Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała anka

prosze o odpwiedz, boje sie

Polecane posty

Gość mała anka

hej od prawie 2 lat biore tabletki pierw harmonet a potem długo długo steridin 30 z 2 miesieczna przerwa, potem znow steridin, kiedys przesuwałam sobie okres i z racji tego miałam pół opakowania tabletek, nie zdazyłam pojsc o czasie do lekarza i zaczełam brac te tabletki z tej połowy opakowania ktora mi została, to było jakos przed swietami, tabletki skonczy mi sie w sobote, w niedziele nie wziełam, ale w poniedzialek poszłam po nie do lekarza, tylko ze on przepisał inne mianowicie Micorgynon. Połozna powiedziała ze to to samo co Steridin. Ale ja jakos dziwnie sie przejmuje, kochałam sie z chlopakiem, konczył w srodku, okres powinnam dostac p swietach ale przesunełam zeby dostac po sylwestrze, i przyszedł w 4dniu odstawienia. chodzi mi o to czy jest mozliwosc ze jestem w ciazy brałam steridin, jednego dnia nie wzielam, potem ciagnełam cykl brania daleje tylko ze połowe na steridin dzien przerwy a druga połowe na Micrigynonie okres tak jak pisałam dostała ale zle sie czuje, wciaz mam wrazenie ze mam duze piersi chodz chyba sa takie same, boli mnie głowa, jest mi czasem duszno, po fajce niekiedy sie zle czuje, faktem jest ze jestem od tygodnia na silnych lekarz przeciwybolowych z powodu bolow zebow wczoraj bolal mnie strasznie brzuch, i głowa, miałam biegunke i było mi nie dobrze, sluzu brak, dodam ze gdy kochałam sie z facetem to przy normalnym praniu tabletek byłby to 7dzien przed odstawieniem tyle ze przesunelam okres, sluz był jakby przezroczysty, zas kilka dni pozniej bardzo gesty i biały poratujcie, i powiedzcie czy szanse ze jestem w ciazy jakies sa czy moge spokojnie to wykluczyc

Gość gratuluje
okres mozesz miec przez pierwsze trzy miesiace.... hihi jak ja... ale jak tak dalej bedziesz robic to stracisz te ciaze, chyba ze wytrwale te male hihi baw sie dobze...

Faktem jest, że miałaś przerwe jeden dzień w braniu tabletek,ale wydaje mi sie , że skuteczność nie spadła do zera! No chyba,że troszkę zaburzyłaś tym przesuwaniem, zmianą tabeltek itd. Ale jeśli bierzesz tabletki i dostałaś @ to nie powinnaś być w ciąży!!!A jeśli się bardzo denerwujesz to radzę zrobić test na uspokojenie!

....sluz był jakby przezroczysty, zas kilka dni pozniej bardzo gesty i biały... Przejdź się do gina...może to początek zapalenia?? zbyt krótki okres a trzy rodzaje tabletek?? mogę się mylić ,ale dla pewności się przejdź. jeśli podejrzewasz,że jesteś w ciąży również musisz iść bo możesz nie daj boshe zaszkodzić dzidzi. powodzenia.

Gość mała anka
nie zrobie testu, pierwszy jaki zrobiłam pokazał ze jestem w ciazy, mam cudowna połtora roczna corke, ale jedno dziecko mi narazie wystarczy i przez ten test mam wrazenie ze kazdy taki wyjdzie, głupe ale tak mam :(

Gość mała anka
z tym zapaleniem sie zgadzam, bo cos miałam, swedziało i piekło, ale przeszło

Gość a moze by tak do lekarza
:O przeciez tutaj nie ma wrozek!!!!!!!!!!

Gość mała anka
jakbym miala kiedy to bym poszla, pracuje od rana do wieczora, a moj lekarz przyjmuje tylko w poniedzialki

Gość dla mnie to zadne wytlumaczeni
sa inni lekarze, ale to Twoja sprawa i Twoje zdrowie

Gość to co mamy cie
przebadac :/ czego ty oczekujesz..

Gość mała anka
no napewno nie takich złosliwych komentarzy jak woje, jest piatek, lekarze juz nie przyjmuja bo dzwoniłam jutro sobota i niedziela, a ja dzis zaczełam sie coraz bardziej denerwowac o to co sie wydarzyło, chciałam tu wejsc i usłyszec co inne dziewczyny o tym mysla, moze ktos miał podobnie, i nic zlego sie nie stało i chciałby o tym napisac a przy okazji mnie uspokoic, o to mi chodzi :) kochanie

Gość sama sobie
zaprzeczasz : jakbym miala kiedy to bym poszla, pracuje od rana do wieczora, a moj lekarz przyjmuje tylko w poniedzialki "kochanie"

jeśli swędziało i piekło to sama widzisz:( może i przestało, ale może nadal się rozwijać:( zapalenie samo nie przejdzie, tylko trzeba je leczyć. Jak to zbagatelizujesz to może być z tego całkiem pokaźny grzybek lub coś jeszcze gorszego:( Lekarze przyjmują nawet prywatnie i siedzą do wieczora, więc nie zwlekaj i szoruj do jakiegoś gina. Im prędzej tym lepiej...

