Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość świeża_mama

sok jabłkowy czy marchwiowy

Polecane posty

Gość świeża_mama

WItam, mój synek ma 6 miesięcy i chciałabym mu podac soczek. Kupiłam już jabłkowy Gerbera, ale koleżanka powiedziała, żeby zacząć od marchwiowego. To naprawde taka róznica?

Nie ma żadnej różnicy pierwsze podaje sie 1 składnikowy jak nic sie nie dzieje możesz wtedy podać np jabłko z marchewką. Ja pdawałam już po 4 miesiącu

Niestety różnica jest duża... jabłko jest jednym z silniejszych alergenów i jako pierwszy soczek nie polecam.

Gość Hanus ma racje
Jablko jak najbardziej moze uczulic. Nalezy tez pamietac ze reakcja uczuleniowa moze wystapic do 24 godzin od podania alergenu (zeby nie podawac np jednego skladnika wieczorem a drugiego dnia drugiego skladnika, rano - w odstepie ok 12 h).

a surowa marchewka moze wywolac rozwolnienie... za to gotowana zatwardzenie. ja bym podala jablko i obserwowala.

Gość Hanus ma racje
MaMani nie porównuj alergii do chwilowego atwardzenia czy rozwolnienia

dziewczyny na Boga co wy wymyslacie??:-o przeciez te dzieci cos musza jesc! od kiedy to jablko uczula?? zawsze sie dla maluchów dawalo jablko napoczatku! Jasne ze mozna miec allergie na wszystko ale bez przesady! Nawet jesli jakies dziecko bedzie mialo alergie na jablka ( o czym szczerze powiedziawszy nie slyszalam a slyszec powinnam bo uczylam sie na stufdiach o uczulajacym jedzieniu dla niemowlaków" to trzeba to sprawdzic! to czym macie zamiar karmic dzieci? mlekiem do konca zycia? czy dopiero po roczku wprowadzac nowosci bo banan uczula a gruszka jest bardzoc iezko strawna, truskawki uczylaja, cytrusy tez... jakie owoce wy dajecie ?

Gość Hanus ma racje
Wiedza teoretyczna chowa się w praktyce i powinnaś o tym dobrze wiedzieć. Dziwne, że nie słyszałaś o uczuleniu najabłka, bo ja osobiście jestem na nie uczulona od dziecięcia, moja alergolog przestrzega przed jabłkami, bo być może nie są jednym z najsilniejszych - ale jednym z najczęstszych alergenów. JesteśAlergologiem? Masz alergię? Jeśli na dwa pytania odpowiedź brzmi "nie" - to schowaj swoje teorie w kieszeń bo "po pierwsze - nie szkodzić".

Gość Hanus ma racje
A karmienie niemowlaków rozpoczyna się od tych najmniej ryzykownych potraw, przy których jest najniższy wskaźnik uczuleń. tego już nie miałaś na zajęciach? być może jestem wredna ale nie cierpię osób, które sądzą, że wiedzą najlepiej a w praktyce mają wiedzę błędną i swoimi wypowiedziami mogą zaszkodzić innym.

jasne ty ejstes uczulona ale zeby to stwierdzic to musialas kiedys zjesc jablko i zauwazyc ze cos po nim jest nie tak prawda? jak ma sie kobieta dowiedziec ze dziecko ejst uczulone jak tego nie sprawdzi? rownie dobrze mzoe byc uczulone na marchew! o czym my wogole rozmawiamy. jak dla mnie zdziwiacie i tyle. ale robta co chceta ja wyrazilam tylko moja opinie!!!

Gość Mama_Zosi
Uczulenie na jabłko nie jest aż tak częste, nie przesadzajcie. Mozesz zacząć od od jednego,albo drugiego, Twoj wybór. Ja zaczynałam od jabłkowego, zresztą też Gerbera, a potem podałam jabłuszko ze słoiczka. Pozdrawiam

Gość Mama_Zosi
MaMani, gratulacje!!!!! Wlasnie zobaczyłam Twój podpisik o drugim dzidziusiu....