Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ...ok...ok

Dlaczego przy trądziku tak ważne jest....

Polecane posty

Gość ...ok...ok

Zamykanie otwartych porów? Jest tyle maseczek i co druga chwali się tym ze zamyka pory, są też toniki zamykające pory itp. Ale powiedzcie mi czemu to jest takie ważne? Tak generalnie jeśli zamkniemy por a w nim siedzi jakiś zaskórnik to chyba nie najlepiej - bo nie ma on już ujścia? Zreszta nie wiem, dlatego pytam... może wiecie coś na ten temat?

Gość białe oddzielnie reszta razem
zamykają oczyszczone pory

Gość ...ok...ok
naprawde nikt nie wie dlaczego warto zamykać pory?

Gość No coż
No jak to nikt nie wie????a co ładnie wygladaj takie rozszerzone???

Gość ...ok...ok
Nie nie wyglądają ładnie... ale czy to ma tylko sens estetyczny? Czy też jakoś mniej syfów się robi gdy pory są zamknięte?

Gość No coż
bakterie tak nie wnikaja w głąb skóry

Gość ...ok...ok
hmmm no może masz racje. W takim razie sądzisz że wtedy pojawia się mniej wyprysków?

Gość troczek
wydaje mi sie, ze estetyczny, bo ja akurat tam, gdzie mam rozszerzone pory wypryski mam bardzo rzadko, za to te rozszerzone pory latwo sie zatykaja

Gość AAAAAAAAAanka
A moim skromnym zdaniem chodzi o to aby zatkać dziury powstałe przez wągry, pryszcze. Kiedy wyciskamy, w miejscu syfa, chyba wlasnie zawsze w porze powstaje mikrouraz, dziura...i jesli bedzie por otwarty znowu sie zapcha i problem bedzie powracał, zamykanie ma przeciwdziałać zapychaniu sie ponownie porów. Nie polegajcie bankowo na mnie, pisze z doswiadczenia, tak mi sie wydaje.

Gość pory nalezy zamykać
aby nie gromadził się w nich łój i brud i tym samym nie powstawały wągry. Wiadomo, że z wągrow moga tworzyć się pryszcze a poza tym są one nieestetyczne i "niehigieniczne".

Gość troczek
no dobra, ale np ja mam zaskorniki otwarte na nosie i tam nie mam pryszczy, natomiast na brodzie mam - a tam pory pozamykane; jak skora produkuje duzo sebum to pory zawsze sa rozszerzone, bo loj musi miec ujscie