Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Władek G

W razie straty bliskiej osoby - odzyskanie jej - jak? klonowanie! czy moralne?

Polecane posty

Gość Władek G

Jak podaje Native Express: "Naukowcom nie tylko udało się sklonować człowieka, ale lord Marcell Vinkton zaproponował ustawę w której każdy będzie mógł sklonować bliską mu osobę za życia - by w razie śmierci odzyskać ją poprzez klonowanie. Rozgorzała gorąca dyskusja nad tym procederem, w Anglii konserwatywna część izby lordów jest przeciwko klonowaniu..." Jednym zdaniem - tracisz kogoś bliskiego i go odzyskujesz, marzenie wielu osób, co wy na to?

Gość ale czy ta osoba nie bedzie
duzo młodsza jednak nim urosnie ja umrę co mi więc po takim klonie ojca matki czy kochanka :D

przecież to nie będzie ta sama osoba :O to będzie tylko osoba o tym samym genotypie ale przez inny proces socjalizacji, przeżycia, środowisko wyrośnie na kogoś całkiem psychicznie innego :D nie wiem jaki kretyn mógł wypaś na coś takiego :O chociaż wiadomo jak to jest z politykami.. ważne aby mówili o mnie :D

Gość jfjfjffg
naukowcy do dzis nie mają dowodów, ze cos więcej niz ciało nie istnieje. mozesz sklonowac ciało, ale czy to będzie ta sama osoba? nie, to będzie nowa osoba identyczna genetycznie nawet jakbys jej mózg tamtej osoby przeszczepił to nie wiadomo czy to będzie ta sama osoba, niektórzy wierza w cos takiego jak swiadomosc-dusza

--> a ja wygrałem życie Dokładnie... to żadną miarą nie będzie ta osoba. Oczywiście że to nie etyczne. Dajemy komuś życie tylko po to by zaspokoić czyjąś tęsknotę, smutek i żal.