Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jiutut

mamusie czy jakie macie figury po ciaży

Polecane posty

ja w swojej skórze nie czuje sie najlepiej, ponizej pepka wystaje mi brzuch, nieznacznie ale ta skóra jest taka dziwna, i zaluje , że sie opalałam, kolor tez jest taki jak brudny, i jestem strasznie chuda w ogóle nie mam dupy, wstydze sie stanąć przed mężem, piersi są ok, ale na razie karmie mam nadzieje, że nie zmienią się

Gość mamusiaaaaaaaaaaaaa
Piersi do niczego, katastrofa, normalnie uszy jamnika :) Figura wrocila no normy, brzuszek plaski jak desko, zadnych rozstepow, extra skory, wchodze w spodnie sprzed ciazy, ale te cycuszki, szkoda gadac

Ja po ciąży okropnie schudłam:o Wyglądałam okropnie...zero dupy i wszystkie kości można było policzyć. Po 11 miesiącach odstawiłam dziecko od piersi i zaraz po odstawieniu cycki tez nie wyglądały najlepiej. Na szczęście wszystko wróciło do normy. Znowu wazę tyle co przed ciążą, cycki są większe i jędrne, pupa wypełniła tylnie kieszenie w jeansach:) Z solarium też zrezygnowałam...z rozsądku:)

A rozstępy, to sprawa indywidualna, ale prawda jest taka, ze osoby aktywne fizycznie po zajściu w ciążę rozstępów nie mają. Jeżeli masz mieć rozstępy, to żaden krem nie pomoże niestety.

problem jest taki, ze do 4m-ca ciazy pracowalam bardzo duzo i fizycznie, niestety teraz ze wzgledu na zagrozenie ciazy nie moge praktycznie chodzic za duzo.. wiem ze kremy nie pomoga, brzuch mam wysuniety tylko do przodu, nie mam nic po bokach ale czy to zle czy dobrze to nie wiem

tzn ja nie byłam osoba aktywnie fizyczną ale także nie smarowałam sie żadnym kremem, nie wierze w ich skuteczność, a rozstępów uniknęłam, na trzecią dobe kiedy miałam ogromny napływ mleka piersi urosły mi chyba o 2 rozmiary , boże jakie byly ogromne, i wtedy zrobiły mi sie piersiach rozstepy

No ja mam pod lewym sutkiem jednego, ale nie przeszkadza mi w egzystencji:D Przyszła mamuśko....smaruj się, tzn natłuszczaj skórę. A aktywność, to raczej liczy sie ta z przed ciąży:) Dbaj o siebie i nie przemęczaj się:)

Ja faktycznie używałam preparatów przeciw rozstępom, ale nie wierze, ze uniknęłam ich dzięki temu właśnie. Myślę że to też może byc sprawa uwarunkowana genetycznie (elastyczność skóry).

Ja mam ciało w sumie mało zniszczone ciążami, ale nie czarujmy się, pewnie gdyby nie dzieci to byłoby o wiele lepiej ;)

;) gdyby kremy byly takie skuteczne to by wszystkie kobiety mialy cudowne figury :) aktywna bylam okropnie przed ciaza, ciagle w ruchu i przez ten ruch omalo co nie skrzywdzilam mojego maluszka, wiec usiadlam na tylku:) pewnie to zalezy tez od przyrostu wagi, ja jestem w 22tyg,przytylam 5-6kg, piersi mam o rozmiar wieksze, brzuch ogromny.. jak dla mnie, choc pielegniarka mowi, ze maly. boje sie o rozstepy na piersi i brzuchu ale moja mama miala ogromne balony podczas ciazy i nie ma rozstepow to samo z brzuchem wiec ludze sie ze otrzymam to po niej :p