Gość wholenut bar
jesli nie chcesz zrobic testu to idz do lekarza, jesli nie masz kiedy to ja nie wiem czego oczekujesz? bez sensu. oczekujesz jakiejs otuchy na forum :O zrob dla jasnosci drugi test a jak bedzie znow pozytywny to sobie zrob nastepny i jak juz po trzecim bedzie pozytywny to idz do lekarza. jesli twierdzisz ze nie masz kiedy, to masz jakis problem ze soba, dla mnie byloby wazniejsze dziecko ktore moze nosilabym w sobie niz dzien pracy, nerwy i zwlekanie... a jesli juz nie chcesz isc w tyg to idz do szpitala, powiesz ze zle sie czujesz blablabla i powinni Cie zbadac. jesli chodzi o dzien przerwy miedzy braniem tabletek to na ulotce masz napisane ze jesli zapomnisz tabletki to wyrzucasz ja do kosza i kontynuujesz opakowanie ALE antykoncepcja spada i musisz dodatkowo sie zabezpieczac do nastepnego opakowania. wiec jesli mialas przerwe to moglas zajsc, a jesli masz okres to tez o niczym moze nie swiadczyc. niektore maja okres i sa w ciazy. a z przesuwaniem okresu to tez glupota :O jakbys zapytala lekarza to by Ci powiedzial ze zdrowe to nie jest. raz mozesz zrobic ale nie tyle razy!!! w zasadzie to kazdy lekarz ma inna teorie wiec moze Ci na to "pozwolil" moja rada---->>>>>> szpital

Gość mała anka
ok słuchajcie, ale jak sie jest w ciazy to ma sie gesty biały sluz o kwasnym zapachy tak? a ja nie mam zadnego :/

Gość bosche ale ty jestes
pusta i nie qmasz co sie do ciebie pisze!!!!!!!!!!!!!!!! kazda kobieta przechodzi ciaze inaczej u kazdej sa inne objawy, idz dziewczyno najpierw do dobrego psychiatry jak szukasz u nas potwierdzenia zaplodnienia... jak zrobilas test i byl pozytywny to znaczy ze jestes w ciazy , proste jak budowa cepa. Lekarz mi mowil, ze jesli wyjdzie wynik pozytywny tzn ze nie ma pomylki, jesli negatywny to moze byc pomylka bo moze nie odczytac hormonu ciazowego... cos jeszcze? moze jestes spiaca, albo masz zachcianki? powiinnysmy tez plec ci okreslic? a moze date porodu?

Gość kociaraaaaaa
jezeli sklad ten sam, to ok

Gość mała anka
ej to chyba ty nie czytasz co ja do ciebie pisze, gdzie jest napisane ze zrobiłam test i jestem w ciazy ??

jesteś strasznie uparta! ;) idź do tego ginekologa (wieczorem i prywatnie, zresztą w wielu miastach przychodnie czynne są do 20... więc chyba o tej godzinie nie pracujesz;>?? ) i wypytaj się jego o to wszystko o co pytasz nas;) nie jesteśmy w stanie stwierdzić (przynajmniej ja) czy to ciąża, zapalenie, grzyb czy nadżerka...czy jeszcze coś innego :( twoje opisy są obszerne, lecz w sumie to chyba Ty sama nie wiesz o co Ci tak naprawdę chodzi:( przykro mi ale takie jest moje zdanie... życzę powodzenia;)

Gość twoje slowa...
mała anka nie zrobie testu, pierwszy jaki zrobiłam pokazał ze jestem w ciazy a to jeszcze lepiej jak testu nierobilas, zrobic za ciebie?

Gość o rety...........
cytuje: nie zrobie testu, pierwszy jaki zrobiłam pokazał ze jestem w ciazy, mam cudowna połtora roczna corke, ale jedno dziecko mi narazie wystarczy i przez ten test mam wrazenie ze kazdy taki wyjdzie, głupe ale tak mam

Gość hahahahahahhaa
taaaa----- bo jesli nie zrobisz to w ciazy nie bedziesz, dobra spadam z tego glupiego topiku

hahaha... koleżankę wcześniej troszkę poniosło:D FAKT! nie napisała Ania,że robiła teraz test!! czytaj ze zrozumieniem:) Napisała,że robiła test i wyszedł pozytywnie ale ... tak z ponad latka temu i teraz ma 1,5 roczne dzieciątko! nie przejmuj się takimi:D:D:D ja życzę jeszcze raz powodzenia;)