas na drugi koniec kraju, stanie przed twoją uczelnia z kwiatami, to bedziesz wiedziała, co z tego

Tam są informacje gdzie mieszkasz ( miasto), jakie kończyłeś szkoły - więc wykształcenie, imię nazwisko, czasem telefon. Firmy specjalizujące sie w pracy z danymi osobowymi mogą wiele z tego zrobić. I wiem o tym na 100%

prosze podajcie przykladowy negatywny scenarusz ktory sie z tym wiąże, bo zaczynam cierpiec na paranoje, wszyscy tyle kraczą o tej naszej-klasie

Gość zającączek
Boże drogi, przeciez nikt wam nie broni - mozecie tez tam powystawiac swoje zdjecia nago i całą galerie byłych facetów oraz z kim, co, kiedy i dlaczego - ja się z tym czuje nieswojo, że kazdy kto tylko ma ochotę na tacy dostaje mnóstwo mozliwych informacji na mój temat, dlatego bardzo lakonicznie się tam prezentuję

Gość Juzin z Bagien prawdziwy
wszyscy się tak srają z tą naszą klasą. co napiszą na onecie albo na wyborczej to zaraz robią, było że najlepsza strona to wszyscy sie zapisywali, teraz wszyscy usuwają, paranoja. A tak swoją drogą to chyba każdy normalny na umyśle człowiek wie jakie swoje dane podaje w internecie tak więc wszyscy co usuwają teraz konta tak do końca chyba nie są normalni. Ja się jeszcze nie zarejestrowałem ale mam zamiar niedługo to zrobić. Nie widzę żadnych zagrożeń.

Gość zającączek
Ja na przykład pochodzę z małej wsi. Jak moi sasiedzi wyweszą, że mam slub, a w kościele nic nie było wiadomo, to wiadomo, ze był cywilny i ksiądz będzie moim rodzicom co roku na koledzie suszył głowę. Może nic, ale po co mam im dostarczac nieprzyjemności?

Gość zającączek
nie będe usuwac, po co tylko nie chce ludziom podawać pod nos wszystkiego, czego tylko by sobie życzyli sie dowiedziec wiec zadnych mężów na fotach, zadnych dzieci, zadnych zdjeć z samochodami, po co? co innego jakby mozna wyodrebnic informacje ogólne i informacje dla znajomych - ale tak to nie bardzo mi odpowiada totalne obnażenie

Gość zającączek
no wiec ja tez jestem pod panieńskim nazwiskiem kurwa ja nie mówię że jak głupia podałam wszystko i teraz muszę płakac - tylko że pomyslałam, co z czego moze wyniknąć i umiesciłam minimum

Gość kalinaa jedrusikkk
ja jestem osoba, ktora kilka dni temu usunęla konto. Stwierdziłam, ze byłam idiotką, ze zamiesciłam tam swoj przebieg wykształcenia i zdjecie oraz podałam tez nazwisko męża. Na ulicy mnie zaczepił ojciec kumpeli z podstawowki i mowi, ze nie wiedział, ze jestem męzatką, ale juz wie, bo corka mu w internecie znalazła. Po kij komu wiedziec cos o mnie , szczegolnie, ze ja połowy klasy z podstawowki nie mialam w znajomych, bo nienawidziliśmy się wzajemnie. Jestem zła na siebie, ze teraz wszystkie te debile wiedza, gdzie chodzilam do szkoły i ze wyszłam za maż. A akurat guzik ich to moze obchodzic. No ale juz sie wydało. trudno. teraz zlikwidowałam i mam spokoj, nikt nie bedzie mi mowil, ze gdzies cos o mnie wyczytał.

Gość zającączek
Własnie to gniecie - że w normalnym swiecie mozna sobie wybrac, czy sie komuś o czyms opowie, czy sie nie opowie. Tutaj podaje sie informacje i traci całkowicie nad nia kontrolę. Żeby przynajmniej była przejrzystosć, ze ten i ten był u mnie na stronie i sobie oglądał, jak wyglądam , gdzie sie uczyłam itd. - ale to wszystko odbywa sie ciszkiem, z ukrycia.